Treba ići tamo gde živi ljubav

Nisam mogla da razumem zašto se takve stvari, poput gušenja, dešavaju jer, kao što rekoh, prividno je sve delovalo veoma lepo.

Autor: Tea Reić

Lektorisala: Dejana Vojnović

Prvog trenutka kad sam fizički videla Mohanđija znala sam da će to biti put kojim od sada idem. Taj put je put nenasilja u mislima, rečima i delima, put svetlosti, bezuslovne ljubavi, put čistote.

I moram priznati, nije lako nekad kada se programi, kojih često nisam ni svesna, čiste i u tim trenucima čišćenja bude dosta turbulentno, ali na kraju se uvek osećam lakše i zadovoljnije u svojoj koži.

Iskustvo koje sam skoro doživela me je dodatno osnažilo i iz nekog razloga želim da ga podelim.

Pre par dana sam otišla na jedan događaj gde je bilo dosta mladih. Sedela sam i pričala sa nekolicinom njih koji su bili tamo. Bez obzira što je prividno sve delovalo kao lepo druženje, na suptilnijem nivou sam osetila dosta “prljave” energije.

Mladi koji su bili tamo studiraju na priznatim fakultetima, imaju o čemu da pričaju, ali su mi delovali nesvesno i neispunjeno.

Često na ovakvim mestima teže dišem i imam utisak da me nešto non stop guši.
I ovaj put je bilo tako.

Nisam mogla da razumem zašto se takve stvari, poput gušenja, dešavaju jer, kao što rekoh, prividno je sve delovalo veoma lepo.

Onda sam shvatila da nisam svesna šta drugi ljudi “nose” u sebi i da se to veoma oseća. Bilo to nešto lepo ili ružno.

Ranije ovakavi izlasci bi mi bili zanimljivi, ali od kada svesno radim na sebi više i nisu toliko.

Shvatila sam da rad na sebi nije nešto što radim kad imam vremena, već je za mene to proces koji traje dok živim. Svaki sekund čovek može da radi na sebi, i promena koja se desi iznutra je trajna.

Naravno, ovo ništa ne bi bilo moguće da nemam Mohanđija kao svog gurua.
Guru je onaj koji donosi svetlost i otklanja neznanje.

Ovo iskustvo me je naučilo da idem tamo gde živi ljubav, poštovanje i čistota u mislima, rečima i delima.
I takođe, da još više budem zahvalna Mohanđiju što mi stalno pokazuje i osvetljava put kojim treba da idem i što me uvek pridrži ako se nekad sapletem.

Zauvek zahvalna na svemu.

Jai Mohanji

Svoja iskustva sa Mohanđijem možete poslati na iskustva@mohanji.org

Izjava o isključenju od odgovornosti:

Gledišta, mišljenja i stavovi iskazani od strane autora i onih koji pišu komentare na ovim blogovima pripadaju isključivo njima, i ne reflektuju nužno gledišta, mišljenja ili stavove Mohanđija, Mohanđi Fondacije, njenih članova, zaposlenih ili bilo kog pojedinca ili lica koji je u vezi sa Mohanđijem, Mohanđi Fondacijom ili bilo kojom Mohanđi organizacijom. Ne možemo stajati iza tačnosti, potpunosti, blagovremenosti, prikladnosti ili valjanosti bilo koje informacije koju je predstavio individualni autor ili komentator na našem blogu, i ne snosimo odgovornost za bilo kakve greške, propuste ili zakašnjenja ove informacije ili bilo kakve gubitke, povrede ili štete nastale njenom objavom ili upotrebom, prema autoru ili bilo kojoj drugoj strani.

Zadržavamo pravo da obrišemo, korigujemo ili na bilo koji način izmenimo tekstove ili komentare na blogu,ukoliko isti kontrolišemo, ako po svom ličnom saznanju, smatramo da su nejasni, uvredljivi, pogrdni, preteći, u sukobu sa zaštitnim propisanim pravilima, autorskim pravima ili drugim zakonima, ukoliko su izričito komercijalne prirode, ili na drugi način neprihvatljivi.

Podelite ovu objavu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X