Sva lica gurua

Prošli su mjeseci i jedan dan dok sam gledala u sva ta lica primila sam spoznaju: to su bila lica svih mojih gurua iz prošlih života!

Autor: Ivana Surya

Lektorisala: Dejana Vojnović
Uredila: Staša Mišić

Nakon što sam završila proces inicijacije u Mohanđi energetski transfer, došao je dan da prvi put dam transfer polaznicima meditacije. Taj dan je padao na Guru Purnimu, dan koji obilježavamo sa zahvalnošću odavanjem poštovanja guruu.

Nakon uvodnog govora i vježbi disanja, svi su zatvorili oči i pustila sam meditaciju Moć čistote. Kako bih mogla kanalizirati Mohanđijevu energiju najprije je potrebno povezati se s Njegovom sviješću, gledajući u Mohanđijevu sliku. Stala sam pred veliku sliku i zagledala se u Mohanđijevo lice. Nakon nekog vremena, Mohanđijevo lice se počelo mijenjati. Najprije su obrazi i čelo postajali sjajni, pa narančasti, i na kraju su izgledali kao vatra. Iz te vatre lice se transformiralo i poprimilo lice nekog drugog čovjeka. Nekoliko sekundi sam gledala u to novo lice, koje bi ponovo nestalo u vatri i pojavilo bi se novo lice. Kao da sam u kinu i gledam neki film pred sobom, osjećala sam se nestvarno i sad već pomalo zbunjeno jer su se lica i dalje izmjenjivala. Budući da mi je to bio prvi put da trebam dati energetski transfer, nisam bila sigurna da li je to uobičajen proces. Nastavila sam gledati tu izmjenu lica na slici pred sobom, pokušavajući shvatiti čija su to lica. Pomislila sam da su to lica sa slike Guru Parampare, ali nijedno lice mi se nije činilo kao sa slike. Za jedno sam sigurna da je izgledalo kao lice Indijanskog poglavice! Na kraju sve se smirilo i Mohanđijevo lice je ponovo bilo samo Mohanđijevo. Krenula sam s energetskim transferom i sve je prošlo u najboljem redu.

Svaki sljedeći put kad bih stala pred Mohanđijevu sliku da se povežem sa Mohanđijevom sviješću prije transfera, ponovo bih svjedočila toj izmjeni lica i s vremenom sam primijetila da se uvijek ista lica izmjenjuju (posebno bih primijetila lice Indijanca). Nekako sam se s vremenom naviknula na tu izmjenu lica i prihvatila ih kao normalan dio procesa energetskog transfera.

Prošli su mjeseci i jedan dan dok sam gledala u sva ta lica primila sam spoznaju: to su bila lica svih mojih gurua iz prošlih života! Ta ideja me potpuno zatekla i osjećala sam ganuće i zahvalnost što sam se ponovo povezala sa svima njima kroz mog sadašnjeg gurua, Mohanđija. Imala sam potrebu kleknuti i pokloniti se pred njima, dodirnuti pod čelom i ostati tu pred njima zauvijek, u predanosti. Ali ne ne, osjetila sam u sebi poruku da sad nije vrijeme i mjesto za to i da trebam podijeliti ljudima energetski transfer. Malo sam se pribrala i krenula prema prvom polazniku, još uvijek pod dubokim dojmom povezanosti sa svim guruima iz mojih prošlih života, koji su došli da me blagoslove kroz Mohanđijevu svijest.

Duboko sam zahvalna svim svojim guruima koji su me iz života u život strpljivo vodili na putu oslobođenja. Beskrajno hvala mom guruu Mohanđiju, što je u ovom životu prihvatio ulogu mog vodiča da me vodi natrag kući.

Svoja iskustva sa Mohanđijem možete poslati na iskustva@mohanji.org

Izjava o isključenju od odgovornosti:

Gledišta, mišljenja i stavovi iskazani od strane autora i onih koji pišu komentare na ovim blogovima pripadaju isključivo njima, i ne reflektuju nužno gledišta, mišljenja ili stavove Mohanđija, Mohanđi Fondacije, njenih članova, zaposlenih ili bilo kog pojedinca ili lica koji je u vezi sa Mohanđijem, Mohanđi Fondacijom ili bilo kojom Mohanđi organizacijom. Ne možemo stajati iza tačnosti, potpunosti, blagovremenosti, prikladnosti ili valjanosti bilo koje informacije koju je predstavio individualni autor ili komentator na našem blogu, i ne snosimo odgovornost za bilo kakve greške, propuste ili zakašnjenja ove informacije ili bilo kakve gubitke, povrede ili štete nastale njenom objavom ili upotrebom, prema autoru ili bilo kojoj drugoj strani.

Zadržavamo pravo da obrišemo, korigujemo ili na bilo koji način izmenimo tekstove ili komentare na blogu,ukoliko isti kontrolišemo, ako po svom ličnom saznanju, smatramo da su nejasni, uvredljivi, pogrdni, preteći, u sukobu sa zaštitnim propisanim pravilima, autorskim pravima ili drugim zakonima, ukoliko su izričito komercijalne prirode, ili na drugi način neprihvatljivi.

Podelite ovu objavu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X