acarja-program-kovin-novembar2019 (8)

Sve je lakše uz podršku

Veliki je uspeh skupiti hrabrost i svaku životnu poteškoću koju smo prevazišli moći podeliti sa drugima i ohrabriti ih da se ne predaju.

Prvi Ačarja program u Kovinu, 23. novembra 2019.  pod nazivom “Razigraj svoj dan” vodile su Monika Balenović, Aleksandra Stojanović i Staša Mišić, Mohanđi Ačarje.

Program je počeo Svesnim plesanjem, pri čemu smo imali priliku da osetim smirenost uma tokom pokreta. Ova tehnika je veoma dragocena za pronalaženje unutrašnjeg mira u svakodnevnom životu punom buke, kao i za osvešćivanje i otpuštanje  emocija koje su povezane sa određenim enrgetskim centrima.

Meditacija Blažentsvo tišine pomogla nam je da dublje zaronimo u sebe, osetimo tišinu,
Razgovarali smo o prevazilaženju teških životnih okolnosti. Tokom tog razgovora ispostavilo se da su učesnice prošle kroz slična bolna iskustva i bilo im je lako da se ovom prilikom otvore i to iskažu jer je grupa bila mala i stvorilo se međusobno poverenje i razumevanje. Veoma je veliki uspeh skupiti hrabrost i svaku životnu poteškoću koju smo prevazišli moći podeliti sa drugima jer tako otpuštamo to iz svog sistema i postajemo rasterećeniji, lakši, zadovoljniji.

Takođe, samo deljenje iskustava inspiriše druge i ohrabruje ih da se ne predaju jer vide da nisu jedini koji prolaze kroz to, kao i da ih uz veru u sebe i strpljenje mogu prevazići i izaći jači, hrabriji, i sa više vere nastaviti kroz život. Poseban je blagoslov kada u životu sretnemo duhovnog majstora poput Mohanđija. Prisustvo majstora u našem životu mnogo olakšava prolaz kroz takva iskustva, ona su nam karmički data i ne možemo ih izbeći, ali uz zaštitu i vođstvo majstora sve se odvija mnogo brže i u znatno manjoj meri. Kao što Mohanđi kaže: „Ako vam je suđeno da iskusite kišu, vi je morate iskusiti, ali kada je majstor u vašem životu, to je kao da imate kišobran.“

Veliko hvala našoj dragoj Mariji Šarenac na gostoprimstvu i ustupljenom prelepom prostoru Joga Centra Shanti u Kovinu.

Podelite ovu objavu

X