Lebdeće „ja” na Bosanskim piramidama sa Mohanđijem

Autor: Biljana Vozarević, Srbija

„Ja sam izvor. Ja sam elektrana. Nikada se ne umorim niti istrošim. Ja sam samo kao sveća koja pali mnoge sveće i još uvek održava isti sjaj i slavu.” Mohanđi

Hovering “I” on Bosnian Pyramid with Mohanji 1, experience

Naše petodnevno hodočašće na Bosanske piramide 2016. godine, osim odlaska na piramidu Sunca, piramidu Meseca, obilaska ostalih piramida, poovedenog vremena u zadivljujućem tunelu Ravne, uključivalo je i odlazak na Vratnicu Tumulus. Bio je sunčan prolećni dan, odgovarajući za takav poduhvat. Nekoliko dana pre naše posete bilo je kišovito. Dakle, ovi naši dani su bili kao poklon.

Hovering “I” on Bosnian Pyramid with Mohanji 2, experience
Dan 1. pre penjanja na piramidu Sunca

Vratnica znači „kapija”, ona je kao kapija do piramida. Veštački je napravljena, u obliku brda kupastog oblika, zato se i zove tumulus. To je najveći tumulus u regionu Balkana. Ovo mesto je otkriveno 2010. Tim hrvatskih fizičara je detektovao elektromagnetski fenomen – energijski zrak od 28 kHz na njenom vrhu.

Hovering “I” on Bosnian Pyramid with Mohanji 3,4 experience

Bili smo vrlo zainteresovani za ovaj fenomen. To je frekvencija koja savladava gravitacionu silu i omogućava levitaciju. To objašnjava kako su pomerali tako ogromne betonske blokove toliko visoko. Naš primarni i voljeni vodič Ajdin je bio tu prvih dana, ali tog dana nije. Zato nam se pridružio drugi vodič, tiši i manje informativan. Mohanđi je predložio da umesto pričanja, pijenja, pušenja, proveravanja poruka na Facebook-u, Whatsapp-u, Messenger-u, itd, usput, više OSEĆAMO. Da budemo svesni i jedemo svesno sa umom prisutnim pri svakom udahu i izdahu, zalogaju, gutljaju ili misli. Prethodnih dana i jesmo OSEĆALI piramide. Sada smo jedva čekali da osetimo i Vratnicu Tumulus. Hteli smo da doživimo energiju tog mesta i osetimo kakva je. Sâmo mesto pod imenom „Arheološki park Bosanska piramida Sunca” radi na tebi i preobražava te onoliko koliko si prijemčiv. Takođe smo željno iščekivali da čujemo više o tome.

Hovering “I” on Bosnian Pyramid with Mohanji 5,6 experience

Prvi deo je prošao dobro, videli smo blokove čija je boja izbledela jer su bili izloženi vodi, olujama, itd. Blokovi su veštački, a tumulus je ogromna megalitska terasa, sagrađena od gline i betonskih blokova naizmenično. Posle toga smo se popeli, meditirali i radili Kriju Svesnosti na njenom vrhu.

Hovering “I” on Bosnian Pyramid with Mohanji 7, experience
Penjanje na Vratnicu Tumulus

Hovering “I” on Bosnian Pyramid with Mohanji 8, experience

Moje srce, koje je Mohanđi uhvatio još 2010. godine, plesalo je od radosti zbod pružene prilike da radim Kriju Svesnosti tako fizički blizu Njega, u Njegovoj auri.

Hovering “I” on Bosnian Pyramid with Mohanji 9, experience

Zatim smo krenuli na drugu stranu Vratnice. Ima nekoliko brda okolo koja zrače energijom koju je Mohanđi osetio. Na prvom, rekao je da je energija bila vrlo suptilna i nije je bilo lako osetiti osim ako ste razvili veliku suptilnost. Probali smo da je osetimo. Međutim, bili smo više okupirani zvukom kosilice, bušilice ili motorne testere koji je dolazio iz doline, iz podnožja brda. Bilo je nekoliko kuća u kojima su ljudi živeli. Jedan čovek je obavljao poslove u svom dvorištu. Hm. To je bilo skretanje pažnje. A trebala nam je tišina, ne za naše zadovoljstvo, već za naše uzdizanje. Nismo dobro čuli ni početak vodičevog govora. Mohanđi je ćutao. Odjednom, buka je prestala. „Oh, kakvo olakšanje”, pomislili smo. Mogli smo da osetimo mesto i da čujemo vodiča. Uživali smo u ovim dragocenim momentima u višoj energiji. Nakratko, ali dovoljno, slušali smo o tumulusu. Kasnije je neko upitao: „Šta se desilo?” Mohanđi se samo nasmešio i rekao: „Otišao je u toalet.” Nasmejali smo se. Rekao je to kao da se šalio. Mi smo znali da nije.

Hovering “I” on Bosnian Pyramid with Mohanji 10, experience

On je jedno sa svim. On je jedno i sa čovekom sa motornom testerom. On zna moje, tvoje ili njegovo srce, misli i aspiracije. Zato je mogao da usmerava njegove postupke. Isto kao što usmerava aktivnosti svakoga ko je povezan s Njim. Za onoga ko je jedno sa svima i svime, sa apsolutnom stabilnošću u jedinstvu i bezuslovnoj ljubavi, bezvremenosti i sveprisustvu, nije ništa da vodi učenike dalje od skretanja s puta i pogrešnih izbora, dok ih vodi u pravcima koji ih okreću ka njima samima, pri čemu ih vuče iznutra i gura spolja. Uklanjanje ove buke, male smetnje na našem hodočašću, može da izgleda kao beznačajna sitnica, a i prošlo je neprimećeno među većinom učesnika. Ali me je navelo da se zapitam: „Zašto sam ja ‘ja’?” A ne nešto ili neko drugi? Telo je kao školjka, i mi ga zauzimamo neko vreme, nekoliko decenija. U isto vreme, zašto se ne bismo proširili na sve, svuda, dok smo još živi? Kao Mohanđi? Snaga duha je nemerljiva i neopipljiva. Biti oslobođen od svog tela, a još uvek živ, nastaviti u njemu živeti, ali ne biti njime ograničen. Biti oslobođen od rođenja i smrti i imati večni život, tj. besmrtnost.

U Pesmi duše, Mohanđi piše o avaduti koji baš to ilustruje. Štaviše, Avaduta Nadananda Mu je rekao da je i On sâm avaduta, tako da ove reči važe i za Mohanđija.

„Baš kao što se sunce odražava u mnogim predmetima, a da ne izgubi svoj intenzitet i energiju, tako i ja postojim kroz ciklus generacija. Ja sam nit koja drži generacije na okupu. Ja sam jedini besmrtni entitet u ovom veoma smrtnom zemaljskom postojanju. Sunce, mesec i zvezde se formiraju iz mene. Galaksije su unutar mene. Sve forme božanstava se formiraju od mene. Mrak i nepostojanje svetlosti. Biti ja je nepostojanje Maje ili iluzije. Ja sam sve. Ja stanujem u svim bićima. Nema hijerarhije ni nadmoćnosti. Postojim istim intenzitetom u svim bićima. Bića se razlikuju po izgledu, osećaju, karakteristikama. Ja sam isti. Nepromenljiv sam. Svuda sam. Ja sam Jedno.

Nemam formu. Uzimam formu posude u kjoj se nalazim. Uzimam karakteristike bića koje me obuhvata. Iako uvek ostajem neutralan, ja pojačavam dela, reči i misli. Niko me ne može dotaći ili osetiti. Čovek me može samo spoznati. Mora da postane ja, dostigne moju suptilnost, da bi me spoznao. Čovek mora da odbaci mnogo grubosti da bi me dostigao, prepoznao i shvatio. Nemam lični životni plan. Zauzimam životni plan bića i, kao verni i diskretni sluga, služim otelovljenom entitetu sve do kraja. Dozvoljavam sebi da budem zarobljen u telu. Nikada ne smetam. Oslobađam se po želji.”

Hovering “I” on Bosnian Pyramids with Mohanji 11, experience

 

Lektorisala: Tijana Sladoje
Uredila: Staša Mišić

Izjava o isključenju od odgovornosti:

Gledišta, mišljenja i stavovi iskazani od strane autora i onih koji pišu komentare na ovim blogovima pripadaju isključivo njima, i ne reflektuju nužno gledišta, mišljenja ili stavove Mohanđija, Mohanđi Fondacije, njenih članova, zaposlenih ili bilo kog pojedinca ili lica koji je u vezi sa Mohanđijem, Mohanđi Fondacijom ili bilo kojom Mohanđi organizacijom. Ne možemo stajati iza tačnosti, potpunosti, blagovremenosti, prikladnosti ili valjanosti bilo koje informacije koju je predstavio individualni autor ili komentator na našem blogu, i ne snosimo odgovornost za bilo kakve greške, propuste ili zakašnjenja ove informacije ili bilo kakve gubitke, povrede ili štete nastale njenom objavom ili upotrebom, prema autoru ili bilo kojoj drugoj strani.

Zadržavamo pravo da obrišemo, korigujemo ili na bilo koji način izmenimo tekstove ili komentare na blogu,ukoliko isti kontrolišemo, ako po svom ličnom saznanju, smatramo da su nejasni, uvredljivi, pogrdni, preteći, u sukobu sa zaštitnim propisanim pravilima, autorskim pravima ili drugim zakonima, ukoliko su izričito komercijalne prirode, ili na drugi način neprihvatljivi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podelite ovu objavu

X