Svečano otvoren Mohanđi centar mira u Srbiji

Uz prisustvo velikog broja gostiju i volontera, svečano otvoren Mohanđi centar mira u Srbiji, 29. juna 2023.

Bio je to suncem okupan dan uz prijatan povetarac, koji je kao vesnik najavio promenu pravca budućnosti – ka miru, rastu, transformaciji, nesebičnom davanju i ljubaznosti. Tog dana, 29. juna 2023, upriličena je inauguracija Mohanđi centra mira u Obrenovcu, drugog takvog centra na Balkanu.

Inauguracija je otpočela šireći radost novog početka kroz plesne tačke Himalajske škole tradicionalnog plesa – gde su četiri posvećene plesačice iz Nju Jorka i Srbije, očarale publiku svojim umetničkim performansom u izvornom obliku, dostupnom svima.

Usledilo je svečano otvaranje u prisustvu Visokog sveštenika iz Širdija, Sulake Maharadža, Mohanđija kao i njegove supruge Devi Mohan. Svečanom ceremonijom centar mira je otpočeo svoju duhovnu svrhu rasta i razvoja pojedinca i zajednice. Ova važna razmena indijske i srpske zajednice je ovekovečena uz prisustvo indijskog ambasadora u Srbiji, Sandživa Kohlija, prijatelja Udruženja Mohanđi Srbija. Tokom svog poslednjeg radnog dana u Srbiji, počasni ambasador je podržao ovaj važan događaj koji služi da pruži veliki doprinos lokalnoj zajednici. Svečanoj ceremoniji su takođe prisustvovale i druge važne zvanice koje podržavaju misiju i viziju Udruženja Mohanđi Srbija – “ujedinjeni u ljubavi činimo dobro” – kao i prijateljstvo dveju zemalja koje istorijski zajedno podržavaju mir.

Tokom ceremonije je predstavljena i nova knjiga Mine Obradović, aktivne volonterke na nekoliko platformi čiji je osnivač Mohanđi, koja je svoja iskustva s Mohanđijem utkala u zbirku nazvanu “As I knew him” (Kako sam ga ja poznavala). Prvi primerak knjige poklonjen je prisutnom uvaženom ambasadoru Indije u Srbiji.

Inauguraciju je takođe krasio muzički program bađana i kirtana Lotos benda koji su uzidigli atmosferu notama radosti.
Svečanoj ceremoniji su takođe prisustvovali i aktivni volonteri Udruženja Mohanđi u Srbiji, ali i volonteri širom Balkana, koji su dali svoj važan doprinos izgradnji centra mira. Ujedinjeni na jednom mestu, sa jasnom svrhom i otvorenih srca ka ličnoj transformaciji, svi zajedno služimo zajednici.
Budućnost sada ima svoj krov, pod imenom Mohanđi centar mira u Obrenovcu.

Podelite ovu objavu

X