Mohanđi kao ogledalo

Autor: Ivana Igrić

37386725_10216532854492235_3377770892430934016_n

Ljudi su mi govorili da je Mohanđi ogledalo nas samih. Nakon dve godine od moje prve meditacije Moć čistote, kada sam prvi put čula za Mohanđija, pre nekoliko meseci sam to istinski osvestila. Mohanđi zaista jeste ogledalo. Ogledalo nas samih. I ako smo dovoljno predani, dovoljno prazni, dovoljno iskreni prema sebi, pogledaćemo duboko u to ogledalo i videti kako ono zna tačno u svakom trenutku šta je najbolje za nas. On nas vodi ka oslobođenju, stazom ljubavi i samospoznaje. Nikada nećemo dobiti nešto što ne možemo da podnesemo, niti ćemo ostati uskraćeni za nešto što nam „pripada”. Mohanđi je čista ljubav. Pun strpljenja za svakoga i strog otac kada je to potrebno. Konačno shvatam šta znači imati veru u nešto, ali iskreno verovati, iz dubine svoje duše. Ne samo navući masku pribrane i pozitivne osobe i govoriti svetu: „Biće sve to dobro.“, nego zaista osetiti taj mir u duši, spokoj kada znaš da je neko uvek uz tebe, da te neko štiti, da ništa loše ne može da se desi i da iza svake neprijatne situacije stoji nešto što je tebi namenjeno i da je neko uvek uz tebe dok učiš neizbežne lekcije. Ja sam to dobila sa Mohanđijem. Dobila sam tišinu uma. Dobila sam mir u duši.

37561211_10216532854532236_4398447957402189824_n

Na ritritu na Bosanskim piramidama Mohanđi je delio šaktipat dole u tunelima. Čekajući svoj red, odjednom sam počela da plačem nezustavljivo, preplavio me je osećaj duboke neizrecive zahvalnosti. Nikada neću zaboraviti taj osećaj nesebične ljubavi koju Mohanđi ima za sve nas, a koja se jednostavno osećala u vazduhu. Samo sam u sebi govorila: „Bože, hvala ti, hvala ti što mogu ovo da osetim. Zaista sam blagoslovena.“

Hvala ti, Oče, što si me pronašao, hvala ti na svemu što si me naučio, hvala ti što si mi pokazao šta je to bezuslovna ljubav.

Volim te!

Lektorisala: Dejana Vojnović
Uredila: Staša Mišić

 

Svoja iskustva sa Mohanđijem možete poslati na: iskustva@mohanji.org

Izjava o isključenju od odgovornosti:

Gledišta, mišljenja i stavovi iskazani od strane autora i onih koji pišu komentare na ovim blogovima pripadaju isključivo njima, i ne reflektuju nužno gledišta, mišljenja ili stavove Mohanđija, Mohanđi Fondacije, njenih članova, zaposlenih ili bilo kog pojedinca ili lica koji je u vezi sa Mohanđijem, Mohanđi Fondacijom ili bilo kojom Mohanđi organizacijom. Ne možemo stajati iza tačnosti, potpunosti, blagovremenosti, prikladnosti ili valjanosti bilo koje informacije koju je predstavio individualni autor ili komentator na našem blogu, i ne snosimo odgovornost za bilo kakve greške, propuste ili zakašnjenja ove informacije ili bilo kakve gubitke, povrede ili štete nastale njenom objavom ili upotrebom, prema autoru ili bilo kojoj drugoj strani.

Zadržavamo pravo da obrišemo, korigujemo ili na bilo koji način izmenimo tekstove ili komentare na blogu,ukoliko isti kontrolišemo, ako po svom ličnom saznanju, smatramo da su nejasni, uvredljivi, pogrdni, preteći, u sukobu sa zaštitnim propisanim pravilima, autorskim pravima ili drugim zakonima, ukoliko su izričito komercijalne prirode, ili na drugi način neprihvatljivi.

Podelite ovu objavu

X