Radost, jedinstvo i transformacija na “Danu blagostanja s Mohanđijem”

Preko 200 gostiju iz celog sveta provelo je nedelju, 5. novembra 2023, u prelepom ambijentu Mohanđi centra mira u Obrenovcu.

Preko 200 gostiju iz celog sveta provelo je nedelju, 5. novembra 2023, u prelepom ambijentu Mohanđi centra mira u Obrenovcu, u zagrljaju uzvišene svesti Mohanđija i Datatreja tradicije.

Mohanđi centar mira je energetski jaka i stabilna lokacija, u kojoj su se od ranog jutra do kasnog popodneva, smjenjivali trenuci prožeti visokim vibracijama, radošću i zahvalnošću. “Dan blagostanja s Mohanđijem“ prisutnima je ponudio bogat i transformišući program.

Pored pranajame (vežbi disanja) s ačarjom Stašom Mišić, učesnici su iskusili i uvek omiljenu tehniku Svesnog plesanja s Devi Mohan te, po prvi put, i Mohanđijev novi proces “Mapiranje budućnosti“, s ačarjom Ivanom Kalinić.

Ovaj vođeni proces pomaže nam da identifikujemo i prekinemo obrasce koji se ponavljaju na našem istinskom životnom putu. Kroz svedočenje prošlosti, sadašnjosti i budućnosti sa mesta potpunog poravnanja, shvatamo šta je neophodno promeniti kako bismo pronašli svoju svrhu, oslobodili se svih vezanosti i vodili ispunjeniji život.
Bio je ovo Mohanđijev poklon na našem putu blagostanja – kao prilika da pogledamo duboko u sebe kako bismo kročili budno i autentično svojim životnim putem. Jer konekcija sa sobom današnji je najveći izraz blagostanja.

Učesnici su bili Mohanđijevi brojni pratioci sa Balkana ali i iz drugih zemalja širom sveta, koji su doputovali da iskoriste istinski vredne trenutke provedene uživo uz duhovnog Majstora.

Kruna programa koji je održan u nedelju, 5.11. je bio satsang s Mohanđijem, prijateljski i transformišući razgovor u kojem je Mohanđi i ovog puta strpljivo odgovarao na pitanja i nedoumice prisutnih.
Evo nekoliko pitanja koja su učesnici pitali Mohanđija:

𝐏: Šta možemo učiniti da prestanu negativnost, nasilje i tragedije koje se dešavaju nevinim bićima u svetu, pogotovo u izazovnim situacijama današnjice?
𝐎: Mohanđi je istakao važnost zabrane proizvodnje oružja kao jedine garancije mira u svetu. Podsetio je i na svoj apel tokom Parlament svetskih religija u Indiji početkom ove godine, gde je pozvao duhovne i verske vođe sveta da preuzmu odgovornost za svoje sledbenike da ne povređuju druga bića. On je tu odgovornost spreman da preuzme i otvoreno je istakao da garantuje da ni jedan njegov pratilac neće povrediti neko drugo biće.

𝐏: Možete li nešto reći o moći ispravne molitve?
𝐎: Njegov odgovor skrenuo je pažnju na činjenicu da je molitva u velikom broju slučajeva bazirana na neznanju jer se obraća nekom imaginarnom liku za kojeg smo zamislili da je za nas Bog. A Bog je ustvari energija iz koje je sve poteklo, energija čiji se deo nalazi i u nama samima. Ljudi, kaže Mohanđi, u svojim molitvama Boga stalno za nešto mole, od Njega nešto traže. Ono što time izražavaju je nedostatak. Kada od Njega tražiš milion dolara, ustvari Bogu govoriš “nemam novca”. Bog ti odgovara sa “tathastu” – neka bude tako. I tvoj život bude obeležen nedostatkom. Zato su molitve bazirane na nedostatku najslabije molitve, jer tada nastavaljamo da boravimo u svesti siromaštva/nedostatka. Umesto da bilo šta tržimo,

Mohanđi ističe da je ispravna molitva ustvari molitva zahvalnosti kojom Bogu poručujemo: “hvala za sve što imam”. Božije tathastu u ovom slučaju nam donosi ništa drugo do blagostanja.

Dan blagostanja se završio Mohanđijevom porukom: “𝐵𝑢𝑑𝑖𝑡𝑒 𝑧𝑎ℎ𝑣𝑎𝑙𝑛𝑖 𝑧𝑎 𝑆𝑉𝐸, 𝑠𝑣𝑎𝑘𝑖 𝑠𝑢𝑠𝑟𝑒𝑡, 𝑟𝑎𝑠𝑡𝑎𝑛𝑎𝑘, 𝑠𝑣𝑎𝑘𝑖 𝑡𝑟𝑒𝑛𝑢𝑡𝑎𝑘, 𝑠𝑣𝑎𝑘𝑢 𝑖 𝑛𝑎𝑗𝑚𝑎𝑛𝑗𝑢 𝑠𝑡𝑣𝑎𝑟. 𝑀𝑢𝑑𝑟𝑖 𝑝𝑜𝑠𝑡𝑎𝑗𝑒𝑚𝑜 𝑜𝑛𝑜𝑔 𝑡𝑟𝑒𝑛𝑢𝑡𝑘𝑎 𝑘𝑎𝑑𝑎 𝑝𝑜𝑐̌𝑛𝑒𝑚𝑜 𝑑𝑎 𝑐𝑒𝑛𝑖𝑚𝑜 𝑠𝑣𝑒 𝑠̌𝑡𝑜 𝑖𝑚𝑎𝑚𝑜.”

Bio je ovo Mohanđijev posljednji boravak na Balkanu u 2023. godini. U Srbiji ga ponovo dočekujemo 16-25. maja 2024. sa programom Osnaži se 5, a naredna lokacija na kojoj se možete sresti sa Mohanđijem ove godine je Indija – program u Širdiju (5-10. decembra) i program Osnaži se 5 (11-22. decembra).

Dobrodošli ste uvek i svugde gde Mohanđijeva svest otvara vrata.

Podelite ovu objavu

X