Uvek sam iza tebe

Njegove reči imaju dublje značenje. Ponekad smo samo dovoljno blagosloveni da povežemo stvari i shvatimo nagoveštaje.

Autor: Milica Mišković

Lektorisala: Dejana Vojnović

Kako se naše putovanje u Kerali nastavlja, i dalje koračamo ruku pod ruku sa životnim lekcijama i brojnim blagoslovima.

Juče smo posetili ajurvedsku kliniku koja se nalazi na obali prelepe reke. Ukazala nam se prilika da se tamo fotografišemo i uživamo u prizoru. U jednom trenutku pozvala sam Mohanđija da nam se pridruži na fotografiji i da stane ispred, ali je on odgovorio: “Bez brige, ostaću iza. Ionako sam uvek iza vas.” U tom trenutku sam se samo nasmešila i klimnula glavom. Kasniji događaj tog dana potvrdio je njegovu izjavu.

Grupa od nas devet se podelila u dva automobila i krenula nazad kući. Mohanđi je otišao u prvom autu, a nas petoro se vraćalo u drugom.

Toplo vreme i dugi sati vožnje naterali su nas da zaspimo gotovo momentalno. Kada smo stigli na odredište i probudili se, vozač nam je rekao: “Dobro je da ste spavali, izbegli smo smrt.”

Prvo smo pomislili da je to šala, ali on je bio ozbiljan. Dok je vozio, pao je mrak, a on je zaspao na par sekundi. Zatim je osetio kako ga neko tapka po ramenima i jasno je čuo Mohanđijev glas kako ga nekoliko puta zove po imenu. Tada se probudio i video da nailazimo na kamion iz suprotnog smera.

Odmah sam se setila reči: “Uvek sam uz vas.“

Jutros smo rekli Mohanđiju šta se dogodilo. Nasmejao se i samo rekao: “Da, morao sam da ga probudim.”

Pamtiću ovaj događaj kao čisti primer Mohanđija koji stoji iza svojih obećanja.

Takođe, ovo je bio nežni podsetnik da njegove reči imaju dublje značenje, ma koliko obično izgledale u tom trenutku. Ponekad smo samo dovoljno blagosloveni da povežemo stvari i shvatimo nagoveštaje.

Hvala što si uvek naš oslonac. 

S ljubavlju,

Milica

Svoja iskustva sa Mohanđijem možete poslati na iskustva@mohanji.org

Izjava o isključenju od odgovornosti:

Gledišta, mišljenja i stavovi iskazani od strane autora i onih koji pišu komentare na ovim blogovima pripadaju isključivo njima, i ne reflektuju nužno gledišta, mišljenja ili stavove Mohanđija, Mohanđi Fondacije, njenih članova, zaposlenih ili bilo kog pojedinca ili lica koji je u vezi sa Mohanđijem, Mohanđi Fondacijom ili bilo kojom Mohanđi organizacijom. Ne možemo stajati iza tačnosti, potpunosti, blagovremenosti, prikladnosti ili valjanosti bilo koje informacije koju je predstavio individualni autor ili komentator na našem blogu, i ne snosimo odgovornost za bilo kakve greške, propuste ili zakašnjenja ove informacije ili bilo kakve gubitke, povrede ili štete nastale njenom objavom ili upotrebom, prema autoru ili bilo kojoj drugoj strani.

Zadržavamo pravo da obrišemo, korigujemo ili na bilo koji način izmenimo tekstove ili komentare na blogu,ukoliko isti kontrolišemo, ako po svom ličnom saznanju, smatramo da su nejasni, uvredljivi, pogrdni, preteći, u sukobu sa zaštitnim propisanim pravilima, autorskim pravima ili drugim zakonima, ukoliko su izričito komercijalne prirode, ili na drugi način neprihvatljivi.

Podelite ovu objavu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X