Veličina moga Majstora, Gurua Mohanđija

Vjerovala sam da postoji Bog koga treba da se plašimo. Vjerovala sam da Boga zaslužujem samo ako patim. I patila sam, jako.

Autor: Dragana Tešanović

Lektorisala: Dejana Vojnović

Od malih nogu sam tragala za Bogom, tražila sam da se povežem sa njim. Ali, moje potrage nisu bile baš uspješne. Rođena sam i odgojena u porodici pravoslavne vjere, ali dogmatska uvjerenja su me samo odaljila od Boga. Bilo je potpuno nemoguće da se povežem sa Njim. Vjerovala sam da postoji Bog koga treba da se plašimo. Vjerovala sam da Boga zaslužujem samo ako patim. I patila sam, jako. Ali, čak i u mojim najdubljim patnjama moja povezanost bi bila kratkog daha. Puno sam se molila, ali sam uvijek osjećala da su moje molitve prazne. NIŠTA. Nisam mogla osjetiti bilo šta.

Onog trenutka kada sam se povezala sa Mohanđijem, povezala sam se spontano i sa mnogim drugim uzvišenim bićima, bez napora. Postalo mi je prirodno povezati se sa Isusom Hristom, Mahavatar Babađijem, Svetom Petkom, Djevom Marijom, Svetim Jovom, svetim Vasilijem, Širdi Sai Babom, sa Kali, sa Datatrejom, sa Šivom, a čak nisam to ni tražila od Mohanđija. Od trenutka kada sam srela Mohanđija, svaki put kada bih otišla u crkvu mogla sam da se povežem sa Isusom, srcem, i isplakala bih sve suze koje nas čiste. Sve u svemu, Mohanđi mi je otvorio vrata ka mnogim majstorima, ali ja sam se uvijek držala Njega jer sam mnogo puta svjedočila Isusa u njegovim očima, mnogo puta sam svjedočila i Babu. Zaista je istina da su svi majstori jedno.

Mohanđi je moj Isus. On je moj spasilac.

Hvala ti mnogo, Mohanđi, za sve. Volim te.

Predajem sve pred tvoja stopala.

Svoja iskustva sa Mohanđijem možete poslati na iskustva@mohanji.org

Izjava o isključenju od odgovornosti:

Gledišta, mišljenja i stavovi iskazani od strane autora i onih koji pišu komentare na ovim blogovima pripadaju isključivo njima, i ne reflektuju nužno gledišta, mišljenja ili stavove Mohanđija, Mohanđi Fondacije, njenih članova, zaposlenih ili bilo kog pojedinca ili lica koji je u vezi sa Mohanđijem, Mohanđi Fondacijom ili bilo kojom Mohanđi organizacijom. Ne možemo stajati iza tačnosti, potpunosti, blagovremenosti, prikladnosti ili valjanosti bilo koje informacije koju je predstavio individualni autor ili komentator na našem blogu, i ne snosimo odgovornost za bilo kakve greške, propuste ili zakašnjenja ove informacije ili bilo kakve gubitke, povrede ili štete nastale njenom objavom ili upotrebom, prema autoru ili bilo kojoj drugoj strani.

Zadržavamo pravo da obrišemo, korigujemo ili na bilo koji način izmenimo tekstove ili komentare na blogu,ukoliko isti kontrolišemo, ako po svom ličnom saznanju, smatramo da su nejasni, uvredljivi, pogrdni, preteći, u sukobu sa zaštitnim propisanim pravilima, autorskim pravima ili drugim zakonima, ukoliko su izričito komercijalne prirode, ili na drugi način neprihvatljivi.

Podelite ovu objavu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X