Uspešno održan prvi onlajn ritrit na Balkanu!

U subotu i nedelju, 14. i 15. novembra, održan je onlajn ritrit „Moć izbora“ kojem je prisustvovalo 30-ak učesnika iz različitih zemalja regiona.

Učesnici su imali opciju da učestvuju i u pred-programu, koji je uključivao časove himalajske tradicionalne joge, kao i veganske recepte za čitavu nedelju.

Ovo je bio prvi onlajn ritrit u kojem su učesnici imali priliku da razgovaraju sa Mohanđijem sa prevodom na srpski jezik. Iako je ceo ritrit sa Mohanđi Ačarjama bio putem interneta, fizička udaljenost nije bila nikakva prepreka fantastičnoj, moćnoj energiji koja se osećala sve vreme.

Inspirisani Mohanđijevim učenjima, kroz različite tehnike, radili smo na tome kako da vratimo veru i ljubav prema sebi, oslobodimo se negativnih uverenja koja nas koče u životu i izrazimo svoj pun potencijal, kako bismo se suočili sa životnim izazovima sa mirom i stabilnošću.

Oba dana započeli smo jutarnjom himalajskom jogom sa Monikom Dizdarević, koja je oduševila čak i one koji su prvi put radili jogu u životu. Tako sveži i energizovani, prvog dana smo nastavili sa satsangom koji su vodili Zoran Milišić i Monika Nedić na temu prevazilaženja straha i koncepata koje svesno ili nesvesno vučemo kroz život, te izražavanja sebe u svom punom sjaju. Takođe smo razgovarali na temu osećaja „nemanja izbora“ i kako to negativno utiče na naše psihofizičko stanje, te kako prevazići taj osećaj. Svesno plesanje koje su vodile Dragana Tešanović i Monika Nedić, dodatno je uticalo na energetsko čišćenje, prepuštanje muzici i pokretu, poput meditacije u pokretu, sa fokusom na sedam glavnih energetskih centara (čakri). Meditacijama Moć čistote i Procvat ljubavi, dodatno smo otvorili srce ka ljubavi i zahvalnosti, oslobađajući se emotivnog tereta iz prošlosti. Grupna Mai-tri metoda, drugog dana, pod vođstvom Barbare Dizdarević, bila je nezaboravno i duboko iskustvo koje je donelo korenite promene mnogim učesnicima, sudeći po njihovim iskustvima.

Kruna celog događaja bio je satsang sa Mohanđijem, sa prevodom koji je radila naša Devi Mohan. Mohanđi je, kao i uvek, dvočasovnim satsangom pokrio sva pitanja učesnika, bilo da su ona javno postavljena ili ne, svako je dobio odgovor na svoje pitanje. Pitanja su najviše bila usmerena na trenutnu situaciju u svetu i kako se nositi sa njom sa najbolji mogući način.

Nezaobilazna poruka svakog satsanga, bila je povezana sa potpunim prihvatanjem i voljenjem sebe.  Mohanđi je govorio o tome koliko je važno da provedemo vreme sami sa sobom i dopremo do svoje suštine.

 „Poveži se sa sobom, sa onim što je trajno i neprolazno – tvojom dušom. Tvoje najveće bogatstvo si TI“. 

U nastavku, pročitajte iskustva učesnika:

Nisam mogla kvalitetnije provesti vikend. Toliko sam bila u sebi da nisam imala osjećaj da sam u ovome svijetu. – Paulina, Pula
 
Puka mi je glas od svjesnog plesanja i grupnog mai tria. Ludo iskustvo. Respect organizatorima. – Tomislav, Hrvatska
 

Učešće na online ritritu donelo je još jedno novo iskustvo. Neopisiv osećaj  sreće, zadovoljstva i sklada. Kao da smo plovili u prelepom paperjastom belom oblaku Božanske energije. – Jelena, Novi Sad

Dosta mi je značio ovaj Ritrit u svakom pogledu. Zadovoljna sam sobom koliko sam bila otvorena odnosno zaronila  u sebe. Svaki događaj me dotakao na svoj način, to ja jedna divna celina. Hvala svima koji su učestvovali u organizaciji ovog ritrita pod vođstvom Mohanđija. Blagoslov je bio biti u njegovom prisustvu i slusati njegova jednostavna objasnjenja a tako znacajna. – Nada, Novi Sad
 
Sedmični program mi se izuzetno dopao. Prikazan je sasvim novi i inovativni pristup ovoj vrsti programa, gdje je do sada bilo gotovo isključivo pravilo lično prisustvo, međutim zbog Kovid-19 program se vrlo uspješno prilagodio novim okolnostima. Rezultat toga je izuzetna efikasnost vježbi i svega što je prikazano u programu. Protekla sedmica je na neki način bila priprema za ovaj vikend, 14. i 15. novembar, 2020. g. koji je bio “udarni” po svim aspektima. Lagano i vrlo ciljano izabrane vježbe joge, omogućile su kasniji nastavak drugih uspješnih cjelina, podjele znanja i iskustava, te energetski rad Mohanđijevih Ačarja. To je bilo toliko uspješno, da su čak i pauze i izabrane numere bile prijatne. Svjesno plesanje, koje oslobađa,  meditacije, sve je bilo puno toplote i ljubavi, uz sav trud učesnika, dali su vrlo prijatnu i nezaboravnu atmosferu. Sesija Mai Tri tehnike prije početka sastanka sa Mohanđijem bio je zaista izuzetan i snaažn događaj. Nakon toga satsang sa Mohanđijem, posebono prvih 70 minuta, doveo je do vrhunca iskustava ispunjenosti ljubavlju, čistotom, širinom, zahvalnošću…  Imao sam osjećaj da je cio prostor regije gdje su se nalazili učesnici vibrirao ljubavlju, toplotom  i tolerancijom. Osjećala se toplota u tijelu i mnogo toga prijatnog. Ovo, po mom iskustvu, pokazuje da se i na ovakav način, vrlo uspješno može prenositi i praktikovati Mohanđijeva učenja. Preporučujem ovo iskustvo svim zainteresovanim, jer se nadam da će  slični programi biti i u narednom periodu uspješno organizovani. Zahvalansam cijeloj ekipi i svim učesnicima, a Mohanđiju posebno.Slobodan, Bijeljina
 
Dragi svi, neizmerno sam zahvalna sto sam imala priliku da prisustvujem jednom ovako duboko transformacionom programu. Zaista nema nikakve razlike sto je proces isao online, energija ljubavi je  uvek ista, prelepa i duboka. Samo kada joj se prepustimo sa poverenjem ona nađe svoj put.
Hvala MOHANĐIJU, hvala predivnim Mohanđi ačarjama na besprekornoj organizaciji, ljubavi i podršci. – Tatjana, Beograd
 
Prelepo iskustvo regenerišuće umirujuće energije, dijagnostika vlastitog stanja kroz sve omotače se, zbir duhovnih spoznaja.
Fizički problem sa mojim palcem leve noge (sportska povreda) se desio tokom vežbi, jer sam se opustila i nisam preskočila neke vežbe koje nisam smela raditi. Naime,on iskoči iz svog “ležišta”(neuobičajena je povreda) .Taj bol se naročito ispoljio i povezao sa bolom u celoj levoj nozi (poput išijasa) tokom Mai-Tri-ja, tako da sam sve vreme plakala i bila u bolovima do pred kraj, kada je taj bol ostao samo još u palcu. Nisam htela biti pogrešno shvaćena pa  pričati o tome  u programu. Shvatila sam to kao ogromno čišćenje. Bol je skoro nestao,tokom satsanga sa Mohanđijem i Devi Mohan. Palac se potpuno “vratio” na svoje mesto jutros.

Od jutros tišina i unutrašnji mir, blaženstvo.
Hvala vam na velikoj posvećenosti, iskrenom trudu i znanju koje ste podelili sa nama!
– Nadica, Srbija

Bilo je izuzetno intenzivno i transformativno. Osetila sam duboka čišćenja impresija iz raznih života. I osetila sam se slobodno da uronim u ta iskustva vođena našim ačarjama. Ovaj ritrit je bio prilika koja se ne propušta da se neke takve duboke impresije otpuste. Beskrajno sam zahvalna Mohanđiju, Devi, ačarjama, svima koji su organizovali i svima koji su učestvovali na programu. – Milena, Beograd

 

Podelite ovu objavu

X