Joga izlet sa Mohanđi Ačarjama

U nedelju 28. juna 2020, na salašu Volić na Čeneju, održan je celodnevni Joga izlet u organizaciji Sportskog udruženja “Joga Om”

U okviru izleta, Biljana Vozarević i Olivera Miškić, Mohanđi Ačarje, vodile su Svesno plesanje i meditaciju Procvat ljubavi. Prelep doček za trideset učesnika ovog događaja priredili su divni domaćini ovog čarobnog mesta u prirodi, Ljuba i Karolina sa svojom porodicom. 

Celodnevni program je započeo jogom, nakon koje su se smenjivali veganska užina, gong kupka Anike Petrović, predstavljanje blagodeti šumske medicine, veganski ručak, popodnevna joga, snažan proces energijskog čišćenja uz Mohanđijeve tehnike Svesno plesanje i meditaciju Procvat ljubavi, zatim plesni klub Kalakar iz Beograda s indijskim plesovima i mudrama, i uz zalazak sunca, saksofonistkinja.

Srca su se otvorila uz ritmove, korake i glasove, oslobađajućih pokreta tokom Svesnog plesa. Nekoliko učesnica je posle reklo da su ih sasvim neočekivano preplavile emocije, iako nisu tome sklone, nakon čega je usedilo veliko rasterećenje, kao i da nisu nikada do sada tako nešto osetile. Jedna učesnica je ispričala kako nije tip koji je slobodan da pleše pred drugima, kao da je niko ne gleda, i obično se usteže, a sada se prepustila, i osetila ogroman priliv samilosti da su joj suze potekle.

Ovakvo otvaranje ka višim nivoima svesti dopušta da više svetlosti protiče i slobodno sija kroz nas. Ono se ispoljava kao bezrazložna radost postojanja, balansiran odnos sa sobom i drugima, poverenjem u život, jačoj intuiciji, kao i otvorenost ka neograničenim mogućnostima, svom najvišem potencijalu. A sve to uz akcenat na vertikali – našem kičmenom stubu. Meditacija Procvat ljubavi je dovela učesnike u osećaj doživljavanja svoje divne, čiste, prave prirode – bezuslovne ljubavi koja je jača od svih drugih sila univerzuma.

Hvala puno Jeleni Ilić vlasnice “Joga OM”, što je po drugi put pozvala naše Ačarje da gostuju na ovom događaju! 

Iskustva učesnika:


“Hvala Biljo za predivno današnje popodne! Mislila sam da neću izdržati ples zbog vrućine, ali vredelo je!!”
Gordana Jankov

“Jelena, hvala na divnoj organizaciji, druženju i vežbanju na mestu sa mnogo energije, spokoja i pozitivnih vibracija”
Dragica Kovač

“Hvala Jelena na ovoj divnoj prilici, velikom trudu i uspešnoj organizaciji letnjeg dana u zdravim aktivnostima, da svi živnu, procvetaju i zasijaju”,
Biljana Vozarević

Podelite ovu objavu

X