Čišćenje karme predaka

Zahvaljujem Tradiciji, Mohanđiju i Devi na milosti kojom su me obasipali da prođem kroz ovo duboko iskustvo čišćenja karme predaka.

Autor: Ivana Surja

Lektorisala: Dejana Vojnović
Uredila: Staša Mišić

Na programu Krija Intenziv u Bosni 2019. godine inicirana sam u Kriju Svjesnosti. Cijeli program bio je intenzivan, u smislu čišćenja raznim moćnim tehnikama. Mnogo blokada je rastopljeno u suzama koje sam isplakala. Zadnji dan programa, odmah ujutro imali smo tehniku Joga Nidra Buđenja. Ovo je bio drugi put da sam sudjelovala u Joga Nidri. Prvi put nisam bila spremna suočiti se sa tamnom šumom i taj dio sam potpuno prespavala. Ovaj put, uz blagoslove Mohanđija, u čijoj sam energiji boravila danima na programu, bila sam spremna suočiti se sa svojim najdubljim traumama.

Na ulazu u tamnu šumu osjećala sam duboki mir. Iako je Devi najavljivala da bismo mogli osjećati strah, ja sam bila u miru i spremna suočiti se s bilo čim što se krije u šumi. Hodajući kroz najgušću šumu trebali smo biti u mraku, ali moje tijelo je sjajilo i obasjavalo mi put. Kada smo došli do užasnog bića, koje predstavlja naše tijelo boli i krije se u najmračnijem dijelu šume, nisam osjećala ni strah ni gađenje prema njemu. Ono je bilo curica, u groznom stanju, prljava i slijepa jer je cijelo vrijeme boravila u mraku. Zagrlila sam je i stalno se ispričavala što mi je trebalo toliko dugo da dođem po nju. Rekla sam joj da je puno volim i da je sada sve u redu. U tom zagrljaju smo se potpuno stopile jedna s drugom i ona je ušla u mene, u moju svjetlost. Tu je bila na sigurnom i krenule smo zajedno van iz šume. Svakim korakom kojim sam se približavala izlazu, s nje je otpadalo trulo lišće, zemlja i prljavština i proces njenog iscjeljenja je započeo. Za vrijeme cijelog ovog procesa, iako iznutra u miru i svjetlosti, u stvarnosti sam grcala u suzama ganuta milošću kojom me Tradicija obasipala i pomagala da zacijelim stare i duboke traume.

Na izlazu iz šume dočekao me Mohanđi i poveo me dalje prema Učiteljima. Naklonila sam se svim učiteljima Tradicije i zahvalila im se na vođstvu kroz sve dosadašnje živote, darujući svakom prekrasan veliki cvijet.

Uskoro sam došla pred Božansku Majku. U tom trenutku uz mene se pojavila moja biološka majka. Ona je bila u velikoj boli, skvrčena u ‘child pose’ (položaj deteta) i nije se mogla uspraviti i stajati na nogama. Ja sam je podigla i uzela uz sebe da se zajedno poklonimo i predamo Božanskoj Majci. Sada nas je Božanska Majka obje čistila od karmičkih niti, a ja sam od ganuća plakala bez prestanka. Istovremeno sam bila mirna i svjesna da sam u procesu tehnike Joga Nidre, ali su ujedno kroz mene prolazile duboke emocije tuge, osjećaja napuštenosti, bespomoćnosti i beznađa.

Kada je Joga Nidra završila i dalje sam proživljavala duboko čišćenje i nikako nisam mogla prestati plakati. Ostala sam ispred slike Guru Parampare i zahvaljivala na procesu čišćenja i dalje jecajući i plačući bez prestanka. Svi su već izašli iz dvorane i otišli na doručak, dok sam se bezuspješno pokušavala sabrati i prestati plakati. U stanju tihog svjedoka bila sam svjesna da je vrijeme da odem na doručak i check-out iz hotela jer uskoro odlazimo, ali proces čišćenja koji je kroz mene tekao još uvijek nije bio gotov. Devi je još uvijek bila u dvorani i ustala sam i otišla do nje po zagrljaj. U njenom zagrljaju ponovo sam proživjela Ljubav i Blaženstvo Božanske Majke i moje ganuće i plač se još više produbio. Cijelo tijelo mi se treslo, a moj plač je zvučao kao kad moja majka plače. To je bila njezina karma koju sam čistila, njen teret koji je nosila cijeli život otkada je kao mala curica izgubila svoju majku zbog teške bolesti. Devi mi je rekla da otpuštam veliku karmu, a ja sam se jedva nekako sabrala da joj ispričam kroz što upravo prolazim. Ovo iskustvo pomoglo mi je da svoju majku sada doživljavam na novi način i da osjećam veću povezanost s njom.

Zahvaljujem Tradiciji, Mohanđiju i Devi na milosti kojom su me obasipali da prođem kroz ovo duboko iskustvo čišćenja karme predaka.

Ivana Surya

Svoja iskustva sa Mohanđijem možete poslati na iskustva@mohanji.org

Izjava o isključenju od odgovornosti:

Gledišta, mišljenja i stavovi iskazani od strane autora i onih koji pišu komentare na ovim blogovima pripadaju isključivo njima, i ne reflektuju nužno gledišta, mišljenja ili stavove Mohanđija, Mohanđi Fondacije, njenih članova, zaposlenih ili bilo kog pojedinca ili lica koji je u vezi sa Mohanđijem, Mohanđi Fondacijom ili bilo kojom Mohanđi organizacijom. Ne možemo stajati iza tačnosti, potpunosti, blagovremenosti, prikladnosti ili valjanosti bilo koje informacije koju je predstavio individualni autor ili komentator na našem blogu, i ne snosimo odgovornost za bilo kakve greške, propuste ili zakašnjenja ove informacije ili bilo kakve gubitke, povrede ili štete nastale njenom objavom ili upotrebom, prema autoru ili bilo kojoj drugoj strani.

Zadržavamo pravo da obrišemo, korigujemo ili na bilo koji način izmenimo tekstove ili komentare na blogu,ukoliko isti kontrolišemo, ako po svom ličnom saznanju, smatramo da su nejasni, uvredljivi, pogrdni, preteći, u sukobu sa zaštitnim propisanim pravilima, autorskim pravima ili drugim zakonima, ukoliko su izričito komercijalne prirode, ili na drugi način neprihvatljivi.

Podelite ovu objavu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X