Učitelj je uvek uz tebe, samo osvesti to

Što više meditiram i radim Kriju, to takođe na neki nevidljivi način umirujuće deluje i na moju decu.

Autor: Olivera Miškić

Lektorisala: Dejana Vojnović
Uredila: Staša Mišić

Mohanđija sam upoznala početkom 2014. i odmah te iste godine otišla na prvi ritrit sa njim na Andrevlje. Iste večeri u njegovom prisustvu promene su počele da se dešavajau i traju i dan danas. Promene koje su pravi blagoslov za mene i moju porodicu.

Prvi šaktipat koji sam dobila protresao me je kao grom. Moje celo telo je jecalo dok se preko njega slivala u slapovima nekakva milina i neverovatna energija koja je dodirivala najdublje delove srca.

Prvi razgovor “jedan na jedan” iskoristila sam da se posavetujem sa njim oko moje starije ćerke koja je tad imala 7 godina i imala je probleme sa strahovima koji su bili potpuno nedefinisani. Nekad bi je budili noću, a nekada bi se jednostavno zatvarala u sebe ne znajući da objasni šta se zapravo dešava. Imala je zbog toga problema u školi jer je teško uspostavljala kontakte sa decom zbog te specifične zatvorenosti. Mohanđi mi je dao određene savete koje sam ja odmah prihvatila i sprovela u delo. Jedan od njih je bio da deci uveče pričam priče o velikim majstorima i ljudima koji su ostavili traga na ovoj planeti, kao što su Isus Hrist, Buda, Krišna, Nikola Tesla. Moja deca su to volela, naročito starija ćerka koja se opuštala uz te priče. Jedan od saveta je bio i da drže Mohanđijeve oči ispod jastuka.

Ono što je najzanimljivije je to da, pošto sam se vratila sa ritrita i tek što sam ušla u kuću, primetila sam promene na mojoj ćerki. Bila je smirenija. Glas joj je bio drugačiji, delovala je mnogo opuštenije. Pomislila sam da možda preterujem, ali to isto mi je potvrdila moja sestra koja je sa mnom bila na ritritu i uočila iste promene na detetu.

Oči Mohanđijeve su puno pomagale. Međutim, nakon tri, četiri meseca strahovi su se ponovo javili i počeli da je bude noću. Imala sam prilike da ga ponovo kontaktiram i guruđi mi je rekao:’’Ne brini, ja sam tu’’. To me je ispunilo spokojem. On jeste uvek tu uz nas i kad telesno nije prisutan. I to se vrlo brzo i ispostavilo kao tako.

Nakon par dana stigli su nam u goste moja sestra sa mužem i ćerkom Sarom. Sara je u tom momentu imala poprilično istančanu i izraženu energetsku vezu sa Mohanđijem i mogla je da daje energetski transfer. Ono što se tada desilo za samo dva dana bilo je fascinantno. Sara i moja ćerka Milica su se već prvog dana povukle same u dečju sobu. Nakon prvog transfera energije koji je Milica dobila od Sare, tu noć je provela potpuno mirno, bez buđenja i plakanja. Konačno, posle mesec dana neprospavanih noći dete se opustilo i spavalo mirno. Sutradan je Sara ponovila energetski transfer i strahovi su bili kao rukom odnešeni. Nikad se više nisu javili u takvoj formi i takvog intenziteta.

Ovo je samo jedno od mnogih dragocenih iskustava koja su se desila od kad je Mohanđi ušao u naše živote. Moje devojčice, sada od 10 i 12godina, same su spontano naučile Aarti i Mohanđi gajatri mantru, a da ja to nisam tražila od njih.

Primetila sam da što više meditiram i radim Kriju, to takođe na neki nevidljivi način umirujuće deluje i na moju decu.

Zaista je istina kada Mohanđi kaže:’’Ja sam uvek sa vama’’. On to doslovce i jeste. Vera i predaja jesu ključ! Kada verujemo i potpuno mu se predamo, dešavaju se događaji koji bi se mogli smatrati samo čudima.

Beskrajno sam zahvalna Mohanđiju što je ušao u moj život i doneo jednu potpuno novu dimenziju koju je teško rečima opisati.

Hvala ti, voljeni Guruđi!

Svoja iskustva sa Mohanđijem možete poslati na iskustva@mohanji.org

Izjava o isključenju od odgovornosti:

Gledišta, mišljenja i stavovi iskazani od strane autora i onih koji pišu komentare na ovim blogovima pripadaju isključivo njima, i ne reflektuju nužno gledišta, mišljenja ili stavove Mohanđija, Mohanđi Fondacije, njenih članova, zaposlenih ili bilo kog pojedinca ili lica koji je u vezi sa Mohanđijem, Mohanđi Fondacijom ili bilo kojom Mohanđi organizacijom. Ne možemo stajati iza tačnosti, potpunosti, blagovremenosti, prikladnosti ili valjanosti bilo koje informacije koju je predstavio individualni autor ili komentator na našem blogu, i ne snosimo odgovornost za bilo kakve greške, propuste ili zakašnjenja ove informacije ili bilo kakve gubitke, povrede ili štete nastale njenom objavom ili upotrebom, prema autoru ili bilo kojoj drugoj strani.

Zadržavamo pravo da obrišemo, korigujemo ili na bilo koji način izmenimo tekstove ili komentare na blogu,ukoliko isti kontrolišemo, ako po svom ličnom saznanju, smatramo da su nejasni, uvredljivi, pogrdni, preteći, u sukobu sa zaštitnim propisanim pravilima, autorskim pravima ili drugim zakonima, ukoliko su izričito komercijalne prirode, ili na drugi način neprihvatljivi.

Podelite ovu objavu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X