Osnaženi kroz prihvatanje

Nikolina Dragojević i Monika Balenović, Mohanđi Ačarje,  program su započele Himalajskom tradicionalnom jogom koju je vodila Monika. Akcenat jogijskih položaja je bio na srčanom centru, nakon kojih su učesnici zaronili u duboku relaksaciju. Monika je pričala o tome kako joga vodi ka prihatanju sebe – prihvatamo svoje telo, poštujemo granice svog tela, vremenom stičemo samopouzdanje i probijamo granice, te kako postajemo fleksibilniji fizički, tako postajemo sve više fleksibilni i mentalno, otvarajući naš unutrašnji prostor ka svetlosti i ljubavi.

Nakon joge, usledila je tehnika “Ogledalo duše” u toku koje se, uz vođstvo Ačarje, povezujemo sa svojom dušom i vidimo svoj odraz u drugoj osobi, gledajući je u oči. Da bismo na kraju osetili dubinu i jedinstvo na nivou duše, pri čemu se slamaju svi koncepti i okviri poput rase, boje kože, ličnosti i svega ostalog što zapravo nismo mi. 
 
Nakon ove predivne tehnike  učesnici su se prepustili meditaciji Procvat ljubavi,  još više otvarajući svoj srčani centar i šaljući mir i ljubav svim živim bićima na planeti. Nikolina je potom govorila o svom putu i iskustvima koja su je promenila, učinivši da više zavoli i prihvati sebe.

Monika i Nikolina su podelile i praktične savete učesnicima na koji način mogu da rade svakodnevno na prihvatanju sebe. A ono što je posebno  obeležilo ovaj događaj je fantastična grupna energija, u kojoj su svi ućesnici bili voljni i otvoreni da podele svoja iskustva i postave pitanja.

Srećni smo što smo nedelju proveli zajedno, radeći na sebi i šireći srce.

Podelite ovu objavu

X