Proslavljena Guru Purnima s Mohanđijem u centru mira u Obrenovcu

Mohanđi centar mira u Obrenovcu održao je svoj prvi događaj od kako je svečano otvoren, 2. juna 2023. proslavili smo početak Guru Purnime.

Mohanđi centar mira u Obrenovcu održao je svoj prvi događaj od kako je svečano otvoren prošle nedelje. U nedelju 2. juna 2023. proslavili smo početak Guru Purnime, koja traje i danas, u čast i zahvalnost Guruu (duhovnom učitelju). Opisano Mohanđijevim rečima:

”Ovaj dan služi kao podsetnik na mogućnost koju imamo u ovom životu. Najveću mogućnost. Mogućnost da postignete stanje izuzetne stabilnosti i mirnoće, koje ne može da naruši nijedan aspekt života oko nas.”

Program proslave Guru Purnime sastojao se od zajedničkog mantranja, muzičkog i plesnog programa, kao i satsanga s Mohanđijem.

Tradicionalna škola himalajskog plesa je ukrasila svečanost sa pet plesnih tački koje su izvele pet plesačica iz Njujorka i Srbije. Muzički deo programa je upotpunio Lotos bend s radosnim bađanima i kirtanima, a pravo osveženje nam je doneo novi bend “Hearts liberated” (Jelena Fassbender i Natalija Mejandžieva) koji je imao premijeru svog prvog albuma, Mohanđiju u čast.

Tokom proslave smo imali još jednu premijeru – novoizdatu knjigu Radžeša Kamata pod nazivom “Baba” na engleskom jeziku. Autor se uključio onlajn iz Indije da se zahvali svim saradnicima koji su mu pomogli na ovom projektu, a posebno Mohanđiju, čiji duhovni put je inspiracija ove knjige.

Ovom događaju su prisustvovali Mohanđi, Devi Mohan i njihova ćerka Mila kao i volonteri Mohanđijevih udruženja ne samo iz zemalja Balkana već i gosti iz drugih zemalja sveta. Takođe se veliki broj poštovaoca Mohanđijevog učenja priključio onlajn, jer je program bio emitovan preko prenosa uživo.

Slavlje je bilo upotpunjeno zahvalnicama koje su dobili svi volonteri koji su dali ogroman doprinos izgradnji Mohanđi centra mira u Obrenovcu.

Srećna Guru Purnima, Đej Mohanđi!

Podelite ovu objavu

X