cas-joge

Međunarodni dan joge sa HŠTJ na Kalemegdanu

Besplatni javni čas Himalajske tradicionalne joge na Beogradskoj tvrđavi 21.juna povodom obeležavanja međunarodnog Dana joge.

U senci visokih kula, na belom grebenu iznad ušća Save u Dunav, na zelenoj površini pored Kralja Kapije, udruženje “Mohanđi Srbija”, obeležava Međunarodni dan joge, organizacijom javnog časa Himalajske škole tradicionalne joge.

Inspirisana Mohanđijevim učenjima, Himalajska škola tradicionalne joge (HŠTJ) promoviše tradicionalnu jogu po originalnim učenjima i čini je dostupnom svima, bez obzira na poreklo, pol, klasu, materijalni status i nacionalnu pripadnost. Ove vežbe (joga asane) mogu praktikovati ljudi svih starosnih dobi koji žele da se opuste i osećaju potrebu da „uspore“ u životu.

Sertifikovane joga instruktorke Himalajske škole tradicionalne joge, Marija Šaranac, Vanja Šoškić i Tatjana Kostanjevac otvoriće javni čas Svesnim hodanjem. U trajanju od 30 minuta, svi posetioci beogradske tvrđave imaće priliku da probaju tehniku meditacije u pokretu koja pomaže fokusiranje na sadašnjost, razvoj jasnoće i snage uma, a poboljšava i cirkulaciju. Čas će biti nastavljen jednosatnim joga vežbama. Vođeni joga pokreti u ambijentu zdravog, prirodnog okruženja, osnažiće naš organizam i uspostaviti jedinstvo tela, uma i duše.

Ujedinjene nacije su Rezolucijom usvojenom na 69. Zasedanju Generalne skupštine 2014 godine proglasile 21. juni za Međunarodni dan joge (IDY). U skladu sa ovom inicijativom, Vlada Indije svake godine obeležava Međunarodni dan joge 21. juna.

Udruženje “Mohanđi Srbija” obeležava Međunarodni dan joge u saradnji sa Beogradskom tvrđavom 21. juna sa početkom u 18 časova. Čas je besplatan, bez prethodne najave, a joga prostirke su obezbeđene.

Telefon za informacije i kontakt 063.11.50.699.

Podelite ovu objavu

X