Mohanđijeva Novogodišnja poruka 2019.

Zdravo prijatelji,

Svima vam želim srećnu Novu godinu. Želim vam veliki uspeh, sreću, mir, bezuslovnu ljubav i sve što je dobro i čini život boljim. Želim vam sve što je lepo. Sve stvari koje će vam pomoći da budete zadovoljni. Zadovoljstvo je sve što nam je potrebno u svakodnevnom životu. Godina 2018. je bila mešavina mnogih radovanja i mnogih patnji. Mnogo raznih aroma. Bilo je svega. Videli smo da nemiri i anarhija i dalje postoje. Svašta smo videli u svetu. Uspeh je u prihvatanju stvari. U promeni na bolje.

Mohanji-quote-New-Year-message-0
Svima vam želim srećnu Novu godinu. Želim vam veliki uspeh, sreću, mir, bezuslovnu ljubav i sve što je dobro i čini život boljim. Želim vam sve što je lepo. Sve stvari koje će vam pomoći da budete zadovoljni.

Želim vam uspeh u tome u 2019. godini. Gde god bili, šta god radili, ako DODATE VREDNOST društvu, život će biti vredan. U životu je važno koliko možemo da damo, a ne koliko možemo da uzmemo. Molim vas, shvatite da je uzimanje iluzija. Ne možemo ništa poneti sa sobom odavde. Ovde smo došli praznih ruku, odavde odlazimo praznih ruku. Sve te materijalne stvari koje vidite, sve veze, sve stvari koje imate, sve položaji i imovina, sve je to privremeno. To su sve zadovoljstva. Ako zaista shvatite da je sve što živimo, sve što radimo zbog ISKUSTVA, zadovoljstva, nećete imati osećaj posedovanja. Ako nemamo osećaj vlasništva, naš um je u miru. Vlasništvo nam sve otežava i često je veoma teško živeti s tim, sa svim tim prisvajanjima i imovinom. Mnogo je stvari koje nas vezuju.

Mohanji-quote-New-Year-message-1
Ako USPEH za nas znači nagomilavanje imovine i položaja koji pripadaju zemlji, u velikoj smo zabludi. Pravi uspeh je naša sposobnost da damo zemlji mnogo više nego što od nje uzimamo. Šta god da nam je zemlja dala, uzeće nazad, takođe. Ne možemo NIŠTA posedovati na zemlji, uključujući ovo telo.

Želim vam ogroman uspeh u 2019 posebno ako ste sposobni da delite ono što imate, bilo to ljubav, ljubaznost, saosećanje ili vreme, znanje ili veštine ili novac, nije važno šta imate, ako ste sposobni da delite bezuslovno stvari koje ste dobili od života, sa ljudima koji to nemaju, tada vaš život postaje ZAVEŠTANJE. Uspeh se meri time koliko ste sposobni da date. Da biste ostavili zaveštanje, morate da delite ono što imate, što vam je dato. Upravo za to živimo. Ako se fokusirate na davanje i deljenjeonoga što imate sa svetom, uvek ćete imati mirno postojanje. Želim vam BOGATSTVO SRCA. Ako ste sposobni da date, bogati ste. Kada samo tražite, kada se samo žalite i hoćete sve više i više, niste ništa bolji od prosjaka.

Mohanji-quote-New-Year-message-2
Želim vam BOGATSTVO SRCA. Ako ste sposobni da date, bogati ste. Kada samo tražite, kada se samo žalite i hoćete sve više i više, niste ništa bolji od prosjaka.

Ceo svet je igralište. Ovde doživljavamo iskustva. Ovde možemo živeti, možemo hodati, možemo putovati, upoznavati ljude. Sve su to ISKUSTVA, ništa više. Svaka situacija je iskustvo. Svaki aspekt života dešava se upravo zbog iskustva. Sve to doprinosi iskustvu. Zato, živimo ovaj život sa punom svešću da ništa ne traje zauvek i da sve dolazi, pruža iskustvo i nestaje, baš kao i mi. Ako uzmemo sledećih 100 godina kao primer, nećemo živeti na Zemlji u ovoj inkarnaciji. Ova inkarnacija se rastvara. I nema nikakve pompe oko svega toga. Imali smo toliko inkarnacija pre, nekih se čak i sećamo, mnogih se ne sećamo, čak se ne sećamo ni naših predaka. Ne poznajemo ih, nismo ih videli. Nismo videli čak ni njihove fotografije. Ali znamo da su u nekom trenutku postojali, jer mi sad postojimo. Isto tako, sve stvari koje ste sakupljali, nagomilali, doživeli u ovom životu, sve je to samo zbog iskustva. Izražavajte svoju najuzvišeniju svrhu i neka to bude saosećanje, ljubaznost, bezuslovna ljubav, nesebičnost, brižnost, nega i deljenje. Neka to bude vaš najuzvišeniji izraz na planeti Zemlji. Tako nećete žaliti. Živećete u miru. Imaćete predivan život. Bićete u blaženstvu.

Mohanji-quote-New-Year-message-3
Izražavajte svoju najuzvišeniju svrhu i neka to bude saosećanje, ljubaznost, bezuslovna ljubav, nesebičnost, brižnost, nega i deljenje. Neka to bude vaš najuzvišeniji izraz na planeti Zemlji. Tako nećete žaliti.

Želim vam blaženstvo u 2019. godini. Koračajmo zajedno. Zajedno ćemo učiniti sve što možemo. Izražavajmo svoje najuzvišenije mogućnosti kao ljudska bića. To su ljubaznost, saosećanje, bezuslovna ljubav, briga, nesebičnost. Istrajte u izražavanju svega toga bez očekivanja. Kada očekujete od drugih, takođe tražite i razočarenja. Kada očekivanja nisu ispunjena, rezultat je razočarenje. Učinite sve što je potrebno da radite stvari bez očekivanja. To će biti naša snaga. Ako su nivoi vaših očekivanja niski, imate ogroman osećaj zadovoljstva. Što ste zadovoljniji, to ste uspešniji.

To je moja poruka za 2019. godinu. Želim vam veliki uspeh. Uvek sam uz vas. Koračam s vama i nastaviću da koračam s vama dokle god ste vi u mogućnosti da koračate. Ne odlažite. Ne trošite svoje vreme, ne traćite svoj život. Sve se kreće. Sve je kao traka na aerodromu po kojoj se ljudi kreću. Baš tako. Vreme vas gura napred, svidelo se to vama ili ne. Zato, nemojte samo razmišljati, stajati u mestu i odlagati, misleći da možete uraditi stvari neki drugi dan. To nije moguće. Život se dešava sad. Dok idete ovim putem, pobrinuću se da ne padnete. Držim vas za ruku, koračam s vama, uvek sam uz vas. Meni ne treba ništa od vas. Ja vas samo jednostavno volim kao samog sebe. Vi ste ja. Zato, hajde da svi volimo jedni druge kao sebe. I dajte ono što je najviše moguće od ljudskog postojanja, bez očekivanja.

Mohanji-quote-New-Year-message-4
Dok idete ovim putem, pobrinuću se da ne padnete. Držim vas za ruku, koračam s vama, uvek sam uz vas. Meni ne treba ništa od vas. Ja vas samo jednostavno volim kao samog sebe. Vi ste ja. Zato, hajde da svi volimo jedni druge kao sebe. I dajte ono što je najviše moguće od ljudskog postojanja, bez očekivanja.

Volim vas i želim vam veliki uspeh. Vama, vašoj porodici i svim vašim prijateljima želim srećnu i uspešnu Novu godinu. Bez nasilja.

S ljubavlju,

Vaš Mohanđi

Originalni tekst možete pročitati ovde.

Prevela: Dragana Tešanović
Lektorisala: Dejana Vojnović
Uredila: Staša Mišić

Podelite ovu objavu

X