Ujedinjenje je uvek dobro, naročito u saosećanju

Sva sredstva sakupljena na programu održanom 23. januara usmerena stradalima u zemljotresu u Hrvatskoj

Svi učesnici jednodnevnog programa «Ujedinjeni u saosjećanju» u organizaciji Mohanđi Balkan, svedočili su pokretanju predivne energije jedinstva i drugarstva, počevši sa vežbama svesnog disanja, koje je dragim gostima predstavio Dejan Ćosić, Mohanđi ačarja iz Bosne i Hercegovine. Dejana ste imali priliku proteklih deset meseci pratiti na Facebook stranici BiH, putem koje je na vrlo pristupačan i topao način svim pratiocima približio vežbe svesnog disanja, kao i kroz satsange podsećao na važnost svesnog življenja uopše.

Nakon vežbi disanja, učesnici su ispevavali mantre po odabiru Dejana Jovanovića, Mohanđi ačarje koji je svoj doprinos širenja Mohanđijevih učenja dao u tri države regiona. Nedavno se doselio u Bosnu i Hercegovinu, gde nastavlja da obavlja svoje aktivnosti ačarje, promoviše drugarstvo i brigu za one kojima je pomoć potrebna.

Kako drugačije nastaviti sa započetim tempom nego kroz potpuno otvaranje srca, a tim putem nas je poveo Mohana Hanumatananda iz Makedonije, koji je kroz pripremne vežbe disanja uveo u sjajnu meditaciju «Procvat ljubavi». Inače, Hanumatananda je ačarja duboko posvećen mnogim aktivnostima koje obavlja u Makedoniji, kako kroz Udruženje tako i kroz ACT fondaciju.

Kao kruna samog programa je bio satsang sa Mohanđijem, koji je, što je za njega svojstveno, odvojio vreme usred svog putovanja, kako bi se obratio učesnicima našeg programa i odgovorio na njihova pitanja.

Podvukao je važnost saosećanja, praktične i konkretne pomoći svima kojima je to potrebno, ali ne samo kroz materijalne donacije, već kroz ljudski kontakt, toplu reč i uveravanje da nisu zaboravljeni niti sami svi oni koje je nesreća zadesila.

Programu je prisustvovalo 86 učesnika i uplaćeno je 1600 evra. Iznos će biti usmeren na ACT Hrvatska.

Ako niste bili u prilici da učestvujete u programu, a želite da donirate sredstva za pomoć Hrvatskoj, to možete učiniti preko PayPal aplikacije na link http://paypal.me/MohanjiHrvatska

Podelite ovu objavu

X