Iskustvo sa Kriya treninga

Taj osećaj biti go kao na dan rođenja i obući novo odelo je za mene bilo ponovno rođenje, sa puno otpuštene i sagorene karme.

Autor: Branislava Turinski Glorija

Lektorisala: Ivanka Džunić

Bila je subota, 13. februar 2021. godine.

Prvi dan treninga u Kriyu.

Ustala sam veoma rano. Imala sam osećaj kao da idem na svoj rođendan, koji sam dugo čekala.

Istuširala sam se, obukla sam, dan ranije, kupljenu belu majicu i bele trenerke. Belina odeće, čini mi se, još više je činila da sijam kada sam se gledala u ogledalu. Da me ne shvatite pogrešno, nije rečeno da treba da kupimo novu garderobu. Ja sam pratila osećaj da sebi kupim nešto novo što ću obući toga dana.

Imala sam hiljadu misli u glavi i hiljadu i jedan strah, a najveći je bio da tog dane mogu biti radovi na strujnoj mreži i da neću moći da pratim trening. Mada, realno, nije bilo nikakvih izgleda za tako nešto, strah nisam mogla da ugušim. Mima mi je napravio zoom na kompjuteru, uključio sve potrebno i rekao da ide kod druga ostavljajući me samu u njegovoj sobi.

Ušla sam u zoom prvi put. Govorim u sebi dobro je, kamera radi.

Izabela i Helena nas uvode u trening za Kriyu.

Isplivava strah. Samo da bude struje, da se ne desi nestanak struje, samo da ima, pomišljam.

Još ni misao nisam završila, kompjuter se ugasio.

Nestala je struja!!!

Gledam u kuću preko puta moje. Vidim, sijalice su upaljene. Na uličnoj banderi sijalica osvetljava ulicu, iako je bilo devet sati ujutro. Pogledam sa terase u pravcu kuća u komšiluku, svi imaju osvetljenje u sobi. Samo je kod mene nestala struja.

Sela sam na stolicu i nemoćno plakala. To će biti drugi put da ne uspem da se uključim na trening za Kriyu. Prethodni put nisam pogledala obaveštenje na e-mailu.

Pogledala sam u Mohanđijevu sliku na oltaru i u onaj plamen sveće koji mi se činio da sija kao sijalica od 1000W.

Učini, Mohanđi, nešto da se kompjuter uključi i da ima protok električne energije. Moja duša želi da budem u svetoj tehnici Kriye, rekla sam.

Tog trenutka, čuje se zujanje i rad kompjutera.

Nastala je velika zahvalnost, velika sreća u meni, a onda talas straha.

Kako da uključim kompjuter i uđem u zoom? Ja to ne znam! Ova tehnika na kompjuteru i ja “nismo u ljubavi”. Na mobilnom sve znam, ali traže da koristimo kompjuter u toku treninga. Kako? Kako pokrenuti programe?

– Mimo, oprosti što te zovem. Molim te, dođi kući. Nestalo je struje, ja ne znam kako…

Nisam rečenicu završila, sin mi odgovara:

– Aleksa nije kod kuće, otišao je u selo. Evo, tu sam za sekund.

Čujem poznat zvuk automobila koji staje ispred naše kuće. Sin trčeći ulazi u dvorište, čujem ga kako preskače stepenice da što pre uđe u sobu. 

Pogledam drugi put u sliku Mohanđija, sklopom ruke u Namaste i u potpunom miru se zahvalim.

Da li je sve slučajnost? A slučajnosti ne postoje.

Mima je sve pokrenuo u dva klika i izašao iz sobe.

Ušla sam u zoom, kažem da je bio nestanak struje i zahvalim se na razumevanju.

Tri puta se zahvaljujem u pet minuta koji su mi trajali kao večnost.

Pratim trening i gledam u one nove čarape na pisaćem stolu. Da,da….i to sam kupila novo, a nije rečeno. Prelepe, bele, meke, tople sportske čarape.

Na e-mailu je bilo tačno uputstvo šta nam je potrebno za trening, a između ostalog, treblo je imati jedan par sportskih čarapa.

Postaje mi hladno na stopalima, ali valjda tako treba, da budemo bosi i da posle obujemo sportske čarape. Eto, spremila sam jedan par, samo jedva čekam kada će treneri reći da ih obujemo. Stvarno mi je hladno na stopalima.

Završava se trening u šesnaest časova. Baš se odužilo. Žvaknula sam u vreme pauze jabuku, orahe, lešnik, kikiriki, nisam bila gladna, ali mi nije bilo toliko hladno na stopalima. Ćutala sam sa osmehom na licu, kao lik iz crtanog filma, onaj lukavi mačak Silvester koji je “progutao ptičicu”.

Smrznuta stopala umotala sam u ćebence koje sam “prošvercovala” kada je bila pauza. To je bila moja tajna, jer sam i dalje verovala da trebam da budem bosa. Razmišljam…da li su i drugi smrznuti kao ja, jer koliko god da je toplo u sobi, hladnoća od nogu mi ledi telo.

Nedelja, 14. ferbruar .2021. godine.

Drugi dan treninga.

Zadovoljno se smeškam. Odmah sam na početku treninga umotala noge u ćebence.

Milina koliko mi je toplo!

Bosa stopala se greju. Gledam u one sportske čarape, osmehujem se i mislim ha, ha… danas mi neće biti hladno. Tako mi je sve jedno kada ću ih obuti.

Počinje trening.

Ulazimo u tehniku Kriye. Tada, na treningu sam prvi put osetila konekciju gledajući u karticu sa očima.

Bio mi je poznat osećaj kada sam imala poziv da uđem u Mohanđijeve oči 22. februara 2020godine, ali ova energija koja je išla mojim krvotokom, kroz moje telo, kroz kosti, kroz svaki mišić, atom mene je bilo nešto posebno jako. Prepustila sam se u potpunosti.

Još uvek sam gledala u onaj par čarapa. Iščekivala sam momenat kada će biti rečeno da ih obujemo.

Eh…

Kada očekujemo, desi se razočarenje, a ja sam se smejala samoj sebi, a sada vama sve ispričala.

Reći ću vam samo toliko. Onaj par sportskih čarapa nisam obula.

Oni koji su u Kriyi znaju da su čarape pomoćno sredstvo i čemu služe.

Oni koji nisu u Kriyi, njima ne vredi objašnjavati.

Prošlo je toliko vremena, a ja se i danas smejem kada se setim svog razmišljanja čemu služe sportske čarape i mojih bosih stopala dok sam pratila trening u Kriyu.

Želim da vam kažem, taj par sportskih čarapa koristim od tog dana i sve do danas. Posebno sam emotivna prema njima. Izgledaju kao da sam ih danas kupila.

Da li ih nekada operem? Kako su i danas kao nove ako ih koristim svakodnevno?

Pssstttt….neka je tajna …

c7d0e3a0-0b58-4de6-9e6b-ff0e10785995

Za sledeći trening nisam ništa novo kupila, a imala sam isti par sportskih čarapa na pisaćem stolu svakodnevno korišćen i u solidnom stanju.

Posle drugog treninga imala sam osećaj kao “prljavo odelo” da je palo sa mene.

Oblačim čisto, novo, belo odelo. Ja Sijam od svetlosti, sva sam u beloj svetlosti. Taj osećaj biti go kao na dan rođenja i obući novo odelo je za mene bilo ponovno rođenje, sa puno otpuštene i sagorene karme.

37ea21c6-4f38-467b-bebc-11859c1bcd02

Ponovo sam se, treći put, prijavila za trening Kriye koji je 04. februara 2023. godine.

One sportske čarape sa prvog Kriya treninga… sve vam je jasno… rekvizit koji je postao deo mene…

Imam osećaj kao da obnavljam zavet venčanja. Kao da se venčavam treći put, ali ovo je venčanje ne za telo već za svest. Osećam svetlost u srčanom centru. Bela svetlost isijava iz mene i svu me prekriva.

Zahvalna sam Mohanđiju na svim blagoslovima.

Obnoviću zavet nekada davno u ko zna kom životu dat, jer samo kome je dozvoljeno može da vidi i bude u auri Majstora.

Jai Mohanji

31. januar 2023. godine

Branislava Turinski Glorija

Svoja iskustva sa Mohanđijem možete poslati na iskustva@mohanji.org

Izjava o isključenju od odgovornosti:

Gledišta, mišljenja i stavovi iskazani od strane autora i onih koji pišu komentare na ovim blogovima pripadaju isključivo njima, i ne reflektuju nužno gledišta, mišljenja ili stavove Mohanđija, Mohanđi Fondacije, njenih članova, zaposlenih ili bilo kog pojedinca ili lica koji je u vezi sa Mohanđijem, Mohanđi Fondacijom ili bilo kojom Mohanđi organizacijom. Ne možemo stajati iza tačnosti, potpunosti, blagovremenosti, prikladnosti ili valjanosti bilo koje informacije koju je predstavio individualni autor ili komentator na našem blogu, i ne snosimo odgovornost za bilo kakve greške, propuste ili zakašnjenja ove informacije ili bilo kakve gubitke, povrede ili štete nastale njenom objavom ili upotrebom, prema autoru ili bilo kojoj drugoj strani.

Zadržavamo pravo da obrišemo, korigujemo ili na bilo koji način izmenimo tekstove ili komentare na blogu,ukoliko isti kontrolišemo, ako po svom ličnom saznanju, smatramo da su nejasni, uvredljivi, pogrdni, preteći, u sukobu sa zaštitnim propisanim pravilima, autorskim pravima ili drugim zakonima, ukoliko su izričito komercijalne prirode, ili na drugi način neprihvatljivi.

Podelite ovu objavu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X