Duhovna putovanja, putevi i vodiči

Duhovna putovanja, putevi i vodiči  (januar 2011)

 

Teme: Biranje Gurua i duhovnih kurseva; Tragaočev odnos sa Guruom; Ispunjavanje naše sopstvene duhovne misije;

 

P: Kako izabrati Gurua? Na koje duhovne kurseve ići? 

O: Svi Gurui su jedno. Obično je Guru koji se vama pojavio  pravi za vas . Ali, nemojte da se zbunite oko toga da li ste na pravom putu ili ne. Samo prihvatite Gurua, ispred vas, ili koji vas vodi, čak i ako ga nikada niste fizički sreli. Krenite putem s verom i samopouzdanjem. Možda ćete sresti više Gurua (znakova) na putu. Lutanje u potrazi za Guruom je apsolutno nepotrebno. To je zbog toga što ćete tražiti  nekoga za koga mislite da je pravi za vas. Stvarnost je ono što je prikladno za vas. Stoga naučite da prihvatite Gurua koji vam sada pomaže. Ko god to bio! Uzmite to kao polaznu tačku i krenite odatle s verom i posvećenošću. Guru će izabrati vas. Nema potrebe da vi birate Gurua.

Čak i ako želite da izaberete Gurua, to je vaš izbor. Kada odlučite da napustite ovog Gurua, to je takođe vaš izbor. Ako pređete na drugog Gurua, to je takođe vaš izbor. Ali, ne donosite svoju odluku na osnovu reči drugih ljudi. Vi odlučite za sebe. U stvarnosti, ne odlučujte ništa, pustite da svari idu svojim tokom. Ako odlučite da idete sa mnom, ili me napustite, to je takođe vaša odluka. Ne pozivam nikoga, niti tražim da bilo ko ode. Obuhvatam svakoga.

Isto važi i za mnoge duhovne kurseve. To je intelektualni zahtev, ne duhovni zahtev. Možete da volite svu hranu postavljenu na stolu, i možda želite od svega da probate. Međutim, vaš stomak ima sopstveni kapacitet. Ako probate da pojedete više, doći će ili do debljanja ili do otežanog varenja, ili do oba. Unesite onoliko koliko vašem stomaku prija. Ima na stotine tehnika meditacije. Probajte nekoliko i izaberite šta volite i šta vam odgovara. Ne idite za drugima. Vi ste jedinstveni. Vi krčite svoj put sa svim dostupnim materijalima. Isto povrće se može koristiti da se naprave različita jela. Napravite svoje sopstveno jelo od sveg povrća što vam je na raspolaganju. Nastavite da idete s verom u sebe i svog Gurua, ma ko to bio. Nikad ne odlažite.

Image
Ako gledamo u pravom pravcu, sve što moramo da uradimo je da nastavimo da hodamo.

P: Ko si ti u stvari, Mohanđi?

O: Razumem vašu radoznalost da saznate više o meni. Ali kažite mi, kako će to pomoći vašoj duhovnosti? Ne venčavajte se sa Guruom. Venčajte se sa njegovom svešću.

Guruov fizički okvir je prolazan kao što su svi fizički okviri. Ono je podložno promenama. Ono podlaže uticaju vremena i godišnjih doba. Zapamtite jednu stvar. Svako fizičko biće je podložno vremenu i promenama. Zato, ne budite previše radoznali o meni kao osobi. Ako se vežete sve više za moj fizički lik, zaboravićete prostu poruku koju saopštavam s vremena na vreme, razvićete očekivanja. Očekivanja i stvarnosti se možda ne poklapaju. Na kraju, patićete zbog razočaranja. Svako  može lako da stvori očekivanja od drugog. Neka vam to bude jasno, to ne ide tako. Ceo život može da krene drugim putem.

Ne verujem da je bilo šta potpuno tačno ili pogrešno, sve dok ljudi putuju svojim karmičkim putem. Kada se način funkcionisanja prebaci na darmički, to je druga priča. Dakle, ljubazno vas molim da se uzdržite od imejlova pitajući me za moj privatni život. Ostavite ga na miru. Tu nema ništa što biste imitirali ili u tome uživali. To je život ispunjen radom, radom i opet radom. Želite da probate? Slobodno, izvolite. Ako želite da prenesete moje poruke svetu, ako volite moje meditacije, dobrodošli ste da sledite taj put. Opet, to ne treba da bude zato što volite moj fizički oblik, glas ili način života. To treba da bude zato što volite tu poruku ili istinu u poruci koju primenjujete u svom životu.Još jednom, ‘Venčajte se (sjedinite se) sa svešću koja je trajna i postojana. Nikada se ne venčavajte (ne sjedinjujte) s Guruom.’ Oni su ludi. Verujte mi.

Image
Jedna lampa može da zapali hiljadu lampi

P: Je li pogrešno ako mislim samo na svoje duhovno putovanje?

O: Svi vi ste došli u ovaj mega tržni centar zvani ‘svet’ sa svojim sopstvenim spiskom za kupovinu. To je u redu. Ne može biti nikako drugačije. Dakle, molim vas idite napred i kupite sve sa tog spiska dok imate novca (vaš dah) u novčaniku (svom telu). Ovo putovanje je vaš sopstveni spisak za kupovinu. Čak i vaši bliski rođaci nemaju ništa s tim, jer oni imaju svoj sopstveni spisak.

Ima uobičajenih stvari koje treba kupiti, kao stvari za domaćinstvo – stolove, stolice, frižider, voće, povrće. Vaš spisak za kupovinu će se slagati s vašim rođacima sve dotle dok se ove stvari poklapaju jer su i na njihovom spisku.

Postoje i individualne stvari, kao što je vaša četkica za zube. Nećete želeti da je delite ni sa kim. Zato, dozvolite svakome vreme, prostor i privatnost.

Ne sudite o tome šta ko kupuje. Nema ničega pravog ili pogrešnog, u apsolutnom smislu. Vi oblikujete svoju sopstvenu sudbinu. Uništite Krivicu. Uništite Bes, Brigu, Ljubomoru, Osvetu, Neprijateljstvo, Nepoverenje, Mržnju, Poređenje i Želje. Svi oni će vam brže potrošiti novac. Svi oni vas emocionalno troše. Kada se potrošite, razbolite se, patite u bolnoj smrti. Gledajte da nemate ništa s tim. Samo volite i služite. Na ovaj način, kada budemo umirali, umrećemo u miru.

Krivica je moćna. Ona vas kao lepak prilepi za Zemlju. Gledajte da nemate ništa s tim. Radite ono što je u redu, prema vašoj svesti. To  možda neće biti u redu prema mišljenju drugih. Nikada nemojte nikoga povrediti putem misli, reči ili dela. Inače, ono što je za vas prava stvar je samo za vas prava stvar. Odgovaraće vama. Odbacite Krivicu, ma po koju cenu. Opustite se. Jedno je zagarantovano – doneli ste dovoljno udisaja da pokupujete sve sa svog spiska za kupovinu. Ne dodajte više. Nemate dovoljno sredstava za to. Niste ih doneli. Pozajmljeno vreme je pozajmljeni trud. Morate to da otplatite s kamatom. Budite toga svesni.

Jedinstveno putovanje, s uobičajenim koracima duž puta
Jedinstveno putovanje, običnim koracima duž puta

Želim vam Sreću, Mir i najvažnije, trajan ukus više svesti.

S ljubavlju,

M.

Bili u ličnom kontaktu ili ne, naše duše su povezane.
Bili u ličnom kontaktu ili ne, naše duše su povezane.

Podelite ovu objavu

X