Zahvalnost MOHANĐIJU i priča o DREVNOM KRSTU

Autor: Anja Simić Rudić

Moja priča počinje u „Happy centru“ Maje Halasev, moje instruktorke joge sa kojom sam odmah osetila veliku povezanost i od koje sam prvi put i čula za Mohanđija. Redovno sam išla na meditacije i primala šaktipat, a kada sam čula da Mohanđi dolazi u naš joga centar odložila sam sve obaveze tog dana i otišla na satsang.

20170520_213705

Sećam se da sam osetila veliko uzbuđenje pre nego što je Mohanđi došao, iako mi nije bilo jasno zašto se tako osećam kada ću „samo” upoznati još jednu osobu. Kada je Mohanđi ušao u prostoriju, bila sam odmah do vrata tako da je pored mene prvo prošao. Osetila sam veoma jaku energiju, neki čudan osećaj, oči su mi zasuzile. Tog dana sa Mohanđijem smo proveli 3 sata razgovarajući o raznim doživljajima i iskustvima. Upijala sam svaku njegovu reč poput sunđera. Nesebično je delio svoje dragoceno vreme sa nama, svoje iskustvo, svoju energiju. Kada se satsang završio, meni je prišao Dejan, dečko koji nam je delio šaktipat, rekavši mi da mogu da priđem Mohanđiju da ga pitam šta god me zanima ili da mu dam nešto svoje kako bi on to blagoslovio. Prišla sam Mohanđiju i dala mu svoj drveni krst, lančić koji stalno nosim sa sobom, ali koji je od nošenja potamneo. Kleknula sam pred njim, a on je moj krst držao u šakama nekoliko sekundi.

mohanji blagosiljanje amajlije

Otvorio je oči, vratio mi moju amajliju, ja sam mu se zahvalila, a on je svojim rukama obgrlio moje i pogledao me. Nikada neću zaboraviti taj pogled, tolika toplota isijavala je iz njegovih očiju, ljubav. U meni je izazvao izuzetno jake emocije. Tog dana sam mnogo plakala, bila sam jako uzbuđena i onda sam samo odjednom osetila mir, a kada sam slučajno bacila pogled na svoj krst (amajliju), on je bio potpuno čist! Nisam mogla da verujem svojim očima da ga je Mohanđi skroz iščistio. I dan danas, a od tog dana proteklo je dve godine, moj krst uopšte ne tamni. To je jedno od mojih iskustava sa ovim nesebičnim majstorom.

Zahvalna sam što sam ga upoznala, što je u moj život ušao i što stalno osećam njegovo pristustvo i zaštitu. Znam da on obasjava put kojim idem i uvek mi pomaže. Osećam veliku ljubav i ogromnu, neopisivu zahvalnost prema Mohanđiju!

Lektorisala: Tijana Sladoje
Uredila: Staša Mišić

Izjava o isključenju od odgovornosti:

Gledišta, mišljenja i stavovi iskazani od strane autora i onih koji pišu komentare na ovim blogovima pripadaju isključivo njima, i ne reflektuju nužno gledišta, mišljenja ili stavove Mohanđija, Mohanđi Fondacije, njenih članova, zaposlenih ili bilo kog pojedinca ili lica koji je u vezi sa Mohanđijem, Mohanđi Fondacijom ili bilo kojom Mohanđi organizacijom. Ne možemo stajati iza tačnosti, potpunosti, blagovremenosti, prikladnosti ili valjanosti bilo koje informacije koju je predstavio individualni autor ili komentator na našem blogu, i ne snosimo odgovornost za bilo kakve greške, propuste ili zakašnjenja ove informacije ili bilo kakve gubitke, povrede ili štete nastale njenom objavom ili upotrebom, prema autoru ili bilo kojoj drugoj strani.

Zadržavamo pravo da obrišemo, korigujemo ili na bilo koji način izmenimo tekstove ili komentare na blogu,ukoliko isti kontrolišemo, ako po svom ličnom saznanju, smatramo da su nejasni, uvredljivi, pogrdni, preteći, u sukobu sa zaštitnim propisanim pravilima, autorskim pravima ili drugim zakonima, ukoliko su izričito komercijalne prirode, ili na drugi način neprihvatljivi.

Podelite ovu objavu

X