Počasni doktorat za Mohanđija za bezuslovnu službu svetu

Mohanđi Fondacija je obeležila istorijski dan 4. februar 2024, kada je njen osnivač, koji je inspiracija ljudima širom sveta, primio počasni doktorat.

Mohanđi je počasni doktorat primio od ugledne Pacifičke akademije višeg obrazovanja i Istraživačkog univerziteta (Pacific Academy of Higher Education and Research University) u Udaipuru, u Radžastanu.

Ovo cenjeno priznanje, koje je tek četvrto takve vrste u istoriji ovog univerziteta, ističe izuzetan doprinos Mohanđija čovečanstvu.

Mohanđi je nosio svečano doktorsko odelo i stajao rame uz rame sa diplomiranim studentima u simboličnom prikazu deljenja akademskog postignuća na ceremoniji koja je kombinovala tradiciju sa savremenim značenjem. Vizuelna ekstravagancija, ispunjena uobičajenom akademskom odorom dala je događaju izuzetno svečanu atmosferu.

Interesantno je da je Mohanđijeva odgovornost obuhvatala više od samog prihvatanja nagrade. Takođe mu je pripala čast da uruči diplome drugim diplomcima. Ovaj spontani, ali veoma značajan čin, pojačao je značaj događaja ističući međuzavisnost znanja i mudrosti.
Zajedno sa svojim posvećenim timom, Mohanđi je takođe doživeo toplinu poznatog Radžastanskog gostoprimstva i uživao u čuvenoj kuhinji regiona.

Ka znak početka događaja, uglednici na sceni su zapalili lampu u čast Sarasvati, boginje znanja i umetnosti.

Zvaničnici poput prof. B.P. Šarma (UNESCO MGIEP), g. Sanđaj Singhala (predsednik Secure Meters), Rahula Agarvala (predsednik Pacific University), g. Amana Agargvala (izvršni direktor Pacific University), g. Šarad Kotarija (izvršni direktor Pacific University), g. Hemanta Kotarija (dekan Pacific University) i prof. K. K. Davida (predsednik ceremonije) bili su srdačno dočekani jedan po jedan i dobili su suvenire dobrodošlice. Mohanđijeva supruga, Devi Mohan, takođe je pozvana na scenu i počašćena.

U svom govoru, Mohanđi se fokusirao na svetlu budućnost mladih Indije i naglasio tri osnovne vrednosti za uspešnu karijeru: prihvatanje sebe, zahvalnost i činjenje onoga što je ispravno za opšte dobro. Njegove reči rezonovale su sa diplomiranim studentima i pružile dragocene smernice za njihove buduće karijere.

Iako je ovo bilo Mohanđijevo prvo putovanje u Udaipur, izjavio je da definitivno neće biti i poslednje “jer smo sada porodica”.

Izražavamo zahvalnost univerzitetu i svima uključenima, uključujući Himanša Gupta, Avinaša Kotarija, Riši Trivedija, Kušal, Prađakta Melaga i Kalpana Mevara.
Radujemo se posmatranju svih čudesnih načina na koje će Mohanđijeva mudrost i vođstvo doprineti oblikovanju svetlije budućnosti za čovečanstvo.

Podelite ovu objavu

X