Prvi skup naših ačarja iz regiona

15 ačarja iz regiona družilo se 6. i 7. juna 2020. u prelepoj prirodi nadomak Morovića u Srbiji

Mohanđi uvek naglašava značaj komunikacije. On kaže da se sve može rešiti pravovremenim i iskrenim razgovorom. Dok razmenjujemo svoja osećanja i misli, dajemo sebi i drugima priliku da se menjaju nabolje, da rastu.

Pored povrmenih neformalnih okupljanja volontera udruženje Mohanđi Srbija ovog puta je organizovalo prvo okupljanje ačarja. Mohanđi ačarje su dodatno osnaženi i duboko povezani pojedinci koji predstavlju Mohanđijevo učenje svojim životom i radom, kanališući Mohanđijevu svest tokom svojih javnih programa.

Skup je bio nedaleko od Morovića u prelepoj prirodi okruženoj gustom, stogodišnjom, hrastovom šumom. Smenjivanje razgovora, smeha, Svesnog hodanja, meditacije i preukusne veganske hrane stvorilo je prijatnu i opuštenu atmosferu u kojoj su se razmenjivale ideje, dosadašnja iskustva i pravili planovi za nastupajuće ačarja programe u celom regionu.

Tokom druženja, naglasak je bio na važnosti međusubnog zbližavanja, razumevanja i prihvatanja kako bismo se razvijali kao jedna velika porodica, podržavajući kako jedni druge, tako i ostale volontere i sve one koji žele da doprinesu društvu kroz ovu platformu. Tako osnaženi zajedno, lakše ćemo prevazilaziti sve izazove koji se pred nama budu pojavljivali.

Drugi dan većina ačarja zpočela je svoje jutro u Klubu ranoranilaca, nakon čega su se svi pridružili jutranjoj meditaciji Moć čistote, a sve je krunisano Svesnim hodanjem. U popodnevnim časovima ačarje su se razišle uz osećaj zajedništva, bolje međusobne povezanosti i razumevanja, radujući se sledećem okupljanju.  

Podelite ovu objavu

X