7 dana Svesnog detoks disanja

Oslobodimo se stresa, napetosti, emotivnog tereta i toksina uz Svesno detoks disanje, 17-23. februara, svako jutro 5h.

Šta je Svesno detoks disanje?

Svesno detoks disanje je tehnika disanja koju nam je poklonio Mohanđi, a koja ima za cilj čišćenje na svim nivoima – fizičkom, emocionalnom, mentalnom i duhovnom, uključujući i detoksikaciju od toksina, emocija i blokada.

Svesno detoks disanje omogućava čišćenje na ćelijskom nivou. Ova praksa se fokusira na smanjenje skladištenja utisaka u ćelijama i održavanju čistog uma i tela.

Koji su efekti Svesnog detoks disanja?

Kada oslobađamo nagomilane ustiske i emocije poput tuge, kajanja, krivice, besa, ljutnje, ljubomore, osećaje srama, odbačenosti, poređenja takmičenja i dr. to ima pozitivan uticaj na telo i um. Evo nekoliko načina na koje telo može reagovati:

1.      Smanjenje stresa: Stres ima fizičke efekte na telo, uključujući povećanje nivoa kortizola (hormona stresa) i promene u autonomnom nervnom sistemu. Oslobađanje emocionalnih tereta može pomoći u normalizaciji tih fizioloških odgovora.

2.      Poboljšano mentalno zdravlje: Kajanje, krivica i ljutnja često dovode do negativnih misli i osećanja. Kada se ove emocije otpuste, može doći do oslobađanja od mentalnih blokada i bolje emocionalne ravnoteže.

3.      Fizičko opuštanje: Emocionalni teret može izazvati napetost u telu. Otpuštanje tih emocionalnih blokada može rezultirati fizičkim opuštanjem mišića, smanjenjem napetosti u telu i poboljšanjem opšteg osećaja blagostanja.

4.      Povećana energija: Emocionalni tereti mogu iscrpiti energiju pojedinca, dok njihovo otpuštanje omogućava slobodniji protok životne energije kroz telo.

5.      Poboljšan imunološki sistem: Postoji veza između emocionalnog blagostanja i jačanja imunološkog sistema. Otpuštanje negativnih emocija može pomoći u održavanju balansa u imunološkom sistemu.

6.      Bolja sposobnost suočavanja: Otpuštanje negativnih emocija može poboljšati sposobnost suočavanja sa stvarnostima života. Oslobađanje tereta kao što su kajanje i krivica može omogućiti pojedincu da se usredsredi na pozitivne akcije i rešenja.

Važno je napomenuti da individualne reakcije mogu varirati. Proces otpuštanja je individualan i zahtevati vreme, istrajnost i praksu.

Da biste učestvovali u pripremnih 7 dana Svesnog detoks disanja, prijavite se na acharyastasa@mohanji.org ili na Whatsapp +381 64 92 92 997

Početak: 17. februar 2024, u 5h ujutru

Uključenje preko ZOOM-a

Preporučena donacija: 30 evra

Važna napomena: Ova tehnika se ne preporučuje osobama koje pate od epilepsije, vrtoglavice, teških srčanih tegoba i veoma visokog krvnog pritiska. Trudnice takođe ne mogu da rade Svesno detoks disanje.

Podelite ovu objavu

X