Detoks uma i tela

Vreme je za DETOKS UMA I TELA, poludnevni program koji će se održati u Mohanđi centru u Beogradu, Ilije Garašanina 7, u nedelju 22. maja 2022, od 10 do 14 časova.

Ako osećate da ste zatrpani mislima i osećanjima koje vas čine teškim, nedostaje vam prostor za lakoću postojanja i priželjkujete olakšanje, poletnost, pozitivnost, pozivamo vas da nam se pridružite u poludnevnom detoks programu na kom ćemo se posvetiti vašem telu i umu, kroz pokret, disanje,
razgovore i ishranu. A evo šta nas očekuje:

Himalajska tradicionalna joga
        –   Svesno detoks disanje
        –   Detoks uma
        –   Dobrobiti veganske ishrane

Joga i Svesno detoks disanje
Program će započeti časom Himalajske tradiconalne joge i tehnikom Svesnog detoks disanja kroz koje će nas voditi Staša Mišić, Mohanđi ačarja i sertifikovani instruktor Himalajske škole tradicionalne joge. Tokom časa joge akcenat će biti na položajima koji potpomažu detoksikaciju tela, protočnost energetskih kanala, te predstavljaju dobru pripremu kako bi naredne tehnike imale još bolji efekat. Svi jogijski položaji su prilagođeni predznanju, formi i zdravstvenom stanju učesnika i svaki učesnik će po potrebi dobiti varijaciju položaja isključivo za njega od strane sertifikovanih instruktora tradicionalne joge koji vode čas.
Nakon joge sledi tehnika Svesno detoks disanje, koja prodire duboko u ćelijski sistem i izvlači sve
nepotrebne impresije i blokade koje usporavaju životnu energiju da slobodno teče. Svesno detoks
disanje doneće osećaj lakoće, rasterećenja, poletnosti i duboke opuštenosti.

Detoks uma
Nakon što se pobrinemo za svoje telo, posvetićemo se našem umu. Osvestićemo obrasce koji nam ne
služe i očistiti um nepotrebnog tereta, a u tome će nam pomoći Sanja Stanković, Mohanđi ačarja i
psihoterapeut u edukaciji. Kvalitet našeg života zavisi od kvaliteta našeg uma i naših misli. Naš um je kao kompjuterski ekran koji projektuje ono što mi čuvamo na softveru. Od nas zavisi šta negujemo, čuvamo, premotavamo.
Na radionici detoks uma naučićemo da prepoznamo četiri najčešća neprijatelja čistog uma kao i njihove protivotrove. Bavićemo se praktičnim koracima koji nam pomažu da naš um održimo čistim i stabilnim. Na kraju radionice, opustićemo se uz vođenu meditaciju “Sloboda” koja nam pomaže da se oslobodimo onoga što nam ne služi i vodi nas ka čistoti misli, reči i dela.

Detoksikacija hranom
Budući da je važno ne samo čime hranimo svoj um, već i naše telo, u poslednjem delu programa razgovaramo o tome šta znači hraniti se pametno i kakva ishrana doprinosi generalno boljem zdravlju za sve aspekte života – od mentalne jasnoće do nivoa energije. Imaćete priliku da naučite kako da koristite hranu kao pomoć na svom putu detoksikacije. Govorićemo o tome kako se svesno hraniti, koji su mitovi i činjenice o zdravoj ishrani i najboljim praksama kada je u pitanju biljna ishrana. Svi koji se uključe u program dobiće besplatnu knjigu recepata za smutije „7 dana smutija“, kao i nekoliko recepata za ručak i večeru koje mogu koristiti nakon programa. Ovaj deo programa vodiće Padma Prija, Mohanđi ačarja i blogerka za vegansku hranu.

U završnom delu zajedno ćemo praviti smutije i uživati u veganskim poslasticama.

Radujemo se nedeljnom detoks druženju.

Pošaljite svoje prijave putem: 064 92 92 997 ili acharyastasa@mohanji.org

Podelite ovu objavu

X