Izdaja, svesnost i transformacija

Potpuna promena softvera. Potpuno nova ja! Sigurna, bez straha, i u stanju da se potpuno izrazi, čak i u javnosti.

Autor: Milica Bulatovic, Južna Afrika

Šta je Guru?
Guru je samo postojanje, i nalazi se u svim aspektima ove kreacije. Guru nije razdvojen od duše; Guru je sâmo naše sopstvo; Guru je u prirodi i jeste priroda. Zato je gospod Datatreja, otelovljenje Guru principa, uzeo za svog Gurua 24 bića i elementa iz prirode.

Izdati Gurua, stoga, znači izdati prirodu postojanja, a naročito nas samih. To je izdaja svog sopstvenog postojanja kao duše, koja seže daleko izvan ovog života kroz vreme i bezbroj života.

Oblici i posledice izdaje
Kroz laži i negativne tračeve o Guruu, postajemo lakše podložni uticaju negativnih sila koje deluju kroz nas, a da mi toga nismo ni svesni, te tako postajemo zaglavljeni u začaranom krugu negativnosti. Kada jednom otpočne taj ciklus laži i ogovaranja, odatle sve ide nadole. Laži donose nove laži, sve više nas udaljavajući od istine; svesnost i povezanost sa najvišom svešću, koju predstavlja Guru, koju smo izgradili kroz veliki napor kroz mnoge živote, mogu biti izgubljene u jednom jedinom trenutku sumnje.

Jedna sumnja je dovoljna da provali sve brane. Kada širimo negativnost, naša frekvencija se spušta na veoma nizak nivo i tako postajemo prijemčivi za tamne energije i bića izuzetno niskih frekvencija. To može svakom da se desi: lično sam videla kako se dešava ljudima koji su bili samo na korak do potpune tišine, baš kao i onima koji su veći deo života bili na granici između svetla i senke.

Ako prolazimo kroz sumnje, obično pomažu kontemplacija i razgovor s nekim ko je stabilan, ko će nas ispravno usmeriti i neće pothranjivati našu negativnost, s nekim ko nije lako podložan uticajima. Potrebna nam je ogromna svestnost da održimo visoku frekvenciju i ne upadnemo u svakodnevne, naizgled nevažne zamke koje nas vode ka izdaji samog života ili postojanja.

Mnogi su u nekom trenutku izdali Gurua ili postojanje kroz ogovaranje, ljubomoru, poređenje, takmičenje, strah, pohlepu, osvetu, kritikovanje, posedovanje, kao i izdaju sebe samih. Jesti meso zbog kog je drugo biće ubijeno je izdaja našeg postojanja. Piti mleko koje je oteto od teleta, koje takođe često biva ubijeno, je izdaja našeg postojanja, samo zbog toga što nam se dopada ukus! Čak i misli negativne prirode doprinose unosu negativnosti.

Osim toga, to će uticati i na naša dela. Što smo više nesvesni, to će nas više obuzimati negativnosti koje nas čine teškima, i sve manje ćemo živeti sopstvenu istinu. Tako na svakodnevnom nivou izdajemo sebe. Sve to se gomila, i počinjemo da nosimo vibracije izdaje i teške krivice, i počinjemo sve više i više to da privlačimo u sopstveni život, stvarajući situacije zbog kojih plačemo i kukamo. Udaljavamo se sami od sebe kompromitujući sopstvenu savest zbog pritisaka i očekivanja društva i porodice.

Od svih emocija koje dolaze uz izdaju, najviše se ističe krivica. Mnogi od nas će reći da ne zanju odakle taj osećaj krivice dolazi; dolazi od obrasca stalnih izdaja, od nečeg sitnog kao što je svakodnevna navika, do nečeg mnogo većeg. Emocije nas po prirodi vezuju, i vremenom postaju sve teže u našem sistemu. Vremenom veoma lako ispadamo iz koloseka zbog raznih okolnosti.

Kao što možete da vidite, postoje mnogi nivoi izdaje. Izdaja Gurua stvara vrlo težak teret, jer je on ovde došao da donese višu svesnost, da podigne ljude iz stanja pale svesti na viši nivo svesnosti, i konačno, da ih vrati samima sebi (samorealizacija). Gurui vode darmički život, održavaju darmu, i nemaju ličnu karmu. Dakle, izdati jedno tako čisto stanje bića znači napraviti naročito veliki karmički dug.

Postoje različite forme izdaje Gurua:

  • Plašiti se da pričamo o njemu
  • Ćutati u trenutku kada bi bilo prikladno i iskreno pričati o našoj istini ili o našem Guruu
  • Kriti od sveta da pratimo Gurua
  • Napustiti ga ako ne ispuni naša očekivanja
  • Pričati loše o njemu i blatiti njegovu ličnost lažima. Time direktno negirate sopstveno postojanje. Zapravo utičemo na celu svoju karmu, i karmu naše loze, odnosno onih pre nas, kao i budućih generacija.

Da bismo dostigli nivo svesnosti na kom smo svesni svih obrazaca i emocija koje nas vezuju, spuštaju našu frekvenciju i vuku nas dublje u nesvesno življenje, potreban nam je Guru koji je prošao isti put, nadišao um i stoji kao čist primer našeg potencijala, čije prisustvo nas transformiše i donosi nam tu svesnost. On je čista svest i nivo transformacije i uzdizanja u svesnosti koju doživljamo, biće u skladu sa dubinom naše povezanosti sa njim. Izdajom Gurua, sabotiramo jedinu stvar za kojom tragamo, kroz živote. To je samosabotaža, jer su naši obrasci ono što nas odvaja od svesti.
Ako napustimo Gurua zato što razbija naše navike, granice i koncepte, jer nam postaje neprijatno. možemo dalje da stagniramo u zoni komfora, ali barem ne moramo da pričamo o tome. Uvek je po sredi slobodna volja, da li želimo da hodamo stazom samoostvarenja, i niko nas ne tera da ostanemo. Nemojte izdati Gurua ili pričati loše o njemu iz čistog nerazumevanja najviših istina koje on predstavlja i živi.

U svakodnevnom životu, ako živimo sebično, samo za svoju porodicu, stalno opsednuti željama, želeći više i više stvari, ne dodajemo nikakvu vrednost društvu i uzimamo od Majke Zemlje. To nas ne vodi nigde.

Ali tome nas uče čak i u školama. Budi bolji od drugih, više ćeš vredeti ako zaradiš puno, i ako imaš skupa kola i veliku kuću, tada si uspešan. Istina je drugačija. Ne možemo poneti ništa sa Zemlje onog dana kad krenemo i napustimo telo, ali svakako možemo otići laganiji, ako smo bili dobri i puni ljubavi, ako smo služili svojoj zajednici i besmoćnima, i delili, i brinuli se o svima i svemu. Istinsko bogatstvo je ono što date svetu, ne ono što od njega uzmete.

Kako se javio ovaj uvid
Ovo je sad kristalno jasno, nakon pet dana provdenih u tišini na programu Osnaži se 5.0 sa Mohanđijem. Uz njegovu milost, desila mi se potpuna promena softvera.

Isto tako, njegovom milošću, počela sam da osećam stabilnost, da imam manje misli, a više tišine kroz mnogo godina, i naučila sam da nemam nikakva očekivanja, tako se javio i ovaj uvid:

Doživela sam eksploziju bola u svim nervima u telu. Nije bilo položaja u kom nisam osećala strašan bol, ali sam to prihvatila, ostala mirna i samo svedočila, jer sam znala da Guru radi na meni, i da je ovo čista Guruova Milost.
Zašto to kažem? To što sam sada prošla kroz toliki bol za mene znači da neću morati da ga proživim kasnije u životu, a sleduje me zbog moje karme. Uradila sam nešto, i moji preci su uradili nešto zbog čega sam morala da ga proživim.

U nekom trenutku, Mohanđi mi je dao još jednu važnu viziju, koliko je karma kompleksna. Videla sam karmičku strukturu kao vuneno klupko. Svaka nit i sloj su na neki način bili povezani i stvarali nove niti, ili ih dalje upetljavali. Ono što drži jedno klupko karme na okupu jesu slični obrasci. Veoma je teško to uopšte razumeti, a kamoli raspetljati.
Ubrzo nakon toga, pokazao mi kako protresa čitavu strukturu i stvara pukotine, kako bi svetlo svesnosti moglo da prodre unutra. To je takođe jedan od razloga zašto je sve bilo toliko bolno.

Kako su dani prolazili, došlo mi je mnogo jasnoće; sve to je dolazilo iz unutrašnjeg principa Guru Tatve. Guru unutra i Guru spolja su me vodili. Iznenada, osetila sam da sam toliko sumnjala u sebe, a duboka nesigurnost koju sam osećala javila se zbog izdaje samog posotjanje, odnosno izdaje Gurua u nekom trenutku u prošlosti.

Postala sam svesna tog obrasca izdaje koji se ponavljao u mom životu jer sam ga lično iskusila. To je stvorilo novu svesnost, tako da sam sve dublje kontemplirala o tome.

Druga vizija koja mi se javila bile su ratne scene, i ja napuštena u ruševinama zgrada, a sva moja porodica ubijena. Pokazano mi je da su mi na fizičkom nivou noge i stomak slabi zbog ratnih impesija is prošlog života, i kako sam postala svesna toga, dijareja koja se javila prethodnog dana je nestala, a nalet nove energije mi se spustio kroz noge i stomak.

Nova energija se zadržala mnogo nedelja nakon toga, i po prvi put u životu mogu da radim na jačanju svojih nogu na fizičkom nivou.

Kada je došao poslednji dan, želela sam što više da iskoristim dragocenu tišinu tog dana. Prethodnu noć, um je ludovao razmišljajući o tome gde ću sesti narednog dana, jer mi je bio potreban oslonac za leđa, uz mogućnost da u nekom trenutku legnem. Bilo je toliko smešno koliko je um izvodio pre samog kraja programa, i koliko ga je pogodila takva jedna sitnica. Nisam mogla da spavam nekoliko sati jer nisam mogla da odlučim gde sednem sutradan. Konačno, predala sam sve Mohanđiju.

Kada sam stigla u 5 ujutro, sva mesta su bila zauzeta; jedino što je ostalo bilo je moje staro mesto na kom sam provela svih 5 dana. Koliko je tipično za um da previše razmišlja i vrti se u krug zbog nebitnih stvari, kada je sve već predodređeno za nas. Bila je to dobra lekcija za posmatranje.

Poslednjeg dana sam satima sedela bez oslonca za leđa, potpuno uspravne kičme, što je nešto što nisam mogla da uradim poslednjih 15 godina. U jednom trenutku sam se zapitala, “Kako je ovo moguće? Šta me drži uspravnom bez ikakve nelagodnosti?” Došao je odgovor: samo postojanje me je držalo. Na kraju programa, sav bol je iščezao.

Potpuna promena softvera. Potpuno nova ja! Sigurna, bez straha, i u stanju da se potpuno izrazi, čak i u javnosti. Osetila sam kao da sam dobila novo pravo na život. Ranije bih bila prestravljena kada je trebalo da govorim u javnosti, ali to je sve nestalo; postojala je samo ekstremna jasnoća.

Mohanđi je očistio toliko toga iz mene, toliko blokada. Oduvek sam bila stabilna u svojoj veri i prihvatanju svega što mi se dešavalo u životu. Nikada nisam rekla ne ničemu što se od mene tražilo, čak ni javnim programima, ali sam iznutra bila prestrašena. Osećala sam se kao da ću svaki put biti javno razapeta, iako je to sve povezano sa drugim karmičkim događajima nakon izdaje.

Zanimljivo je da je događaj koji je obeležio vreme u kom živimo Isusovo raspeće. Isus je živeo i govorio o bezuslovnoj ljubavi i jedinstvu i iscelio je mnoge. Njegova popularnost nije odgovarala sveštenstvu i ljudima koji su u to doba bili na vlasti. A pošto su imali moć, mogli su lako da utiču na ljude. Zar se isto to i dalje ne dešava u našem vremenu?!

Laži se predstavljaju kao istina. Od malih nogu naučeni smo da gomilamo i učimo toliko nepotrebnih podataka, da zaboravljamo kako da koristimo svoj um i mislimo logički. Udaljavamo se od unutrašnje istine i prirodnosti našeg bića još kao veoma mali. Ono što nam se servira na TV-u postaje istina po kojoj živimo. Koju govori neko drugi. Udaljavamo se i od prirode. Ako nešto kažu određene institucije, to automatski prihvatamo kao istinu -to je nešto o čemu treba da razmislimo.

Još jedan incident koji je obeležio naše vreme jeste to što je Petar izdao Isusa 3 puta pre nego što je razapet, tako što nije rekao da je bio uz njega kada su ga pitali, plašeći se da će biti ubijen. Dugo vremena je nosio ogromnu krivicu. Da li smo nekako svi mi nasledili taj obrazac kao društvo? Da li je on sada u našoj podsvesti na globalnom nivou? Nešto o čemu treba misliti.

Svaki put kad se plašimo da se zauzmemo za svoju istinu, pratimo taj obrazac. Ne znam detalje kada sam izdala svog Gurua i samo postojanje. Ipak, definitivno se činilo da je to glavna tema za mnoge od nas koji smo prisustvovali programu Osnaži se 5.0, i definitivno se čini da je teret sklonjen čistom milošću Mohanđija koji je pokazao da je zaista otelovljenje bezuslovne ljubavi. Mogu da kažem da mi je program Osnaži se 5.0 promemio život!

Pročišćenje
Mohanđi uvek preporučuje nesebično služenje. Ne znamo na kom nivou smo izdali svoje postojanje, koje je isto što i postojanje bilo kog bića, tako da se kroz služenje svima otpušta mnogo karmičkog duga i postajemo mnogo saosećajnija i bolja ljudska bića. Takva pozitivna dela nas reprogramiraju.

Povezanost sa moćnim Majstorom menja sve. Prvo, toliko svesnosti nam dolazi, i počinjemo da pravimo izbore koji su bolji po nas. Drugo, vremenom vam se svrha u životu potpuno menja. A svrha je sve.

Sigurna sam da mnogo ljudi danas razmišlja o svrsi života, ili su prosto izgubili značenje života. Svaki dan je gotovo isti; posao, vožnja, odlazak po decu, kuvanje, i onda je jednog dana gotovo. I verujemo da ne možemo bolje. Majstori čine da postanemo budni za svrhu.

Kada postanemo svesni unutrašnje istine, shvatimo koliko potencijala nije iskorišćeno i koliko potencijala imamo. Sledeći nivo buđenja je kada shvatimo da se sve radi kroz nas. Najveća iluzija je da mislimo da smo mi ti koji nešto rade, što je verovatno i najveća zabluda u današnje vreme, i nešto što je ljudima veoma teško da razumeju.

Mi nismo ljudi koji čine neke stvari; mi smo bića. Ljudska bića koja imaju kapacitet da budu potpuno svesna svesti koja radi kroz njih. Ta energija radi kroz sve nas.

Njena priroda je izobilje. Ono ne može presušiti. Ono što zaustavlja tok u nama jesu naša ograničavajuća uverenja, programi, precepcije, energetske blokade povezane sa karmom, izbori povezani sa načinom života koji nas čine teškima, i dodaju nasilje i negativnost u mislima, rečima i delima.

Kada se povežemo sa svojim bićem i svojom prirodom i živimo najviše vrednosti ljudskog bića, izobilje može da teče kroz nas, i u tom procesu mogu čak i da otpadnu mnoge blokade.

Što više postmaramo i svedočimo da se sve dešava kroz nas, to više naša svesnost raste. Više smo odvojeni. Istina postaje vidljivija, što smo više prisutni. Ponovo, dolazi nam više svesnosti i više se čini kroz nas i naš kapacitet raste. Kao što Mohanđi kaže, što ste više ispražnjeni od koncepata, to ste više dostojni da vas ispuni svest. A apsolutno ništa od ovog razumevanja i svesnosti ne bi bilo moguće bez Mohanđija.

Mnogi ljudi koji su me poznavali ranije pitaju se šta radim prateći s jednog kraja sveta na drugi ovog čoveka, koji čak i nije deo naše kulture. Čak sam čula i komentar da me roditelji nisu dobro naučili. Ono što bih htela da kažem jeste da su me roditelji naučili da budem slobodna, da mislim svojom glavom i da donosim svoje odluke. Sloboda koju si mi roditelji dali je moje najveće blago, i naučili su me o našoj tradiciji.

Pa ipak, Mohanđi me zaista naučio suštinski šta su prave vrednosti, kako voleti, prihvatiti i poštovati sve, i koliko je važno poštovati naše korene, porodicu i kulturu. Mohanđi je kroz svoj život i učenja potpuno transformisao moj život.

Duboko ispunjenje i zadovoljstvo su u meni, umesto strahova, anksioznosti i besa. Ništa što život donosi me ne destabilizuje, a veliki deo dobra dolazi od platformi čiji deo sam blagoslovena da budem. Sve što tražim od vas jeste da razmislite o tome, nemojte samo da prihvatite ono što sam napisala, jer je čitava svrha ovog teksta da vas navede na kontemplaciju, i da vas navede da se povežete sa svojim srce i istinom u vama.

Mohanđi je došao da nas probudi i da nas vrati nama samima. Čovečanstvo je previše palo u svesti, i potrebno nam je vođstvo Majstora u fizičkoj formi koji će nas povesti putem koji je on već prešao i prevazišao. Navikli smo na mnoge navike, usvojili smo ograničavajuća uverenja i obrasce, i vidimo život kroz filtere. Istina je uvek jednostavna.

Kada podržavamo prirodu i biramo ono što širi naša srca, priroda će podržati nas, i život će nas podržati; ako idemo protiv prirode i onog što je prirodno, priroda će to reflektovati.

S ljubavlju i poštovanjem prema svima, predajem ovaj tekst pred lotosova stopala mog Gurua Mohanđija, koji pali svetlost svesnosti u meni, vraćajući me meni samoj i pokazujući mi put do onog najvišeg. Ovaj tekst i svesnost su mi došli iz njegove svesti.

Ljubav i poštovanje prema čitavom postojanju!

Svoja iskustva sa Mohanđijem možete poslati na iskustva@mohanji.org

Izjava o isključenju od odgovornosti:

Gledišta, mišljenja i stavovi iskazani od strane autora i onih koji pišu komentare na ovim blogovima pripadaju isključivo njima, i ne reflektuju nužno gledišta, mišljenja ili stavove Mohanđija, Mohanđi Fondacije, njenih članova, zaposlenih ili bilo kog pojedinca ili lica koji je u vezi sa Mohanđijem, Mohanđi Fondacijom ili bilo kojom Mohanđi organizacijom. Ne možemo stajati iza tačnosti, potpunosti, blagovremenosti, prikladnosti ili valjanosti bilo koje informacije koju je predstavio individualni autor ili komentator na našem blogu, i ne snosimo odgovornost za bilo kakve greške, propuste ili zakašnjenja ove informacije ili bilo kakve gubitke, povrede ili štete nastale njenom objavom ili upotrebom, prema autoru ili bilo kojoj drugoj strani.

Zadržavamo pravo da obrišemo, korigujemo ili na bilo koji način izmenimo tekstove ili komentare na blogu,ukoliko isti kontrolišemo, ako po svom ličnom saznanju, smatramo da su nejasni, uvredljivi, pogrdni, preteći, u sukobu sa zaštitnim propisanim pravilima, autorskim pravima ili drugim zakonima, ukoliko su izričito komercijalne prirode, ili na drugi način neprihvatljivi.

Podelite ovu objavu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X