Proslavili smo Međunarodni dan joge

Joga praktičari udruženja Mohanđi Srbija, Marija, Marijana, Jelena, Tea, Monika i Staša, podržali su obeležavanje Međunarodnog dana joge, 20. i 21. juna 2020, u nekoliko gradova u Srbiji.

Vežbači u Beogradu, Novom Sadu, Kovinu, Loznici imali su divnu priliku da priušte sebi trenutke mira i opuštanja praktikujući kako hata jogu, tako i Himalajsku tradicionalnu  jogu. U Novom Sadu ovaj poseban dan obeležen je i radionicom joge za naše najmlađe.

Joga može da se radi bilo kada i bilo gde, a na otvorenom i u prirodi još više pomaže uspostavljanju harmoničnog odnosa u nama i oko nas. Tako je joga u prirodi povodom ovog događaja u Novom Sadu održana i u Futuškom parku gde se pridružio i najveći broj vežbeča. Da za jogu ne postoje starosne granice i da sve generacije mogu zajedno da je praktikuju, mogli smo da vidimo u Kovinu, gde je zajedno porodično vežbalo nekoliko generacija uključujući najmlađeg vežbača od samo 2,5 godine. Dok je joga praktičarka u Novom Sadu od 72 godine dokazala da ne postoji ni gornja starosna granica za  ovu drevnu praksu. Velika nam je čast bila što su se ovom događaju u Kovinu pridružile i dve Indijke, koje već duže vreme žive u ovom mestu.

Učešće naših joga praktičara u obeležavanju ovog značajnog dana imao je za cilj da doprinese promovisanju joge kao drevne veštine koja nam pomaže da postignemo jedinstvo tela, uma i duha, i tako steknemo stabinost, fleksibilnost i istinsko zadovoljstvo u svakoj situaciji koju nam život donosi.  

U nastavku pogledajte fotografije:

Podelite ovu objavu

X