Prva poseta predsednice Indije Beogradu i proslava prijateljstva Indije i Srbije

Prva poseta predsednice Indije Beogradu i proslava prijateljstva Indije i Srbije

Dana 7. juna 2023. godine, Mohanđi je pozvan da prisustvuje prijemu zajednice kod predsednice Indije Smt Droupadi Murmu u hotelu Hajat u Beogradu. Domaćin događaja bio je ambasador Indije u Srbiji Šri Sandživ Koli, a događaj je uključio indijsku zajednicu i prijatelje Indije u Srbiji.
 
Govor predsednice u kojem je istakla jedinstvo vrednosti, ali i produbljivanje veze između Indije i Srbije, ostavio je snažan utisak na sve koji su slušali. Predsednica je navela i da je uloga srpskih prijatelja Indije u jačanju prijateljstva i razumevanja između Indije i Srbije, neprocenjiva.
 
Nakon događaja, indijska TV je intervjuisala Mohanđija. On je istakao da je taj događaj „neverovatna prilika za ponovno povezivanje sa onim što je stvarno u vama.“ Dalje je podelio da je „najbolja stvar koju možete da uradite u ovom trenutku jeste da se povežete sa sobom – ponovno povezivanje. Ovo ponovno povezivanje daje stabilnost. Kada se povezujemo sa spoljnim svetom, koji je potpuno nestalan i stalno se menja, nećemo dobiti mir. Dakle, aspekt ponovnog povezivanja sa Baratom (Indijom) zaista dobro funkcioniše i mnogi ljudi su u stanju da sagledaju život mirno i sa puno mira i takođe se povežu sa sobom.”
 
Ovo je ujedno bio i prvi put da se Mohanđi sastao sa predsednicom Indije, zajedno sa njegovom suprugom Devi Mohan, i članicama tima Mohanđi fondacije koje su takođe bile gošće na ovom lepom i značajnom događaju.

Podelite ovu objavu

X