On uvek zna šta je dobro za nas

Iskustvo podelila: Tina Arya

Postoji puno iskustava i ljubavi koje želim da podelim, tako da ću za ovu priliku odabrati samo neka. Mohanđi je došao u moj život kada sam najmanje očekivala, nisam čak ni tražila Gurua. Nisam se trudila da bilo šta postignem ili da negde odem. Moj život se potpuno transformisao otkada je On ušao u njega. Otišla sam na ritrit 2014. godine. Kada sam se prvi put videla s njim jedan na jedan, bila sam potpuno izgubljena. Pomislila sam kako ću konačno upoznati Velikog Majstora i kako ću se divno osećati. Ništa od toga se nije dešavalo, i bila sam zbunjena šta se dešava samnom. Pitala sam se šta nije u redu, koji je problem sa mnom? Primetila sam da se ostali tako lepo povezuju sa Njim, sa toliko lakoće. Izgledalo je da je prijatelj sa svima. Smatrala sam u to vreme da je Guru neko ko je negde tamo „gore”, neko ko čini da drugi osete šta je to sloboda. Ja se nisam osećala tako u početku. Pitala sam ga da li je moguće da se i ja osećam tako, na šta je On odgovorio: „Ne brini, desiće se!”

iskustvo 1

Definitivno se to i desilo, do kraja samog ritrita.

Pre nego što sam došala na ritrit, razmišljala sam hoće li to uopšte biti moguće, jer je trebalo da idem na odmor sa porodicom. Jedan od Mohanđijevih posvećenika me je savetovao da postavim nameru i da se prepustim. To se i desilo. Od tada je moj život počeo da se menja iznutra i spolja. Ljubav kojom me je darovao se osećala, širila se  svuda, ne samo u mojoj porodici, već i među prijateljima. Videla sam kako Njegova ljubav i blagoslovi menjaju i moju porodicu, ne samo mene. Primećujem promenu kod svog supruga, iako nije povezan sa Mohanđijem, on se menja zajedno sa mnom.

iskustvo 4

Kada sam prvi put upoznala Mohanđija, živela samu Singapuru. Upoznala sam ga u oktobru 2014.godine. U januaru 2013. jedne noći sam pretraživala internet. Tada sam po prvi put u glavi čula glas „Kajlaš Mansarovar”. Bila sam zbunjena. Zatim sam istražila sve što sam mogla o tome. U meni se rodila želja da odem tamo. U to vreme nisam znala ništa o Mohanđiju. Nakon susreta sa njim u decembru 2014. (pročitala sam knjigu „Kajlaš sa Mohanđijem), osećala sam da ću ići na to putovanje sa Njim, osećala sam to u svom srcu. Trebalo je srediti toliko puno stvari do polaska, u to vreme sam čekala američko državljanstvo i nisam znala da li ću dobiti pasoš na vreme. On se pobrinuo za sve, blagoslovio me toliko puta. Svaki put kad bih nešto poželela On je to i ispunio. Kada On kaže „kada te čujem, čuo sam, kad ništa ne govoriš, ja čujem još glasnije”, to je stvarno tako, doživela sam to bezbroj puta. Postoje stvari koje ni sa kim ne delimo, koje ne kažemo u potpunosti čak ni sebi, ali On me je čuo svaki put. Bila sam preplavljena srećom što ću ići na Kajlaš. Dakle, nisam ni planirala da idem tamo, ali On se pobrinuo za sve. On zna šta je dobro za mene, šta će me uzdići. Pomogao mi je da očistim iz sebe nepotrebno smeće. Takođe me je naučio Veri i prepuštanju. Pomogao mi je da razumem šta te reči znače. Kad vidim Njega, potpuno ih razumem. Osećam to, osećam prepuštanje i bezuslovnu Ljubav. Osećam Njegovu ljubav među Mohanđi porodicom širom sveta, sa strancima sa kojima dolazim u kontakt. Niko nikog ne poznaje, i odjednom počnete da razgovarate i osećate tu ljubav jedni prema drugima. Toliko je široka Njegova ljubav. Kolektivna. Svaki put kada prisustvujem nekom događaju sa Njim, uvek sam preplavljena tom ljubavlju.

14955985_1209658195758582_4501460173946182719_n

Tokom odrastanja, a čak i neki deo odraslog života, uvek sam osećala nedostatak ljubavi, te bezuslovne ljubavi, verovatno zbog činjenice da su sve veze koje imamo uslovljene. Pretpostavljam da sam tragala za tom ljubavlju, i On je došao i spasio me. Svakodnevno osećam puno Ljubavi prema svima, nepoznatim ljudima, Mohanđi porodici, mojoj porodici,  zahvaljujući Njegovoj Milosti. Dao nam je toliko toga, svima nama, toliko vrednosti i stvari koje smo tražili, i onih koje nismo. On uvek zna šta je dobro za nas. Zahvaljujem se Mohanđiju za sve što nam daje bezuslovno.

Hvala Ti Mohanđi za sve što činiš za nas, što nas uvek voliš tako bezuslovno,i znaš ko smo. Hvala Ti.

Originalni video možete poslušati ovde.

Prevela: Nada Raković
Lektorisala: Tijana Sladoje
Uredila: Staša Mišić

Izjava o isključenju od odgovornosti:

Gledišta, mišljenja i stavovi iskazani od strane autora i onih koji pišu komentare na ovim blogovima pripadaju isključivo njima, i ne reflektuju nužno gledišta, mišljenja ili stavove Mohanđija, Mohanđi Fondacije, njenih članova, zaposlenih ili bilo kog pojedinca ili lica koji je u vezi sa Mohanđijem, Mohanđi Fondacijom ili bilo kojom Mohanđi organizacijom. Ne možemo stajati iza tačnosti, potpunosti, blagovremenosti, prikladnosti ili valjanosti bilo koje informacije koju je predstavio individualni autor ili komentator na našem blogu, i ne snosimo odgovornost za bilo kakve greške, propuste ili zakašnjenja ove informacije ili bilo kakve gubitke, povrede ili štete nastale njenom objavom ili upotrebom, prema autoru ili bilo kojoj drugoj strani.

Zadržavamo pravo da obrišemo, korigujemo ili na bilo koji način izmenimo tekstove ili komentare na blogu,ukoliko isti kontrolišemo, ako po svom ličnom saznanju, smatramo da su nejasni, uvredljivi, pogrdni, preteći, u sukobu sa zaštitnim propisanim pravilima, autorskim pravima ili drugim zakonima, ukoliko su izričito komercijalne prirode, ili na drugi način neprihvatljivi.

Podelite ovu objavu

X