Mantre

Mantra je vibracija.

Mantra je jedinstven skup reči čijim se pravilnim ponavljanjem povezujemo sa Izvorom. Uglavnom se radi o rečima iz sanskrita, pra-jezika svih postojećih jezika. Svaka mantra nosi određenu vibraciju koja posle određenog – dužeg vremena ponavljanja prodire duboko u naš sistem, menjajući nas suštinski. Postoje različite mantre i svaka ima svrhu i jedinstvenu moć.

Ponavljanje mantre je posebno blagotvorno u ovom periodu naglih i čestih promena kada je meditiranje otežano. Mantranje nam skreće misli i spontano uvodi u meditaciju.

“Povezivanje sa višim frekvencijama je postalo teško. Meditiranje je postalo teže. Ispevavanje mantri danas ima mnogo veću vrednost od meditacije. Samo mantranje nas vodi u meditaciju.”

Mohanđi

Što je veći broj ponavljanja, to je veći efekat mantre. Posebno se preporučuje ponavljanje mantre 108 puta odjednom. Ako se ponavljanje radi 41 dan, ostvaruje se jedan tzv. ciklus mantranja. 

Mantrati možete uvek i svuda: Dok čekate autobus, šetate, kuvate itd. Za brojanje ponavljanja možete koristiti brojanicu. Vibracija mantre se utiskuje u brojanicu. Istu brojanicu tokom dana nosite uz sebe i ona će delovati kao svojevrsna zaštita. 

Da bi mantra delovala, mora da se izgovara u celini, razgovetno naglas ili tiho. Mohanđi nam savetuje da odaberemo jednu mantra koju ćemo redovno ponavljati.

Mohanđijeve mantre možete nabaviti na iTunes, Amazonu, i Google Play-u (kao i u drugim digitalnim prodavnicama: Spotify, Deezer, Tidal, YouTube Music, Microsoft Groove, i Beats/MediaNet).

X