Prva radionica joge i veganske ishrane za decu

Prva radionica joge, meditacije i veganskog načina ishrane za decu održana je u Beogradu, u subotu 7. septembra 2019!

Razigrano i sa puno ljubavi Staša Mišić i Mina Obradović, Mohanđi Ačarje, održale su radionicu za decu pod nazivom “Razigrana joga i hrana puna ljubavi”, i to po prvi put sa kombinacijom joge, meditacije i veganstva.

Prvi deo koji je vodila Staša bazirao se na jogi prilagođenoj deci, vežbama koordinacije, balansa, svesnog usmeravanja pažnje i vežbama disanja. Na kraju je usledila joga nidra za decu i dečija meditacija Sloboda. Sa punom pažnjom, entuzijazmom i uživanjem deca su pratila program, upijajući drevne tehnike zdravog načina života.

Mina je u drugom delu na zanimljiv način deci objasnila prednosti veganskog i vegeterijanskog načina ishrane i zašto je konzumiranje mesa štetno. Već dvoje mališana je dobilo želju da nakon ovog programa pređu na vegetarijanski način ishrane zbog saosećanja prema životinjama. Sva deca su aktivno učestvovala u diskusiji i iznosila svoja mišljenja. Bilo je pravo uživanje čuti mališane kako govore o pravima životinja i kako možemo voditi zdrav život i bez jedenja životinjskih proizvoda.

Na kraju su svi uživali u ukusnim veganskim sendvičima i predivnoj veganskoj torti koju je Mina sa puno ljubavi specijalno napravila za ovu priliku.

Evo šta su deca, učesnici programa, rekla:

“Volela bih da budem vegeterijanac.”
Mina

“Mama, da li bih i ja mogla da budem vegeterijanac?”
Hana

 

Podelite ovu objavu

X