Udruženje Mohanđi Srbija na joga seminaru na Rajcu

Naše udruženje po prvi put je učestvovalo sa svojim programima na joga seminaru na Rajcu, od 19. do 21. juna 2020.

Devetu godinu zaredom održan je trodnevni joga seminar na Rajcu, u organizaciji Joga studija Lotos iz Beograda i joga studija iz Sombora, koji je pohađalo 120 učesnika. Zahvaljujući Draganu Lazoviću iz Joga studija Lotos, udruženje Mohanđi Srbija po prvi put ove godine učestvovalo je sa svojim programom na ovom događaju. Svesno hodanje, meditacije i mantranje vodila je Mohanđi Ačarja Izabela Jovović.

Tokom tri dana predivnog druženja, učenja i vežbanja, učesnici su imali priliku da iskuse program koji je bio više nego raznovrstan – red jogijskih asana, pranajama, joga nidre, aštanga i vinjasa joge, šetnje u prirodi. Mohanđijeva tehnika Svesno hodanje predstvaljena prvog dana ovog seminara u večernjim satima, a učestvovalo je oko 100 učesnika. Program je nastavljen predavanjem instruktora Dragana o načinu i fazama dobrog treninga tj vežbanja.

Drugi dan programa započeo je meditacijom Moć čistote, propraćene Mohanđi energetskim transferom, na kojoj je prisustvovalo oko 60 učesnika. Nekima je ovo bila prva meditacija u životu, a izuzetno pozitivne povratne reakcije čule su se od iskusnih meditanata. Dan je nastavljen časovima joge koje je vodio veoma poštovani i iskusni instruktor joge iz Sombora Miroslav, još jedan od organizatora ovog skupa. Potom je usledila šetnja po prirodi i penjanje na vrh Rajca. Veče je proteklo u veoma zanimljivom predavanju koje je održao instruktor Miroslav, u kome je naglašen značaj discipline u svakom aspektu života pa i vežbanju. “Snaga je u nama i mi smo ti koji svojom disciplinom i radom možemo napredovati”, rekao je Miroslav.

Nedeljno jutro ponovo je počelo meditacijom Moć čistote koja je bila još posećenija u odnosu na prethodni dan. S obzirom da je 21.6. bio veoma važan dan, pomračenje Sunca,, 20 učesnika je iskoristilo ovaj izuzetno jak energetski aspekt i provelo u ispevavanju mantri od 7:15h do 10; 45h, koje je krunisano aratijem. Osmoro najupornijih je završilo ceo ciklus mantranja, dok su ostali nastavili sa svojim predvidjenim joga programom za taj dan.

Zahvaljujemo se puno na gostoprimstvu i pozivu Draganu i Miroslavu, i nadamo se da će se naši zajednički programi nastaviti i u budućnosti.

Podelite ovu objavu

X