Udruženje Mohanđi Srbija ugostilo ugledne zvanice iz Indije i Novog Sada

Udruženje Mohanđi Srbija predstavilo je platforme koje je Mohanđi osnovao da bi sprijateljio svet sa tradicijom i kulturom Indije

Udruženje Mohanđi Srbija upriličilo je svečanost za uvažene goste iz Ambasade Indije u Srbiji, u nedelju, 10. oktobra 2021. godine, u Novom Sadu, u hotelu Šeraton. Specijalan gost na događaju bila je njena ekselencija, gospođa Minakši Lekhi, državna ministarka spoljnih poslova i kulture Indije, koja je trenutno u poseti Srbiji. Bilo nam je zadovoljstvo da na ovoj manifestaciji ponovo ugostimo Njegovu ekselenciju, počasnog ambasadora, gospodina Sanđiva Kohlija, kao i gospodina Aleksandra Petrovića, pomoćnika gradonačelnika Novog Sada, i tim saradnika iz indijske ambasade u Beogradu.

Udruženje Mohanđi Srbija bilo je domaćin ovog događaja predstavljajući globalnu misiju – davanje doprinosa svetu kroz Mohanđijeve platforme, tehnike i aktivnosti u regionu Balkana. Ova posebna prilika, koja nam se ukazala po prvi put, most je koji povezuje naš nesebičan rad i službu sa istaknutim uglednicima iz Indije.

Udruženje Mohanđi Srbija predstavilo je platforme koje je Mohanđi osnovao da bi sprijateljio svet sa tradicijom i kulturom Barate (Majke Indije), a takođe je Udruženje predstavilo i tehnike koje pomažu ljudima da dosegnu to velikodušno stanje čovečnosti. Osim interaktivnog videa o aktivnostima Udruženja Mohanđi Srbija i audio prezentacija, tim u Srbiji pripremio je i uvid u prelepu Baratu, u obliku tradicionalnog plesnog nastupa.

Tim je pripremio prezentaciju kako bi inspirisao naše goste Mohanđijevom vizijom, koju on nesebično deli sa svetom kroz ovaj važan posao. Deliti sa svim bićima na Zemlji ljubaznost, saosećanje, nesebično služenje i bezuslovnu ljubav, je taj put kojim se ređe ide. Nastavljamo zajedno da preduzimamo ove važne korake.

Svečanost smo završili razmenom poklona sa našim uvaženim gostima.

Ovaj događaj označava produbljivanje veze između udruženja Mohanđi Srbija i tradicije i kulture Indije, kroz dobronamernu i svrsishodnu saradnju sa uvaženim uglednicima koji predstavljaju Indiju svesrdno i profesionalno. Zahvalni smo Ambasadi Indije u Beogradu na ovoj prilici i radujemo se novim prilikama da zajedničkim snagama damo doprinos svetu.”

Podelite ovu objavu

X