Onlajn kurs sanskrita

Himalajska škola tradicionalnih jezika nudi priliku svima da nauče osnove sanskrita kroz program Sanskrit u govoru.

Onlajn program obuke organizovan je na engleskom jeziku, preko Zoom aplikacije, počinje 24. avgusta, i u narednih 16 dana, svim polaznicima omogućava svakodnevnu intenzivnu nastavu od dva sata. Uz vrhunske stručnjake, sa Fakulteta za Sanskrit u Kerali, i akademski pristup podučavanja jezika, svi će imati priliku da dobiju praktično znanje iz sanskrita i svakog časa nauče nešto novo da izgovore na ovom jeziku. Na kursu će se koristiti najsavremenije didaktičke metode u radu, kroz interaktivno i praktično podučavanje u svakodnevnom razgovoru.

Za polaznike kursa ne postoji starosna granica – svi su dobrodošli, od dece do ljudi u zrelim godinama. Kako je je ovaj metod predavanja direktan, tj. uz praksu i primere, polaznicima je lako da prate lekcije. Veliki broj praktičnih primera utiče na bolje razumevanje predavanja.

„Za mene, sanskrit nije samo jezik, to je kultura. On predstavlja veličanstvenu tradiciju. Sanskrit je suština onoga što jesmo. Sanskrit je nastao na samom početku našeg postojanja, još u doba Veda. Sanskrit je čist i nikada ne može biti zagađen. Sanskrit je osnova za testiranje i doživljavanje frekvencija koje nije lako razumeti u ovom svetu buke. Sanskrit je suština u svetu buke. Sanskrit je stvaran. Ništa se ne može porediti sa sanskritom. Ni jedan jezik ne može biti ni blizu kao sanskrit“ –  Mohanđi o sanskritu

Ukoliko se pitate koja je svrha sanskrita u svakodnevnom životu, imamo odgovor!

Upotreba sanskrita proširuje i poboljšava kapacitet mozga, sam intelekt se vremenom unapređuje. Neprekidno ispevavanje vedskih himni u ljudskom umu pojačava sposobnost pamćenja i razmišljanja. Kada se vežbaju svakodnevno, čovek može da oseti njihov opuštajući uticaj, kao i pozitivne vibracije usled kojih je njegov život ispunjen i pun zadovoljstva. U stara vremena, vedske himne u Indiji pevale su se od malih nogu. Tako je učenje sanskrita postalo sastavni deo nečijeg života.

Sanskrit pomaže unapređenje načina razmišljanja, nenasilje, istinitost, patriotizam. Integrisanjem prave suštine života, sanskrit i sam život čini značajnijim.

Sanskrit pripada indoevropskoj jezičkoj porodici iz kog su se kasnije razvile druge porodice jezika, među kojima i evropski jezici, poput grčkog, latinskog i nemačkog. Tako on otvara put za učenje i drugih jezika.

Više o predavačima na ovom kursu

Dr K. Unikrišnan, profesor i glavni predavač sanskrita u  Himalajskoj školi tradicionalnih jezika.

Dr Revati TI, PhD sanskrita, predavač Himalajske škole tradicionalnih jezika.

Za više informacija, pišite nam na email: Sanskrit@himalayanschool.com

Vidimo se na internetu.

Podelite ovu objavu

X