Mohanđi Srbija na obeležavanju međunarodnog Dana joge

Instruktori praktikanti HŠTJ inspirisane Mohanđijem učestvovali u obeležavanju Dana joge u Novom Sadu i Beogradu proteklog vikenda.

U nedelju, 16. juna, udruženje “Mohanđi Srbija” pridružilo se globalnoj proslavi međunarodnog Dana dana joge. U saradnji sa lokalnim vlastima, ambasada Indije u Srbiji je i ove godine okupila veliki broj joga škola i centara, kao i vodeće domaće eksperte za jogu kako bi zajedno obeležili Međunarodni dan joge (IDY).

Udruženje “Mohanđi Srbija” predstavilo se Himalajskom školom tradicionalne joge (HŠTJ) na proslavama u Beogradu i Novom Sadu. Ova škola joge inspirisana Mohanđijevim učenjima promoviše tradicionalnu jogu po originalnim učenjima i čini je dostupnom svima, bez obzira na poreklo, pol, klasu, materijalni status i nacionalnu pripadnost.

Zajedno sa više joga klubova iz Novog Sada, praktičarke Himalajske škole tradicionalne joge u Novom Sadu učestvovale su u događaju joga studija “Hipokrat” na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Dan joge u Beogradu obeležen je pod sloganom “Joga pokretom do dobrog zdravlja”. Na platou ispred Narodne Skupštine, zajedno sa oko 200 vežbača, praktičari Udruženja priključili su se javnom času, i sa milionima ljudi širom sveta koji praktikuju tradicionalnu indijsku disciplinu poslali poruku o važnosti zdravlja.

Ujedinjene nacije su Rezolucijom usvojenom na 69. zasedanju Generalne skupštine 2014 godine proglasile 21. juni za međunarodni Dan joge (IDY). Ovu rezoluciju, podržala je i Vlada Republike Srbije, a u skladu sa njom, Vlada Indije svake godine organizuje događaje širom sveta sa ciljem širenja mira u svetu, psiho-fizičko zdravlja, povezivanja s prirodom, kao i zbližavanja zajednice radi zdravog načina života.

Podelite ovu objavu

X