Širenje ljubavi i radosti kroz indijski ples

Za Dan ljubavi, u jednom novosadskom vrtiću, nastavnica engleskog jezika Biljana Vozarević predstavila je korake indijskog plesa deci.

Za Dan ljubavi, 14. februara 2022, u jednom novosadskom vrtiću, nastavnica engleskog jezika Biljana Vozarević uz korake indijskog plesa prenela je deci poučne priče o bezuslovnoj ljubavi i davanju koje možemo naučiti od naše Majke Prirode. Pričala je o malom pupoljku koji je postao prekrasni cvet i svoj miris, nektar i lepotu delio svima, bez obzira da li je u pitanju čoveku koji ga je mirisao i divio mu se, pčela koja je od njega uzimala nektar, ili neko ko ga nije ni primećivao. Zatim je pričala o drvetu koje je čovek zasadio i zalivao i koje je poraslo u veliko stablo čije su krošnje krasile voćke i davale hlad i kiseonik svakom biću. I, kako bez obzira na to što su mnogi cvetovi ubrani i pogaženi a stabla posečena, cvetovi i drveće i dalje nastavljaju na isti način da daju ono što imaju i služe drugima. Prenela je poruku o važnosti nege i čuvanja prirode i širenja ljubavi prema svim živim bićima.

Deca, najiskreniji mali ljudi, nisu mogli da sakriju radost na licima, a osmesima su ispunili i obojili ovaj dan.

Posebno veselje unelo je nekoliko tački tradicionalnog indijskog plesa kojim su deca bila oduševljena. Deca su imala priliku da se upoznaju kako govorom tela i određenim pokretima ruku i nogu mogu da iskažu i pokažu ljubav i radost. 

Aktivnosti Himalajske škole tradicionalnog indijskog plesa (HSTD), još jedne od platformi osnovane od strane Mohanđija  koja ima za cilj širenje plemenitih vrednosti u društvu, možete pratiti na Fejsbuk stranici ovde. 

Podelite ovu objavu

X