Uskoro otvaranje Mohanđi centara mira na Balkanu za budućnost utemeljenu u miru

Dobrodošli u budućnost koja počinje ovde i sada – na zemljištima sa posebnom namenom, u Mohanđi centrima mira

Izuzetno nam je zadovoljstvo što vredne ruke naših volontera i majstora daju svoj maksimum da Mohanđi centri mira na Balkanu, u Sloveniji i Srbiji, budu spremni za otvaranje koje je predviđeno krajem juna 2023.
 
Mohanđi Fondacija je prepoznala važnost i značaj preuzimanja odgovornosti za obezbeđivanje prava na miran život, i sprovodi ih u okviru projekta “The State Called Unity”. Mohanđi Fondacija ovaj projekat realizuju u partnerstvu, te su se ujedinile Mohanđi Fondacije u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, Crnoj Gori i Sloveniji, u segmentu pod nazivom “United We Stand for Peace”, u čiju svrhu je započeta izgradnja Mohanđi centara mira u Sv. Ani (Slovenija) i Obrenovcu (Srbija).
 
Izgradnja svetlije budućnosti za generacije koje dolaze znači zasejati seme dobronamernosti i nenasilja danas, kako bi buduće generacije mogle da požanju plodove mira u budućnosti koju im ostavljamo u nasleđe. Stvarati promene koje su potrebne za mirnu budućnost, znači živeti i biti posvećen dobronamernim mislima, rečima i delima pod jednim krovom.
 
Mohanđi centri mira u Sloveniji i Srbiji, zamišljeni su kao mesta sa prijatnom atmosferom za sva bića, koja će nastojati da kroz dobrotvorna dela služe onima kojima je to potrebno. Centri mira su takođe svrsishodna mesta za podizanje svesti putem obrazovanja i transformacionih iskustava, zajednička okupljanja, kako bi se prisetili i napunili snage koja se nalazi u zajedništvu i jedinstvu. Upravo su ovakve aktivnosti satkane da bi gajili viziju i misiju mira i stabilnosti, za sve. Zato smo radosni da sa svetom podelimo da budućnost sada ima krov, koji se zove Mohanđi centar mira.
 
Dobrodošli u budućnost koja počinje ovde i sada – na zemljištima sa posebnom namenom, u Mohanđi centrima mira.

Podelite ovu objavu

X