Otpuštanje tereta posle Mai-Tri metode

Iskustvo koje ću predstaviti obogatilo me je brojnim svesnim uvidima, pa sam zato dobila želju da ga podelim sa svetom.

Autor: Anita Burgund Isakov

Lektorisala: Dejana Vojnović

Tokom mog puta i povezivanja sa Mohanđijem iskusila sam brojne procese i tehnike, kao što su MTM, Mai-Tri, Joga nidra buđenja, Svesno hodanje, Svesno plesanje i druge, a koje sprovode i Devi Mohan i ačarje.

Osetila sam brojne promene u sebi i oko sebe od povezivanja sa Mohanđijevom svešću, a iako sam brojnih stvari svesna, osećam da ima još dosta toga što nisam spoznala, a što je doprinelo ovom osećanju rasterećenja i lakoće.

Iskustvo koje ću predstaviti obogatilo me je brojnim svesnim uvidima, pa sam zato dobila želju da ga podelim sa svetom.

Tokom ritrita u Istanbulu u februaru 2021. prolazila sam kroz veoma intenzivan period promišljanja svoje svrhe i načina na koji je živim. Oduvek sam znala da je moja profesija moj poziv, ali u poslednjih nekoliko godina, a posebno prošle godine, izostajala je ta neka radost u mom svakodnevnom radu. Nekako sam doživljavala da ne mogu da doprinesem poboljšanju uslova života ljudi u stanju socijalne potrebe, a sa druge strane dosta energije mi je odlazilo na komunikaciju sa ljudima koji su mi otežavali rad. Mnogi projekti se nisu realizovali ili su propali i pre nego što su započeli, pa sam postala nesigurna oko svoje pozicije i mesta, i počela sam da se pitam da li je došlo vreme za neke radikalne promene. Takođe sam osetila da nemam dovoljno podrške, da su mnoga moja očekivanja neispunjena i da nekako nemam dovoljno hrabrosti da potpuno sama zastupam svoja uverenja u profesionalnom okruženju.

Tokom ritrita sam prišla stolu sa robom i osetila instant potrebu da kupim narukvicu. Privukla me je jedna plava narukvica koju sam odmah kupila i ne pročitavši čemu je namenjena. Kasnije, kada sam videla da je u pitanju grlena čakra, bila sam malo iznenađena jer nikada nisam doživljavala teškoće u javnim obraćanjima, to je bio deo moje svakodnevice i gotovo svakodnevno sam govorila pred ljudima. Kasnije sam uvidela da se grlena čakra odnosi i na moju sposobnost da izrazim svoju autentičnost pred svetom.

Tokom ritrita Mohanđi je dosta govorio o samosvesnosti, samoprihvatanju i ljubavi prema sebi, i to mi je u tom trenutku zvučalo kao jedna tako važna istina koja treba da se živi sa lakoćom, pa sam odlučila da se prepustim Mai-Tri procesu sa ačarjom Izabelom Jovović, čiju posvećenost i rad duboko poštujem. Tokom Mai-Tri procesa osetila sam da otpuštam neke barijere u telu, a posebnu promenu osetila sam u predelu grla. Nakon procesa sam se osećala opušteno, relaksirano i nekako laganije, i pomislila sam kako je to najdivnije oslobađanje koje sam ikada doživela, potpuno bezbolno, samo otpuštanje tereta.

Sutradan sam ipak osetila da mi je grlo suvo, bolno i da gubim glas. Počela sam da se osećam veoma osetljivo i neprijatno. Svaku situaciju koja bi mogla i da nasluti da sam odbačena ili isključena, za mene je postajala veoma bolna tokom tih nekoliko dana. Dala sam sebi malo vremena i kontemplirala na temu svoje sposobnosti da se autentično izrazim i shvatila sam da imam jako veliku prepreku koje do tada nisma ni bila svesna. Sa ovim uvidom pristiglo je i poboljšanje na fizičkom telu i doživljaj osnaženosti, i počela sam da razmišljam o projektima i načinima da se izrazim.

Od tada je prošlo tri meseca, ja sam kreirala radionice ličnog rasta i spremam se da ih realizujem idućeg meseca. Veoma sam uzbuđena i svesna da nikada ne bih uradila ništa slično da nisam bila podržana i osnažena. Takođe sam imala priliku da iskustveno spoznam koliko je značajno da budemo razigrani, radosni i kreativni u ispoljavanju svoje više svrhe kada smo u službi drugima. Ispunila me je duboka zahvalnost i osećam se mnogo energičnije i opuštenije od tada.

Hvala Mohanđiju što je uvek sa mnom i hvala svim ačarjama i ljudima koji su posvećeni ovom divnom i moćnom metodu, sada sam sa vama i uživam u doprinosu menjanja sveta na bolje.

Svoja iskustva sa Mohanđijem možete poslati na iskustva@mohanji.org

Izjava o isključenju od odgovornosti:

Gledišta, mišljenja i stavovi iskazani od strane autora i onih koji pišu komentare na ovim blogovima pripadaju isključivo njima, i ne reflektuju nužno gledišta, mišljenja ili stavove Mohanđija, Mohanđi Fondacije, njenih članova, zaposlenih ili bilo kog pojedinca ili lica koji je u vezi sa Mohanđijem, Mohanđi Fondacijom ili bilo kojom Mohanđi organizacijom. Ne možemo stajati iza tačnosti, potpunosti, blagovremenosti, prikladnosti ili valjanosti bilo koje informacije koju je predstavio individualni autor ili komentator na našem blogu, i ne snosimo odgovornost za bilo kakve greške, propuste ili zakašnjenja ove informacije ili bilo kakve gubitke, povrede ili štete nastale njenom objavom ili upotrebom, prema autoru ili bilo kojoj drugoj strani.

Zadržavamo pravo da obrišemo, korigujemo ili na bilo koji način izmenimo tekstove ili komentare na blogu,ukoliko isti kontrolišemo, ako po svom ličnom saznanju, smatramo da su nejasni, uvredljivi, pogrdni, preteći, u sukobu sa zaštitnim propisanim pravilima, autorskim pravima ili drugim zakonima, ukoliko su izričito komercijalne prirode, ili na drugi način neprihvatljivi.

Podelite ovu objavu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X