Navaratri homa

Ceremonija vatrom koja se izvodi devet noći zaredom

Mohanđi Fondacija vas srdačno poziva na proslavljanje prisustva Božanske majke tokom Navaratrija, kroz svakodnevnu ceremoniju u kojoj se koristi varta, a održava se u Mohanđijevom ašramu u Bangaloru, u Indiji, od strane Mohanđi ačarje Rađeša Kamata.

Navaratri (devet noći) je festival posvećen Božanskoj majci, iskonskoj vrhovnoj moći koja postoji izvan stvaranja i koja spaja moći Trojstva i svih božanstava Univerzuma.

Homa (ceremonija vatrom) je vedski ritual u kojem se pričest, ili bilo kakva ponuda božanskom, predaje vatri. Sve što žrtvujemo u homi, vatra će uništiti. Žrtva može da bude ego, bolna prošlost, destruktivne emocije i slično.  Priroda vatre je da pročišćava. Tokom home simbolično joj se nude različite stvari, poput suvog kokosa, žitarica, tamjana, semenki, mleka itd., a svaki od tih materijala je povezan sa nečim u nama što želimo da bude spaljeno. Rezultat je dubinsko pročišćenje karmičkih obrazaca, potisnutih emocija i impresija koje nam ne služe na emocionalnom, mentalnom, duhovnom i fizičkom nivou.

U ovom vremenu zdravstvene i ekonomske krize, panike, straha, zbunjenosti, nesigurnosti, strepnje, depresije, samoubilačkih misli i ponašanja, dozivaćemo, pomiriti i počastiti različite oblike Božanske majke kroz svetu vatru. Ostaćemo sigurni u Njenoj utrobi. Zatražićemo zaštitu, obilje i blagostanje, koja su naša prirodna prava stečena rođenjem, zajedno sa snagom, odvažnošću i odlučnošću da se suočimo sa svim što nam život donosi.

Vreme:  25. mart – 2. april 2020, od 1.30 do 4.30 po našem vremenu

Lokacija: www.facebook.com/mohanjiofficial 

Učešće na događaju je besplatno. To ne znači da je neefikasno ili slabo. Ovaj proces je izuzetno moćan i transformišući. Namerno se izvodi javno da bi tokom ovog perioda pandemije mogao najviše doprineti.

Napomene:

Najbolje je prisustvovati homi sve vreme i slušati ili ispevavati mantre. Ako niste u mogućnosti, slobodno učestvujte kraće u navedenom periodu. Ako uopšte ne možete da učestvujete, povežite se sa homom u vreme kada počinje i postavite nameru da budete deo nje. Što je posvećenost veća, namera je jača, a povezanost bolja.

Iako je događaj besplatan, donacije su dobrodošle. 

Podelite ovu objavu

X