Rađanje TIŠINE

Autor: Aleksandar Saša Glušac

39032298_922359011305213_9170081220812341248_n

Bio sam negdje između kraja prošlih iskustava i tog početka koji me gurao ka Njemu. Nešto u meni, kao da je susret sa Njim nešto bitno. Priznajem, skeptičan sam tip, ali ove zadnje godine su mi i pokazale da ima nešto više u toj mojoj duhovnosti što me čeka. Nešto baš specijalno i ujedno totalno moje. Kad bih htio to imenovati, to bi bilo kao da vas pitaju da li vjeruješ u čarobnjake i vile, moj odgovor bi bio: „Da!“ Tako sam i prihvatio ideju i poziv da dođem na ritrit kao gost i „ušunjam se” ako bude prilike. Tako i bi. Na brzinu, nisam pošteno ni seo kad dođoše po mene i uvedoše me u salu. Da, tu je bio On. Prvi šaktipat u tišini, bez riječi, u sali Ceptor hotela na Andrevlju, gdje prvi put vidim Njega i ljude koji plaču, raspadaju se od suza… Kleknuh i dobih taj šaktipat iskreno ne znajući ama baš ništa šta tu treba da se dogodi. Digoh se i izgubih se u Njegovim očima. Nešto strašno je isijavalo iz Njega. Duboka i strašna Tišina, puna snage i ujedno i  ponor gdje su sve moje misli stale. Šiva, rekoše mi. Sjedoh na stolicu izgubljen u nekom prostoru gdje nije bilo ničeg. Odjednom čuh svoje srce kako zatreperi i suze krenuše. Bijahu to kao suze ratnika koji je napokon, čekajući vjekovima, skinuo svoj stoljetnji oklop, prepoznao i čuo sebe. Bijaše to moj početak puta s Njim.

Lavirint Ljubavi
Lavirint Ljubavi u rukama Ljubavi, nastao kao rezultat otvaranja mog srca usled prvog šaktipata

Znam da mi fale riječi, ali meni nisu ni toliko važne. Znam da se mjenjam, da svijest Mohanđija duboko u meni gradi i novog mene. To proljeće Duše koju osjećam, koja me širi, koja briše uobičajene igre moći i dokazivanja, svakim danom me, svakom Krijom koju radim, sve više spaja s Njim. Postajem ono što jesam, postajem svijest koja raste kroz Njega i znam, duboko znam, da me taj osjećaj ljubavi i osjećaj Njega u meni čini božanskim. On reče: „Budi Mohanđi.“ O, da, to i hoću. Hvala.

Lektorisala: Dejana Vojnović
Uredila: Staša Mišić

Svoja iskustva sa Mohanđijem možete poslati na: iskustva@mohanji.org

Izjava o isključenju od odgovornosti:

Gledišta, mišljenja i stavovi iskazani od strane autora i onih koji pišu komentare na ovim blogovima pripadaju isključivo njima, i ne reflektuju nužno gledišta, mišljenja ili stavove Mohanđija, Mohanđi Fondacije, njenih članova, zaposlenih ili bilo kog pojedinca ili lica koji je u vezi sa Mohanđijem, Mohanđi Fondacijom ili bilo kojom Mohanđi organizacijom. Ne možemo stajati iza tačnosti, potpunosti, blagovremenosti, prikladnosti ili valjanosti bilo koje informacije koju je predstavio individualni autor ili komentator na našem blogu, i ne snosimo odgovornost za bilo kakve greške, propuste ili zakašnjenja ove informacije ili bilo kakve gubitke, povrede ili štete nastale njenom objavom ili upotrebom, prema autoru ili bilo kojoj drugoj strani.

Zadržavamo pravo da obrišemo, korigujemo ili na bilo koji način izmenimo tekstove ili komentare na blogu,ukoliko isti kontrolišemo, ako po svom ličnom saznanju, smatramo da su nejasni, uvredljivi, pogrdni, preteći, u sukobu sa zaštitnim propisanim pravilima, autorskim pravima ili drugim zakonima, ukoliko su izričito komercijalne prirode, ili na drugi način neprihvatljivi.

Podelite ovu objavu

X