Otkrij sebe iznova

„Učini svoj život svrsishodnijim - MOŽEŠ. Preporodi se - MOŽEŠ. Ne dopusti da ti vreme lenjo prolazi i da kasnije žališ zbog toga. " - Mohanđi

2020. – Vreme za promenu je sada

Kao što kaže drevna kineska izreka, “Neka živite u zanimljivim vremenima.” Sigurno je da je 2020. bila vrlo zanimljiva godina. Globalna pandemija, ekonomski pad, politički preokreti, prirodne katastrofe, izolacija i opšti haos – videli smo sve. Ne znamo šta će nam doneti decenija koja dolazi. To nije pod našom kontrolom. Ono što je pod našom kontrolom jeste kako se pripremiti za suočavanje sa nesigurnom budućnošću i napredovati.

Mohanđi je rekao da je 2020. godina promene. Priroda je pritisnula dugme za restartovanje dajući nam ogromnu priliku za ličnu transformaciju i ubrzani napredak. Ovu priliku možemo iskoristiti za oslobađanje od okova prošlosti i otkrivanje sebe iznova kako bismo transformisali svoju stvarnost i oslobodili svoj pun potencijal.

Možemo se odlučiti na taj moćan korak kako bismo ušli u novu 2021. godinu osnaženi, puni samopouzdanja i hrabri tako što ćemo osloboditi veliku moć koja leži u svakome od nas, a koja može transformisati kako nas same tako i svet kad živimo svoj najviši potencijal.

Otkriti sebe iznova – kako?

Mi živimo kao na autopilotu kroz obrasce i koncepte koji su očvrsnuli u nama tokom mnogih života. Da bismo stvarali iznova trebamo se odvojiti, očistiti i otpustiti naučene obrazce.

Doživljavamo svet onakvim kakvi smo mi. Istinska transformacija započinje i završava se unutar nas. Konkretno, radićemo na sledećim aspektima:

– naše telo – naše sredstvo za doživljavanje i izražavanje u svetu

– naši odnosi – kako se povezati s našim unutrašnjim i spoljašnjim svetom

– naš stav – kako doživljavati i reagovati na svet oko sebe s više prihvatanja i hrabrosti

– naš potencijal – osvešćivanje vlastite vrednosti i koliko možemo doprineti i služiti društvu

– naša svrha – kako dati svoj doprinos svetu

Kad ove aspekte funkcionalno uskladimo, osiguravamo da se naše potrebe lako zadovolje kako bismo svoju energiju usmerili na učenje, rast, intelektualno i duhovno širenje, istraživanje, doprinos, služenje i davanje doprinosa društvu. Dakle, uživamo u životu punim plućima, radimo više s manje vremena i napora, i usklađujemo se sa svojom višom svrhom, znajući da se naše samopoštovanje, ispunjenje, zadovoljstvo i sreća temelje na onome što zračimo i na tome da pozitivno doprinosimo svetu.

Zašto treba prisustvovati?

Tokom ovog ritrita proći ćete vođeno iskustvo snažne promene iznutra koje će vas osnažiti u savladavanju ograničavajućih uverenja, strahova i nesigurnosti tako što ćete osvestiti svoj stvarni potencijal.

Fokus će biti na sledećem:

 • Svesno se odvojite od starih zona udobnosti, navika i poimanja samog sebe.
 • Otpustite obrasce, uverenja i navike koji dovode do odgovora zasnovanog na strahu, nesigurnosti i nedostatku samopouzdanja.
 • Naučite da se krećete kroz životne situacije s poverenjem, hrabrošću i lakoćom i pronađite više stabilnosti, mira i sreće u sebi
 • Postanite svesni ograničavajućih uverenja (ako ih ima) stečenih tokom djetinjstva, adolescencije i odraslih godina, koja vas sprečavaju da volite sebe i uđete u vaš unutrašnjii prostor moći zasnovan na ljubavi.
 • Povežite se sa sobom kroz programe pitanja i odgovora s Mohanđijem i moćnim, živim procesima koje vode Mohanđi i Devi Mohan

Program počinje 14. decembra – na dan potpunog pomračenja Sunca, tokom kojeg jedna praksa daje učinak i efekt hiljadu praksi. Program se završava 21. decembra – moćnog dana zimskog solsticija koji sadrži neizmernu energiju za regeneraciju, obnavljanje i samorefleksiju. Ono što zimski solsticij 2020. čini još posebnijim jest retka povezanost moćnog Jupitera i slavnog Saturna. Zbog toga ovaj poseban dan obeležava vrhunac zrelosti i uspona u svesti, dan velikog sazrevanja. Uz ove neverovatne mogućnosti, dubokim procesima ćemo iskoristiti energiju za ubrzanje naših promena i evolucije na svim nivoima i ulazak u novu godinu na najbolji mogući način.

Šta je sve uključeno?

Da biste imali maksimalnu korist od ovog transformativnog ritrita, toplo vam preporučujemo celonedeljni progam Otkrij sebe iznova koji uključuje pripremnu nedelju pre trodnevnog intenzivnog programa.

Kao što Mohanđi kaže, “Najveća prepreka i najviši zid u životu je naš zatvoreni um”. U ovoj pripremnoj  nedelji koju će voditi Devi Mohan fokus će nam biti na negovanju unutrašnjeg senzibiliteta (prijemčivosti), brige o sebi i pozitivnog načina razmišljanja kroz:

Terapiju vodom rano ujutro

Vežbe joge i disanja,

Ispevavanje mantre

Mohanđijevu poruku (s Mohanđijevim glasom) i uputstvima za svakodnevnu kontemplaciju

Uživo programe s Devi Mohan, kao i ostale alate i tehnike koji će vam omogućiti da zaista imate korist od Mohanđijevog transformišućeg prisustva i satsanga tokom tri dana intenziva kako bi iskusili unutrašnju transformaciju.

Cena/kotizacija:

Trodnevni Obnovi sebe iznova intenziv: 220 €

Osamodnevni Obnovi sebe iznova ritrit: 330 €

Pregled programa

Pripremni program (14 – 18decembra)

⦁ Individualni program

Individualni program osmišljen je s ciljem otpuštanja, detoksikacije i otvaranja za veću prijemčivost i transformaciju i učesnici ga rade individualno:

Program uključuje:

– Ranojutarnju terapiju vodom

– Lagane joga vežbe i vežbe disanja

– Ispevavanje mantri

– Svakodnevnu poruku Mohanđija (s Mohanđijevim glasom) i kontemplaciju o dnevnoj temi

– Vegansku hranu (osigurani su dnevni recepti)

Dnevni program uživo12.30 – 14.00

– Program uživo sa satsangom, pitanjima i odgovorima i razmenom iskustava koji vodi Devi Mohan

Obnovi sebe iznova intenzivni program (19 – 21. decembra 2020)

Subota: 11.30 – 16.00

Nedelja15.00 – 17.00

 • NOVI vođeni proces sa Devi Mohan

Ponedeljak11.30 – 16.00

 • NOVI vođeni proces sa Mohanđijem
 • Satsang sa Mohanđijem

VAŽNO

 • Programi će biti snimljeni i dostupni učesnicima 24 sata. Dakle, oni koji ne mogu prisustvovati programu iz bilo kog razloga, mogu ga odslušati kad budu u mogućnosti.
 • Snimak programa biće dostupan svim učesnicima još 10 dana nakon završetka programa
 • Za sve dodatne informacije pišite na events@mohanji.org

Podelite ovu objavu

X