Međunarodni dan joge obeležen širom Balkana

Povodom Međunarodnog dana joge 2023 održani su promotivni časovi joge širom Balkana u okviru projekta United we stand for peace

Povodom Međunarodnog dana joge 2023, u periodu od 10. do 21. juna, održani su promotivni časovi joge širom Balkana u okviru projekta United we stand for peace (Ujedinjeni se zalažemo za mir).

Joga instruktori, kako Himalajske škole tradicionalne joge, tako i drugih škola, učestvovali su u ovoj aktivnosti. Tokom trajanja ovog projekta, 12 instruktora joge je održalo ukupno 19 časova. Časovi su održani u Beogradu, Novom Sadu, Loznici, Kovinu, Sarajevu, Živinicama, Puli, Labinu, Podgorici i Skoplju, kako za decu tako i za odrasle. Vrata u Puli su nam bila otvorena u jednom vrtiću i školi, u Labinu u luksuznom hotelu, zatim na luksuznom kruzeru koji plovi rekama Evrope, u Novom Sadu u jednoj firmi za poslovne ljude, a u Sarajevu smo imali priliku da održimo čas u Centru za zdravo starenje sarajevske opštine Centar gde su u blagodetima ove drevne veštine mogli da uživaju i naši penzioneri. Još jednom se potvrdilo da za praktikovanje joge ne postoje granice i da u njenim blagodetima mogu da uživaju sve generacije. 

Hvala svima koji su svojim prisustvom podržali ovaj projekat i time doprineli širenju mira, nenasilja, saosećanja i ljubavi, što je i jedan od glavnih aspekata joge. Jer praktikovanjem ove tehnike pored zdravog fizičkog tela dobijamo i unutrašnji mir, što pozitivno utiče ne samo na nas već i na naše okruženje.

Vidimo se! 

Podelite ovu objavu

X