Niš se ponovo budi

Probuđena velika želja učesnika programa da se ponovo aktivira ovaj grad i da se uskoro ponovo počne sa održavanjem redovnih meditacija.

Prvi Ačarja program u Nišu, 1. decembra 2019,  pod nazivom “Moć čistote” vodile su Monika Balenović, Dragana Tešanović i Staša Mišić, Mohanđi Ačarje.

Program je počeo  Svesnim plesanjem, veoma efektivnom tehnikom koja pomaže pronalaženju unutrašnjeg mira u svakodnevnom životu punom buke, kao i osvešćivanju i otpuštanju  emocija koje su povezane sa određenim energetskim centrima.

Meditacija Moć čistote, koja je potom usledila, pomogla je da se dublje zaroni u sebe, dodatno otpuste nagomilane emocije, uspostave unutrašnji mir i čistota unutrašnjeg prostora kako bi se što lakše prolazilo kroz svakodnevne životne izazove.

Predavanje na temu kako živeti saosećajno i šta znači nenasilje u mislim, rečima i delima, vodila je Dragana Tešanović. Učesnici su sa puno pažnje i interesovanja propratile celu prezentaciju tokom koje su imale priliku da na drugačiji način sagledaju svet oko sebe, i nauče kako kao pojedinci svojim svakodnevnim izborima, počevši od nivoa ishrane, mogu širiti pozitivnost i dati svoj doprinos društvu.

U poslednjem delu, sve učesnice su bile zainteresovane za tretman Mai-tri metoda. Kako su sva tri Mai-tri praktičara istovremeno radila individualne tretmane na klijentima, mogao se osetiti znatno jači intezitet energije.

Ono što je posebno obeležilo ovaj Ačarja program bila je velika motivisanost učesnika da se pridruže našem volonterskom timu Udruženja Mohanđi Srbija. Takođe se videla velika želja da se ponovo aktivira ovaj grad i da se uskoro ponovo počne sa održavanjem redovnih meditacija.

Veliko hvala našoj dragoj Suzani Stojanović na gostoprimstvu i ustupljenom prelepom prostoru Joga studija Shambala u Nišu.

Podelite ovu objavu

X