Proslava Mohanđijevog rođendana u Srbiji 2020.

Volonteri širom Srbije organizovali su različite humanitrane akcije i događaje povodom obeležavanja Mohanđijevog rođendana, 23. februara

Beograd – služenje beskućnika i ptica – „Onome ko je gladan, hrana je Bog“ – Mohanđi

ACT volonteri iz Beograda su se organizovali, izašli na ulice grada i donirali 11 paketa hrane beskućnicima. Nakon razgovora sa njima, duboko dirnuti ovim iskustvom i skromnošću tih ljudi, srca su bila puna ali smo svi dobili priliku da razmislimo o pravim vrednostima u životu. Druga grupa volontera je na ulicama grada hranila ptice i zahvaljujući lepom vremenu svi su uživali u ovom druženju.
Dan je završen ispevavanjem Mohanđi gajatri mante u prostoru Unity Space-a, nakon koje su se svi počastili  tortom koju je pokonila naša draga Dušanka Marinković.

Kula – poseta i donacija Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama

Zahvaljujući donacijama građana ACT Fondacija u Srbiji uspela je da obezbedi elementarne komponente za osnivanje senzornog vrta za rehabilitaciju osoba sa smetnjama u razvoju. Donirana im je trambolina, dva lejzi bega, ljuljaška jaje za vestibularnu stimulaciju, šest montesori interaktivnih tabli i fontana za audio i vizuelnu stimulaciju. ACT volonteri su se sa osobljem i korisnicima pričali, pevali, smejali i puno zagrljaja razmenili.

Zrenjanin – pošumljavanje obale reke Tamiš, čišćenje od smeća i pomoć dvema porodicama.

U ime proslave Mohanđijevog rođendana ACT volonteri su u saradnji sa Zelenim šapama bili deo jedne divne akcije pošumnjavanja i čišćenja dela priobalja reke Tamiš, a sve u cilju vraćanja dabrova, ptica kao doprinos biodiverzitetu ovog predela. ACT je donirao 34 sadnice duda i sakupljeno je preko 20 džakova otpada. Zajedno sa Zelenim šapama posađeno je 97 sadnica topole i duda.
Nakon akcije kod reke volonteri su posetili dve porodice koje žive u jako teškim uslovima i tom prilikom poklonili im pakete hrane. 

Subotica – satsang, meditacija i arati

Veče je počelo zajedničkim gledanjem Mohanđijevog rođendanskog satsanga i slušanjem poruke koju je poslao Mohanđi. Neki od prisutnih su Mohanđija po prvi puta videli i čuli, i već tada osetili tu snažnu energiju i prostranstvo, tu bezuslovnu ljubav. Zatim je usledila meditacija Blaženstvo tišine, nakon koje je prvi put u ovoj grupi  rađen ritual arati.. Veče je završeno veganskim posluženjem i podelom kartica sa  citatima koje su svi rado pročitali.

Vršac – izložba i meditacije

Povodom Mohanđijevog rođendana u Vršcu je organizovana izložba fotografija Zorana Milišića, Mohanđi Ačarje, sa hodočašća Kajlaš sa Mohanđijem 2019. Izložba, koja opisuje Zoranovo duhovno putovanje, privukla je veliki broj ljudi, te su neki posetioci čak jedan sat čekali na ulaz. Ovom prilikom prisutni su pozvani na meditaciju Moć čistote kako bi na ovaj način osetili energiju Kajlaša, Tom prilikom je došlo 15 novih ljudi. Takođe, povodom zatvranja izložbe došlo je još 15 novih ljudi koji su po prvi put imali priliku da osete dobrobiti ove meditacije. Na sam dan Mohanđijevog rođendana održana je meditacija Procvat ljubavi gde je pored starih meditanata došlo još 10 novih ljudi. Tokom ovih aktivnosti prikupljena su značajna sredstva za pomoć onima kojima je to najpotrebnije. 

Novi Sad – satsang i mantranje

Na ovaj značajan dan u Novom Sadu je organizovano zajedničko gledanje Mohanđijevog rođendanskog satsanga koji je istog dana održan na Šri Lanci. Uz čaj i vegansko posluženje, svi su sa zadostvoljstvom pratili satsang koji je simultano prevođen od strane Mohanđi Ačarja. Potom je usledilo ispevavanje Mohanđi gajatri mantre, ispraćeno Mohanđi energetskim tranfserom, što je ostavilo sve prisutne u osećanju mira, ispunjenja i ljubavi.

Bijeljina – humanitarna akcija

Proslava Mohanđijevog rođendana u Bijeljini obeležena je posetom jedne materijalno ugrožene porodice, kojoj je odneta hrana. 

Podelite ovu objavu

X