Održan prvi program u Mohanđi centru mira u Obrenovcu

Presrećni zbog realizacije Mohanđijeve vizije održavanja programa u centrima mira širom sveta, ovaj dan će ostati za pamćenje i istoriju.

Sa velikom radošću i ushićenjem vas obaveštavamo da je održan prvi program u našem centru mira u Obrenovcu.

Povod održavanja programa bila je proslava rođendana osnivača Udruženja – Mohanđija. A kako drugačije da proslavimo ovaj dan, ako ne uz Svesno plesanje, predivnu tehniku koju nam je darivao upravo Mohanđi.

Naša gracija, Mohanđi ačarja, Bilja Vozarević nas je maestralno provela kroz ples i dublje povezivanje sa sobom kroz pokret, tako da je sve vibriralo od ljubavi i zajedništva.

Mohanđi centar mira je ostvarenje Mohanđijeve vizije da živimo ujedinjeni bez obzira na nacionalnost, boju kože, etničku pripadnost, religiju, kastu, pol ili uzrast. Svi su dobrodošli da zajedno ujedinimo svet ljubavlju, saosećanjem, dobrotom, prijateljstvom i pravičnošću. Na taj način dobro koristimo vreme na ovoj planeti i utiremo put ka ličnoj transformaciji kroz vlastito iskustvo. Transformaciji od zvukova i buke do unutrašnje tišine, od grubog do suptilnog, od vezanosti ka oslobođenom postojanju gde čovek može da ima sve, a da mu ne treba ništa.

Veoma je bitno da ostanemo ujedinjeni i zajedno koračamo ujedinjeni, podržavamo jedni druge, ne kritikujemo, ne osuđujemo ne poredimo se i ne nadmećemo sa drugima. Naš moto je poštovanje, uvažavanje, priznanje, prihvatanje i ljubav. Na taj način doprinosimo da se smanji bes, mržnja, ljubomora i moralni bankrot u svetu. Mohanđi centar mira će utemeljiti i generacijama negovati prave vrednosti i praktikovati autentične i transformišuće Mohanđijeve tehnike kako bi što više ljudi isijavalo ono najuzvišenije u sebi.

Sigurni smo da je prvi program održan u Mohanđi centru mira na Balkanu, prelepim povodom, dao ton za sve buduće proslave i programe koji će se održavati u ovom i drugim centrima na ovim prostorima. Presrećni zbog realizacije Mohanđijeve vizije održavanja programa u centrima mira širom sveta, ovaj dan će ostati za pamćenje i istoriju.

Nastavljamo dalje sa izgradnjom ostalih objekata na zemljištu, kako bismo imali dovoljno kapaciteta za sve buduće programe.

Podelite ovu objavu

X