SLOBODA je u NAMA, samo treba da je prigrlimo!

Autor: Dragana Tešanović

35156858_10216177950786560_4531564795089911808_n

Poštovanje,

Moje ime je Dragana Tešanović i ja sam iz Bijeljine. Željela bih sa vama da podjelim nešto što mi se desilo kao iskustvo sa Mohanđijem. Zapravo, juče mi se desilo da sam u jednom momentu osjetila tako strašan pritisak, toliko strašan da je moje cijelo tijelo bilo napeto i ukočeno. Sve me oko mene gušilo i davilo. Nisam mogla da dišem kako treba. Osjetila sam da je prostor oko moga srca tako skučen. Pomislila sam na Mohana i molila ga da odnese te osjećaje nelagode. U jednom momentu osjetila sam se tako protočnom i kao da je sva muka počela da iščezava. Nakon toga sam uzela olovku i papir da probam da pretočim u riječi to što sam osjetila da se dešava u meni, i iako nisam nešto vješta sa riječima, ostavila sam sebi ovu pjesmicu kao podsjetnik za sve buduće dane. Ovo je tekst koji se  izrodio iz tog momenta protočnosti i iščezavanja svega što mi ne pripada:

Unleash thyself of these chains
Thou holds that thight around thy necks!!
It only inflicts thee pains
Thy mind can`t bear and it sooner or later breaks!!

Why, look at this wonder!
Thy feel freer then ever
How, when everything is out of order.
Until now, thy thought you were much clever!

As Socrates once said:
“I know one thing; that I know nothing.
For the first time a sentence penetrated,
And made out of thee, one truthful being.

Hej, oslobodi se svih tih koncepata,
Za koje se tvoj um tako lako hvata.
To jedino može muke da ti donese,
Koje tvoj um, kad tad, neće moći da podnese.

Gle čuda velikoga!
Ti osjetiš slobodu više nego ikad.
Ali kako kad sve je bez reda ikakvoga.
Shvataš koliko si mislio da si uman, nisi bio nikad.

Kao što Sokrat je jednom davno rekao:
“Znam da ništa ne znam.”
Po prvih puta Izvor te je dotakao
I istinsko biće u sebi si zatekao.

Imala sam osjećaj da treba to da podjelim, osjećala sam da dolazi iz srca. Osjećaj da mi sâm Mohanđi govori ovo.Ovim putem sam željela na neki način da zahvalim Mohanđiju za sve što radi za mene, za nas.

Jai Mohanji

Srdačno,

Dragana Tešanović

Lektorisala: Tijana Sladoje
Uredila: Staša Mišić

Izjava o isključenju od odgovornosti:

Gledišta, mišljenja i stavovi iskazani od strane autora i onih koji pišu komentare na ovim blogovima pripadaju isključivo njima, i ne reflektuju nužno gledišta, mišljenja ili stavove Mohanđija, Mohanđi Fondacije, njenih članova, zaposlenih ili bilo kog pojedinca ili lica koji je u vezi sa Mohanđijem, Mohanđi Fondacijom ili bilo kojom Mohanđi organizacijom. Ne možemo stajati iza tačnosti, potpunosti, blagovremenosti, prikladnosti ili valjanosti bilo koje informacije koju je predstavio individualni autor ili komentator na našem blogu, i ne snosimo odgovornost za bilo kakve greške, propuste ili zakašnjenja ove informacije ili bilo kakve gubitke, povrede ili štete nastale njenom objavom ili upotrebom, prema autoru ili bilo kojoj drugoj strani.

Zadržavamo pravo da obrišemo, korigujemo ili na bilo koji način izmenimo tekstove ili komentare na blogu,ukoliko isti kontrolišemo, ako po svom ličnom saznanju, smatramo da su nejasni, uvredljivi, pogrdni, preteći, u sukobu sa zaštitnim propisanim pravilima, autorskim pravima ili drugim zakonima, ukoliko su izričito komercijalne prirode, ili na drugi način neprihvatljivi.

Podelite ovu objavu

X