Priroda je odraz Boga

Ostati nevezan u ovoj kosmičkoj šali između neba i zemlje je potreba i obaveza svih nas.

Autor: Nada Raković

Lektorisala: Dejana Vojnović
Uredila: Staša Mišić

Sjedela sam u ćošku terase, na jedinom mjestu sa kojeg mogu gledati u nebo, posmatrajući kako se sunce strpljivo probija kroz oblake. Oblaci me asociraju na slobodu, fleksibilnost, lakoću, nevezanost…

Oko mene nije bilo nikoga. Samo je zvuk auta dopirao iz daljine. Bila sam zadivljena i istovremeno zatečena prizorom: tišinom iz koje isijava sunce, tišinom u kojoj postoji i njegovom sposobnošću da bezuslovno širi svjetlost kroz beskonačno plavo prostranstvo.

“BUDITE SUNCE životu. Rastite u sjaju sunca svakog jutra i živite bezuslovno poput sunca svaki dan, širite toplinu ili mjesečav sjaj svake noći.” – Mohanđi

Prisjetila sam se Mohanđijevog citata koji govori o bezuslovnoj saradnji između Zemlje i Sunca, i mogla sam na momente osjetiti tu tišinu koja prožima nebo. Vrijeme je na trenutak stalo.

Očarana kako sunce neustrašivo svom snagom sija, a istovremeno je POTPUNO nezainteresovano i nevezano za dramu koja se odvija ispod njega. Istina je jednako moćna i jasna, bez obzira šta mi mislimo. Istina JE.

U trenutku čovjek shvati prolaznost svega, i da je tišina i bezuslovnost ka svim bićima naša prava priroda.

U jednom ćošku/ pukotini između oblaka, sasvim jasno i spontano mi se ukazao Mohanđijev lik! To je za mene bio jasan podsjetnik i znak da je  On sveprožimajuća tišina i da je UVIJEK sa nama!

Dok sam svjesno posmatrala pticu u letu, sjetila sam se citata koji govori da smo mi već slobodni, bez obzira na okolnosti, i da je moguće ostati smiren u svakoj situaciji.

Ostati nevezan u ovoj kosmičkoj šali između neba i zemlje je potreba i obaveza svih nas.

To smo mi. Prolazni i SLOBODNI, a ROBOVI vlastitog uma.

“Vi ste potpuno slobodno, oslobođeno biće u ovom trenutku. Ono što vas vezuje je um, ego i intelekt.” – Mohanđi

Beskrajna zahvalnost Mohanđiju na Njegovom Svetom Postojanju!

Kakva privilegija da živimo u istom vremenu zajedno sa Njim i da svjedočimo svemu, bezbrižno klizeći kroz život, zahvaljujući Njegovoj zaštiti i milosti!

Svoja iskustva sa Mohanđijem možete poslati na iskustva@mohanji.org

Izjava o isključenju od odgovornosti:

Gledišta, mišljenja i stavovi iskazani od strane autora i onih koji pišu komentare na ovim blogovima pripadaju isključivo njima, i ne reflektuju nužno gledišta, mišljenja ili stavove Mohanđija, Mohanđi Fondacije, njenih članova, zaposlenih ili bilo kog pojedinca ili lica koji je u vezi sa Mohanđijem, Mohanđi Fondacijom ili bilo kojom Mohanđi organizacijom. Ne možemo stajati iza tačnosti, potpunosti, blagovremenosti, prikladnosti ili valjanosti bilo koje informacije koju je predstavio individualni autor ili komentator na našem blogu, i ne snosimo odgovornost za bilo kakve greške, propuste ili zakašnjenja ove informacije ili bilo kakve gubitke, povrede ili štete nastale njenom objavom ili upotrebom, prema autoru ili bilo kojoj drugoj strani.

Zadržavamo pravo da obrišemo, korigujemo ili na bilo koji način izmenimo tekstove ili komentare na blogu,ukoliko isti kontrolišemo, ako po svom ličnom saznanju, smatramo da su nejasni, uvredljivi, pogrdni, preteći, u sukobu sa zaštitnim propisanim pravilima, autorskim pravima ili drugim zakonima, ukoliko su izričito komercijalne prirode, ili na drugi način neprihvatljivi.

Podelite ovu objavu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X