Majstori su uvek u kontaktu sa nama

Svaki put kada mi je trebao odgovor, ohrabrenje, uteha, podrška ili zaštita, komunikacija bi se desila, poruke i potvrde njegovog prisustva bi stigle na razne načine.

Autor: Dejana Vojnović

Lektorisala: Dejana Vojnović

Svako ko je zaslužio milost da spozna Boga ili upozna živog majstora, sigurno je iskusio njihovu podršku i ljubav na najrazličitije načine, putem raznih neočekivanih gestova i poruka, znakova i putokaza, ili barem sinhroniciteta i osećaja (miris, na primer).

Ispričaću jedan primer tome ovom prilikom. Bio je Mohanđijev rođendan 2021. godine. Imam malu bebu kod kuće i neprestano sam njoj posvećena, većinu dana smo sami nas dvoje i otkada sam ga rodila, dok još malo ne stasa ili dok ne budem imala adekvatnu pomoć u kući, briga oko njega mi je jedina aktivnost i posao u toku dana. Ne uspem čak ni da ispratim najvažnije onlajn događaje, poput satsanga sa Mohanđijem, recimo. Međutim, Mohanđi je u mojim mislima stalno, on je moja sigurnost i oslonac, zaštita i oaza mira. Sama pomisao na njega znam da ga prizove, i on je za mene uvek tu, držeći moju ruku, baš kao što uvek i govori da radi.

Jednako zauzeto je otpočeo i taj dan, 23. februar ove godine. Užurbano spremam dete da izađemo što pre napolje i obavimo nekoliko stvari koje sam imala tog dana, istovremeno se preslišavajući u glavi šta ću kojim redom raditi i kako da sve obavim što efikasnije. Usput mi “kljuca” misao u glavi, tipa: ali, Mohanđiju je rođendan, a ja ću i ovaj satsang propustiti… možda uspem da ga poslušam kasnije… trebalo bi uraditi neko namenski dobro delo, specijalno za njegov dan i u njegovo ime, on to uvek naglašava da uradimo, umesto da trošimo vreme i novac na čestitke i poklone za njega lično. Dobro, šta bih ovako neorganizovana trenutno mogla da uradim u to ime, zapitah se. Pomislih, zaista želim da dam nešto od sebe, u tvoje ime, Učitelju, i u čast tvog rođendana, molim te, navedi me.

Prvo mi pade na pamet da pošaljem nekoliko sms poruka na broj 3030 za lečenje bolesne dece. To inače radim često, ali danas neka to bude specijalno sa Mohanđijevim blagoslovom. To mogu da uradim i dok se spuštamo liftom i izlazimo napolje, znači, ne zahteva dodatno utrošeno vreme i organizaciju.

Zatim, spremam đubre koje ću poneti napolje da bacim i ugladam stari hleb koji nismo iskoristili, kao i činiju sa kokicama koje nismo pojeli veče pre. Stavljam kokice i stari hleb i jednu posebnu kesu, u dečja kolica, shvatam da ću time ponuditi gladne ptice (jer, zima je), takođe u Mohanđijevo ime i sa njegovim blagoslovima, dok budem šetala sa bebom po parku taj dan.

Na kraju, uzimajući kantu za smeće, spazim iza nje jednu veliku ukrasnu kartonsku kesu, punu čepova koje sakupljam da predam negde gde postoji mesto za njihovo prikupljanje i reciklažu. Ta kesa je puna čepova već neko vreme, a nikako da se organizujem da je odnesem na mesto gde se inače čepovi predaju. Rešim da to bude treći potez koji ću uraditi za Mohanđijev rođendan, uz njegov specijalan blagoslov deci za čije lečenje se sprovodi ova akcija. Razmišljam, proći ću pored jednog DM-a na putu do parkića i predati tamo kesu čepova.

Sjajno! Sve je osmišljeno i organizovano u roku od jedne minute, ideje su samo padale na pamet, pritom mi ne oduzimajući ni najmanje dodatnog vremena ili angažmana u mom zauzetom danu u tom momentu. Zahvalna i ispunjena, osmehujem se i radujem Mohanđijevom rođendanu i tome što ću na ovaj način biti deo masovnih dobrih dela koja specijalno na Mohanđijev rođendan organizuju ACT timovi i pojedinci širom sveta.

Uzimam ukrasnu kesu da pretresem čepove iz nje u drugu, platnenu, jer mi je praktičnija za spakovati, i kada sam je izvrnula i istresla sadržaj iz nje, osim čepova ispade i jedna ceduljica veličine vizit karte, pade isped mene, a na njoj stoji napisano (odštampano) THANK YOU. Nemam predstavu otkud takva ceduljica u toj kesi 🙂 Jasno je da mi Mohanđi šalje poruku, zahvaljuje na mojim željama u mislima njemu upućenim za njegov rođendan, kao i za ova dela koja sam odlučila uraditi na taj dan, u njegovo ime, moleći za njegove blagoslove onima koji budu dotaknuti ovim mojim delima.

Bez svake sumnje, svaki put kada mi je trebao odgovor, ohrabrenje, uteha, podrška ili zaštita, a u mislima sam se sa Mohanđijem povezala, sa potpunom verom sve mu predala i zamolila za razrešenje, komunikacija bi se desila, poruke i potvrde njegovog prisustva bi stigle na razne načine.

Zauvek zahvalna mom učitelju i duhovnom vodiču,

Volim te, Mohanđi

Svoja iskustva sa Mohanđijem možete poslati na iskustva@mohanji.org

Izjava o isključenju od odgovornosti:

Gledišta, mišljenja i stavovi iskazani od strane autora i onih koji pišu komentare na ovim blogovima pripadaju isključivo njima, i ne reflektuju nužno gledišta, mišljenja ili stavove Mohanđija, Mohanđi Fondacije, njenih članova, zaposlenih ili bilo kog pojedinca ili lica koji je u vezi sa Mohanđijem, Mohanđi Fondacijom ili bilo kojom Mohanđi organizacijom. Ne možemo stajati iza tačnosti, potpunosti, blagovremenosti, prikladnosti ili valjanosti bilo koje informacije koju je predstavio individualni autor ili komentator na našem blogu, i ne snosimo odgovornost za bilo kakve greške, propuste ili zakašnjenja ove informacije ili bilo kakve gubitke, povrede ili štete nastale njenom objavom ili upotrebom, prema autoru ili bilo kojoj drugoj strani.

Zadržavamo pravo da obrišemo, korigujemo ili na bilo koji način izmenimo tekstove ili komentare na blogu,ukoliko isti kontrolišemo, ako po svom ličnom saznanju, smatramo da su nejasni, uvredljivi, pogrdni, preteći, u sukobu sa zaštitnim propisanim pravilima, autorskim pravima ili drugim zakonima, ukoliko su izričito komercijalne prirode, ili na drugi način neprihvatljivi.

Podelite ovu objavu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X