Mohanđijeva božićna poruka za 2022.

Ako razumemo Isusa, bićemo saosećajne inkarnacije. Ako ne razumemo Isusa, videćemo podele i razdvajanja.

Želim vam svima srećan Božić!

Da bismo u potpunosti znali šta je Božić, moramo da znamo ko je Hrist, šta je stanje Hrista. Onoga koji je svestan, onoga koji predstavlja svest. Isus, onaj koji je predstavljao svest, došao je na zemlju kako bi otkrio svetu šta je svest. Ovo je ono u šta sam oduvek verovao o Isusovom životu.

Isus je došao da kaže ljudima, svog i van svog vremena, da je svest sve ono što postoji. Ne postoji ništa drugo. On je rekao: “Ja i moj Otac smo jedno.” I za mene, krst predstavlja ljudski ego. Kad prevaziđemo svoj ego, postajemo svest. Ego je zid između čoveka i svesti. Svest je Otac, onaj koji podržava ceo Univerzum. A Isus je rekao: “Ja i moj Otac smo jedno,” Kad čovek shvati da je on zaista svest, on oseća Oca, celu svest. To shvatanje je bilo osnovno. Zato je prorok Jovan rekao: “Onaj koji dolazi posle mene je viši od mene jer je on pronašao svoj Izvor, pronašao je svog Oca.” Zato je Isus rekao dok su ga razapinjali na krst: “Ne znaju šta rade. Oče, molim te, oprosti im.” Ljudi neznalice su ubili telo, ali ne mogu dotaći svest. Svest nikad ne umire. Otac nikad ne umire. Sin nikad ne umire. Telo umire. Ta jasnoća je bila evidentna u njegovom izražavanju.

Takođe je rekao: “Mi smo sol.” Što znači da smo ljudska bića. Kad sol izgubi svoj ukus, ne možemo je upotrebiti. Ne postoji potreba za solju ako izgubi svoj ukus. Ako čovek izgubi svoju ljudskost, on nije više čovek. Upravo ovo je Isus rekao svetu. Doša je. Nije bio shvaćen. Tadašnje društvo ga je smatralo buntovnikom. Bio je smetnja tadašnjem sveštenstvu i bio je pretnja vladajućoj zajednici. Smatrali su ga pobunjenikom i ubili su ga. Upravo nam to istorija govori. Mi ne razumemo ostvarene majstore tokom njihovog života. Ne razmemo Hristovu svest. Ne razumemo ništa što je stvarno i istina.

Ovo je izazov čovečanstva da razme, prihvati, pronađe zadovoljstvo u iskustvima. To je važno. Čovečanstvo mora da se izrazi kroz višu svesnost. A to izražavanje bi jednostavno bila ljubaznost, saosećanje, prihvatanje, ljubav, nesebičnost i svaki aspekt koji nas širi. Ne treba da bude ratova, prolivanja krvi. Ne treba da bude odvajanja, rušenja, uznemiravanja. To su jedino znaci uma. Um ne može da razume svest. Um se rastvara kad se svest dogodi iznutra.

Božić je simboličan događaj svesnosti o svesti, rođenja svesti. Rođenje bića koje može predstavljati svest, koje je dostojno da predstavlja svest. Koje može da razume, iskusi i projektuje svest. Zato, cenimo ovo vreme, ovo doba, rođenje Hrista u nama. Ako razumemo Isusa, bićemo saosećajne inkarnacije. Ako ne razumemo Isusa, videćemo podele i razdvajanja.

Svima vam želim da to razumete. Svima vam želim zajedništvo sa celom svešću gde ne postoji odvojenost od ptica, životinja, riba, i ljudi. Mi smo jedno. Naša religija je ista. Religija svih ptica na nebu, svih bića na zemlji, svih bića u vodi, To je ista religija. Mi pripadamo jednoj religiji, jednom putu, jednoj tradiciji, jednoj svesti.

Želim vam srećan Božić. Želim vam veliku svesnost u Hristovoj svesti.

Mohanđi

Originalnu poruku možete poslušati ovde:

Podelite ovu objavu

X