Veče indijske kulture i duhovnosti

U subotu, 25. septembra od 18 časova, Udruženje Mohanđi Srbija Vas poziva na Veče indijske kulture i duhovnosti.

Dragi prijatelji,

Udruženje Mohanđi Srbija, u saradnji sa Kulturnim centrom u Zrenjaninu, Vas poziva na Veče indijske kulture i duhovnosti, u subotu, 25. septembra od 18 časova, u velikoj sali kulturnog centra u Zrenjaninu.

Tokom programa, osetićete duh ove jedinstvene zemlje, kroz priču, pesmu, tradicionalni ples i jogu, vežbe disanja, meditaciju.

Pored svoje jedinstvene kulture, Indija je oduvek bila majka duhovnosti, a biti duhovan znači biti prirodan i povezivati se sa sobom, dostići stanje mira i blaženstva bez obzira na to šta se dešava u spoljnom svetu.

Mir u nama vodi i ka miru u svetu, te je Indija poznata i kao zemlja mnogih svetskih mirotvoraca. Najviše humane vrednosti, poput dobrote, saosećanja, bezuslovne ljubavi, jedinstva i poštovanja svih živih bića na planeti, ključne su poruke osnivača Mohanđi Udruženja u Srbiji i Mohanđi Fondacije u svetu – Mohanđija.

Mohanđi je svetski poznati humanitarac koji je svoj život posvetio služenju svetu, kao i osnivač drugih dobrotvornih i neprofitnih organizacija poput Ammucare Charitable Trust, ACT Foundation, Himalajska škola tradicionalne joge i brojne druge. Tokom večeri, upoznaćemo Vas sa platformama i tehnikama koje nam je nesebično podario Mohanđi.

Humanitarna ACT Fondacija koja, pored toga što pomaže ljudima i životinjama kroz obezbeđivanje hrane, skloništa, odeće, nege, je takođe veoma aktivna na području Zrenjanina gde je pokrenula i veliki projekat sadnje voća, o kojem ćete takođe imati priliku da čujete nešto više tokom samog programa.

Program:

18:00-18:10 – Uvodni govor dobrodošlice
18:10-18:15 – Čitanje odlomka iz Mohanđijeve knjige Mast
18:15-18:35 – Predstavljanje i nastup Himalajske škole tradicionalnog plesa
18:35-18:45 – Predstavljanje ACT Srbije i aktivnosti koje se dešavaju u Zrenjaninu i okolini
18:45-19:05 – Bađani i kirtani (indijska tradicionalna muzika)
19:05-19:10 – Čitanje citata iz knjige Mast
19:10 – 19:25 – Razgovori i upoznavanje prisutnih sa tehnikama koje nam je podario Mohanđi
19:25-20:00 – Predstavljanje Himalajske škole tradicionalne joge, kratka vežba disanja i meditacija. Predstavljanje pesme Reimagine
20:00-20:15 – Završni govor

Učešće na ovom događaju je u vidu dobrovoljne donacije kojom podržavate humanitarne projekte Udruženja Mohanđi i ACT Srbija.

Ukoliko ste zainteresovani za učešće, molimo Vas da se prijavite OVDE.

S radošću Vas očekujemo!

Podelite ovu objavu

X